Medlem
Forlag
Om Koda
Hovedmenu
Udbetaling
Registrering af din musik
Selvbetjening
Min karriere
Kontakt og spørgsmål
Medlem
Her får du udbetaling fra
Minutværdier
Om din udbetaling
Udbetaling
TV
Radio
Koncerter
Online
Udland
Øvrige områder
Her får du udbetaling fra
Udbetalingsområder i udlandet
Udbetaling
2024
2023
Medlem
Ofte stillede spørgsmål
Hovedmenu
Udbetaling
Selvbetjening
Værker
Udbetaling
TV
Radio
Koncerter
Online
Udland
Øvrige
Hovedmenu
Hvad er Koda
Organisation
Job
Generalforsamling og bestyrelsesmøder
Generalforsamling og bestyrelsesmøder
Generalforsamling og bestyrelsesmøder
Om Koda
Hovedmenu
Tal
Hovedmenu
Hovedmenu
Hovedmenu
Hovedmenu
Musik betaler sig
Ida & Lærke, Foto: Bjarne Bergius Hermansen

Ida & Lærke vinder MGP 2016

Efter to timers brag af fest med en masse glade børn og veloplagte deltagere i et tætpakket Forum i Horsens er det netop blevet afgjort, at Ida & Lærke med sangen 'Bar’ for vildt' kan kalde sig vinder af MGP 2016. De to piger kan nu se frem til et skræddersyet coachingforløb tilrettelagt af Koda Skolekontakt.

10 dygtige solister og grupper af musikglade piger og drenge har netop spillet deres sange og bidraget til, at dette års udgave af MGP blev en fantastisk aften. De optrædende blev hjulpet godt på vej af værterne Joakim Ingversen og Sofie Østergaard samt af musikalske indslag med blandt andre Fallulah og sidste års MGP-vinder Flora Ofelia.

Der er dog kun en enkelt gruppe eller solist, som kan kalde sig vinder af MGP 2016, og det er Ida & Lærke med sangen 'Bar’ for vildt'. De to piger kunne med 45 procent af stemmerne foran de to andre superfinalister gå på scenen som vindere og løfte trofæet. Og det var en helt vildt glad og overrasket gruppe, som modtog prisen.

”Det er rigtig fedt, vi har det rigtig godt,” sagde Ida, mens Lærke med glædeståre trillende ned af kinden kunne tilføje” Jeg kan bare slet ikke forstå det.”

Efter de første indtryk  havde lagt sig, kunne de to piger efter showet fortælle, hvorfor de tror, at det netop er deres sang, som løb med sejren.

"Vores sang handler om at have det sjovt, og det kan alle godt lide, så derfor tror jeg vi vandt," lød det fra de glade vindere.

 

Vinder et coaching-forløb

Vinderen af MGP 2016, Ida & Lærke, kan nu se frem til et skræddersyet coachingforløb tilrettelagt af Koda Skolekontakt. Ida & Lærke er selv med til at udforme forløbet, der i det kommende år vil stå på udvikling af forskellige discipliner inden for musikkens verden: Hjælp til sangskrivning, studietid, komposition, instrumentlære eller lignende.

”Når Kodas komponister og sangskrivere drager rundt i landet med Koda Skolekontakt, møder de en masse børn og unge, som både er fremtidens musikbrugere og fremtidens potentielle musikskabere. Disse børn og unge vil Koda gerne være med til at inspirere på et tidligt tidspunkt i deres musikliv, så de både oplever, hvor musikken kommer fra, og hvilken indsats der ligger bag skabelsen af alle former for musik. Derfor er vi med til at støtte op om børnenes MGP, som er meget mere end en sangkonkurrence. Det er en fest for musikglade børn i hele landet, hvor det med at skrive en rigtig god sang er det helt centrale, ” siger administrerende direktør i Koda, Anders Lassen.

 

Råd fra en tidligere vinder

Sidste år var det den dengang 9-årige Flora Ofelia, der vandt MGP, og hun brugte sit coaching-forløb til at få hjælp med at producere en musikvideo til nummeret ’Fantastisk Fantasi’. Sangen handler om at have en ven inde i kroppen, som skal ud, fordi man gerne vil lege med den: ”men for at få vennen til at komme ud og lege, skal man bruge sin fantasi rigtig meget”, lyder det fra den tidligere vinder, der samtidig fortæller, at hun har været meget glad for sit coaching-forløb:

”At få lavet en musikvideo har været en rigtig god oplevelse for mig, så det har bare været rigtig fedt.”

Se Flora Ofelias musikvideo her

Sejren ved sidste års MGP har givet Flora Ofelia en masse gode oplevelse, og hun har blandt andet været med i flere shows og blevet castet til en film, fordi de syntes, at hendes stemme var sød. Og Flora er da heller ikke i tvivl om, hvilket råd hun skal give vinderen af årets MGP:

”Du skal bare være dig selv, og nyde det rigtig meget.”

Se hele Floras videohilsen til vinderen på vores Facebook:

Læs mere om Koda Skolekontakt her

 

Koncerter i hele landet

Der er rig mulighed for at opleve både vinderen og de andre ni deltagere i MGP 2016, når de tager på koncertturné rundt i hele landet. Første mulighed er til MGP Galla 2016 den 28. februar i DR Koncerthuset.