I dag er det...

Koda blev stiftet 30. november 1926 og blev statskoncessioneret i 1935. Det betyder, at det i dag er Kodas 86 års fødselsdag.

Initiativet til stiftelsen af Koda kom fra de to musikforlæggere Asger og Svend Wilhelm Hansen. Sammen med P.J. Carvil fra NCB, revyforfatteren J. Ravn-Jonsen, forfatteren Otto Rung og komponisten Alfred Tofft stiftede de tilbage i 1926 Musikværnet. Selskabet havde dengang ganske få medlemmer, men voksede sig efterhånden til at blive den centrale spiller i det danske musikliv, som det er i dag.

Kig med i arkiverne på Facebook
Gennem den seneste tid har vi fyldt centrale historier fra Kodas historie på vores facebook-profil. Der kan du gå på opdagende i Kodas historie og i dagens anledning kører der en lille konkurrence øverst i tidslinjen. Gå til facebook

Koda dengang og nu
Navnet, Musikværnet, blev dog hurtigt ændret til Koda. Oprindeligt var Koda en forkortelse for Internationalt Forbund til Beskyttelse af Komponistrettigheder i Danmark, og derudover refererede navnet til den musikfaglige term "coda", der beskriver et selvstændigt, afsluttende forløb i et musikstykke. I dag er referencen til "coda" snarere en kilde til forvekslingen mellem Koda og forsikringsselskabet Codan, og navnet Koda er i dag en forkortelse for det trods alt mere mundrette, Komponistrettigheder i Danmark. Men Koda er stadigt foreningen for de komponister og sangskrivere, der ønsker at tjene penge på deres musik. Og det har det været lige siden 1926. I dag har vi over 36.000 medlemmer og ca. 40.000 kunder - så trods sine 85 år er Koda et selskab kendetegnet af vækst og konstant udvikling.

Læs mere om Koda og Kodas historie