Medlem
Forlag
Om Koda
Hovedmenu
Udbetaling
Registrering af din musik
Selvbetjening
Min karriere
Kontakt og spørgsmål
Medlem
Her får du udbetaling fra
Minutværdier
Om din udbetaling
Udbetaling
TV
Radio
Koncerter
Online
Udland
Øvrige områder
Her får du udbetaling fra
Udbetalingsområder i udlandet
Udbetaling
2024
2023
Medlem
Ofte stillede spørgsmål
Hovedmenu
Udbetaling
Selvbetjening
Værker
Udbetaling
TV
Radio
Koncerter
Online
Udland
Øvrige
Hovedmenu
Hvad er Koda
Organisation
Job
Generalforsamling og bestyrelsesmøder
Generalforsamling og bestyrelsesmøder
Generalforsamling og bestyrelsesmøder
Om Koda
Hovedmenu
Tal
Hovedmenu
Hovedmenu
Hovedmenu
Hovedmenu
Musik betaler sig

Jean-Michel Jarre ny CISAC-præsident

Jean-Michel Jarre er valgt som ny præsident i CISAC, paraplyorganisationen for alle verdens ”Koda-selskaber”. Han bliver dermed den samlende skikkelse, der fremadrettet skal være forkæmper for tre millioner sangskriveres og filmskaberes rettigheder på internationalt plan.

Koda er også en del af CISAC-samarbejdet, og vi ser valget af Jean-Michel Jarre som helt rigtigt:

”Jean-Michel Jarre er en af de helt store europæiske kunstnere i vor tid. Hans musik forener det populære med det eksperimenterende og har skaffet ham fans over hele verden siden han i 1976 debuterede med ”Oxygene”. Et album, der stadig står tilbage som et af hovedværkerne i det 20. århundrede. I Koda er vi stolte over, at han har påtaget sig opgaven med at samle og repræsentere de kunstnere, som vi hver dag arbejder for. Det er mit håb, at han og de fire andre nye næstformænd kan være med at opbygge et verdensomspændende netværk af kunstnere, der vil stå vagt om ophavsretten og forsvare forvaltningsselskaberne i en omskiftelig verden,” siger direktør for Koda Anders Lassen om valget.

Stolt Jarre

Jean-Michel Jarre selv er glad for og stolt af udnævnelsen:

”Da jeg begyndte at lave musik slog det mig aldrig, at jeg en dag skulle blive leder af en organisation som denne. CISAC har en vigtig opgave foran sig, og det er en ære at få lov til at blive leder for en så vigtig opgave. Skabende menneskers rettigheder diskuteres over hele verden, og det er vores pligt at sikre, at de har muligheden for at beholde kontrollen over, og retten til at få betaling, for deres kunst. Jeg er meget beæret over at påbegynde denne rejse sammen med resten af CISAC’s ledelse, vores nye vicepræsidenter og alle vores talentfulde medlemmer”, siger Jean-Michel Jarre i forbindelse med udnævnelsen.

Også nye næstformænd

På CISAC’s generalforsamling blev der også valg fire personer til de nyoprettede stillinger som næstformænd. Hensigten med disse nyoprettede stillinger er at sikre, at alle dele af verden er repræsenteret i den øverste ledelse. Stillinger bliver besat af henholdsvis den indiske musikskaber Javed Akhtar, musiker og sangskriver Angélique Kidjo fra Benin, den argentinske filmskaber Marcelo Piñeyro, og skulptøren Ousmane Sow fra Senegal.

Besøg www.cisac.org for mere information om CISAC.

FAKTA:

Om CISAC
CISAC (“The International Confederation of Societies of Authors and Composers”) er det førende internationale netværk af kollektive forvaltningsselskaber. Organisationen forener 231 ophavsretsorganisationer i 121 lande og tre millioner kunstnere og forlag fra en lang række kreative genrer (musik, film, billedkunst og litteratur). CISAC har til opgave at sikre beskyttelsen af, og fremme skabende kunstneres rettigheder internationalt. Organisation blev dannet i 1926 og er en uafhængig non-profit organisation med hovedkontor i Frankrig.

Om Jean-Michel Jarré
Jean-Michel Jarré regnes for en af pionerende inden for den elektroniske genre. Hans kommercielle gennembrud kom i 1976 med pladen Oxygene, som har solgt mere end 18 millioner eksemplarer. I alt har han solgt 80 millioner album. Udover sin musik er han kendt for sine spektakulære liveoptrædende og han er fire gange kommet i Guinness Rekordbog for størrelsen af publikum. Han påbegyndte for nyligt en verdensturne som vil bestå af 220 koncerter i 30 forskellige lande.