Medlem
Forlag
Om Koda
Hovedmenu
Udbetaling
Registrering af din musik
Selvbetjening
Min karriere
Kontakt og spørgsmål
Medlem
Her får du udbetaling fra
Minutværdier
Om din udbetaling
Udbetaling
TV
Radio
Koncerter
Online
Udland
Øvrige områder
Her får du udbetaling fra
Udbetalingsområder i udlandet
Udbetaling
2024
2023
Medlem
Ofte stillede spørgsmål
Hovedmenu
Udbetaling
Selvbetjening
Værker
Udbetaling
TV
Radio
Koncerter
Online
Udland
Øvrige
Hovedmenu
Hvad er Koda
Organisation
Job
Generalforsamling og bestyrelsesmøder
Generalforsamling og bestyrelsesmøder
Generalforsamling og bestyrelsesmøder
Om Koda
Hovedmenu
Tal
Hovedmenu
Hovedmenu
Hovedmenu
Hovedmenu
Musik betaler sig

I næste uge hyldes musikken til Spil Dansk Ugen

Spil Dansk Ugen nærmer sig, og med arrangementer over hele landet sættes der fokus på musik skabt i Danmark fra 26. oktober til 1. november. Som noget særligt satser Spil Dansk i år på hjemmekoncerter, der endnu ikke er så udbredte i Danmark, men som skaber nye muligheder for både publikum og kunstnere.

Inden længe skyder Spil Dansk Ugen årets største fest for dansk musik og musiklivet i gang. Musikken spiller overalt i landet, når alt fra skoler, sygehuse og spillesteder til virksomheder, biblioteker, kirker og kulturhuse danner ramme for Spil Dansk-arrangementer. Der vil være hundredvis af arrangementer over hele landet i perioden 26. oktober til 1. november. Selve Spil Dansk Dagen fejres traditionen tro den sidste torsdag i oktober, hvilket i år er torsdag 29. oktober.

Tjek Spil Dansk kalenderen her, og find et arrangement nær dig. 

Husk, at du endnu også kan nå at tilmelde dit eget arrangement som en del af Spil Dansk Ugen. Du kan indtaste dit arrangement her 

Nyt tiltag med hjemmekoncerter

Spil Dansk ønsker også med ugen at sætte fokus på nye indtjeningsmuligheder, så dansk musik kan fastholde sin kvalitet og sit tag i publikum. Det gør de ved at satse på konceptet hjemmekoncerter. Konceptet, som Spil Dansk kalder et enormt og uforløst marked for danske musikere, er endnu ikke særligt udbredt i Danmark, men det er en stor succes i bl.a. USA.  Hjemmekoncerterne skaber nye muligheder for både publikum og kunstnere i en tid, hvor det kan væres svært for kunstnerne at få økonomien til at hænge sammen.

Konceptet er enkelt og kræver blot en musik-entusiast, der åbner sit hjem for en kunstner og en uformel optræden. Vedkommende får så 10-20 venner og bekendte til at bakke op om koncerten, og de fremmødte betaler en pris i omegnen af en biografbillet. Derved får publikum en prisvenlig men også eksklusiv og intim oplevelse, hvor de er helt tæt på en sangskriver eller et band, mens musikerne får mulig for flere jobs.

”Der mangler et landsdækkende projekt, som kan inspirere musikere og private koncertarrangører. Derfor går Spil Dansk nu forrest for at skabe nye markeder. Hjemmekoncerter i dagligstuer og samtalekøkkener kan blive et stort hit for danske musikere og musiklyttere. For når mange i forvejen mødes i privaten med vennerne omkring whiskysmagning, pokerundervisning, foredrag og tupperware parties – så kan man også finde sammen om en koncert,” siger Ricco Victor, direktør for Spil Dansk.

Stor kommunal opbakning

I år samarbejder Spil Dansk med 24 kommuner, som kan kalde sig Spil Dansk Kommuner. Det betyder, at hver 4. kommune i landet har købt en oplevelsespakke og dermed direkte støtter op om Danmarks største musikbegivenhed og dansk musik.  

Som altid er Koda Skolekontakt også på pletten med workshops til Spil Dansk kommunerne, hvor landets skoler får besøg af en professionel kunstner, som hjælper børnene med at komponere deres egen sang. Op mod 5000 elever får hvert år besøg af Koda Skolekontakt.

”Koda Skolekontakt ønsker at motivere kommende hitmagere og samtidig fremme forståelsen for det arbejde, der ligger i at skabe musik. For os er det også en mulighed for at møde fremtidens musikbrugere og -skabere i øjenhøjde og give eleverne en oplevelse for livet,” siger projekt-koordinator André Bak fra Koda Skolekontakt.

Spil Dansk Ugen i punktform
  • Spil Dansk Ugen er årets store fest for dansk musik og musiklivet. Der er arrangementer 26. oktober - 1. november. Selve Spil Dansk Dagen fejres torsdag 29. oktober.
  • Kunstnere og arrangører er en blanding af professionelle, amatører, frivillige og lokale ildsjæle.
  • Spil Dansk er blevet Danmarks største musikbegivenhed i al sin bredde og mangfoldighed.
  • En lang række radiostationer, bl.a. alle DR's radiokanaler, spiller lutter dansk musik.
  • Spil Dansk-foreningens ejerkreds består af Dansk Musiker Forbund (DMF), Dansk Artist Forbund (DAF), Dansk Musikforlæggerforening (DMFF), Koda og Danske Populær Autorer (DPA).
  • Spil Dansk samarbejder i år med 24 Spil Dansk Kommuner: Vejle, Fanø, Lemvig, Ringkøbing–Skjern, Brøndby, Høje-Taastrup, Favrskov, Faxe, Guldborgsund, Herning, Kalundborg, Kerteminde, Lolland, Roskilde, Skanderborg, Slagelse, Sydslesvig, Thisted, Varde, Viborg, Morsø, Skive, København og Frederiksberg.
  • Følgende Spil Dansk Kommuner præsenterer en hjemmekoncert: Vejle, Fanø, Lemvig, Ringkøbing–Skjern, Brøndby, Høje-Taastrup, Favrskov, Faxe, Guldborgsund, Herning, Kalundborg, Kerteminde, Lolland, Roskilde, Skanderborg, Slagelse, Sydslesvig, Thisted, Varde, Viborg, Morsø og Skive.
  • Læs mere om Spil Dansk, tilmeld arrangementer og tjek kalenderen på spildansk.dk