Hvem skal vinde Live Jazz Danmark Prisen til DMA Jazz 2014?

Hvilken arrangør er bedst til at få den levende jazz ud over scenen? Hvem skaber den bedste stemning og synergi mellem publikum og musikere? Disse spørgsmål besvares, når Live Jazz Danmark Prisen uddeles. Både jazzklubber, festivaler og spillesteder kan vinde prisen, og alle kan stemme på deres favoritsted, både som publikum og som musiker. I Koda præsenterer vi sammen med JazzDanmark prisen, som uddeles ved Danish Music Awards Jazz den 24. november 2014.
Et rygklap fra miljøet

Live Jazz Danmark Prisen uddeles efter en online afstemning blandt musikere og publikum. Det er altså arrangørens tætteste samarbejdspartnere og målgruppe, der med denne pris kan tilkendegive deres støtte. Prisen handler altså både om sceneforhold, lyd og de fysiske rammer, men også om arrangørens evne til at sammensætte et godt og alsidigt musikprogram og i sidste ende skabe fantastiske oplevelser for både publikum og musikere. For sidste års vinder, jazzklubben Charlie Scott’s i København, har prisen været en positiv oplevelse. Indehaver Charlie Scott fortæller om anerkendelsen: 

”For os har det været et rygklap, et tegn på at man gør noget af det rigtige. Det har givet os noget opmærksomhed og været en hjælp i forhold til vores pressearbejde. Når der hænger en pris på væggen, føler man, at man bliver taget seriøst, og man får lyst til at shine det hele op.”

Gå ind og stem!

Alle arrangører af livejazz kan vinde, både spillesteder, jazzklubber og festivaler. Da den samme arrangør ikke kan vinde prisen to år i træk, kan der dog ikke stemmes på Charlie Scott's, der vandt prisen sidste år.
 
Afstemningen løber til og med søndag den 16. november, hvorefter de tre nominerede finalister annonceres. Den endelige vinder annonceres ved Danish Music Awards Jazz-showet i Bremen Teater den 24. november. Vinderen får, udover æren,  et diplom og en koncert med vinderen i kategorien ”Årets Nye Danske Jazznavn”·

Stem nu på www.koda.dk/stemjazzlive 

Koda og DMA Jazz

I Koda arbejder vi for musikken, og derfor er vi med, når succeserne bliver fejret i dansk musikliv - både når det gælder de smalle genrer og den brede mainstream. Vi er med, når musikken hyldes og  hædres ved awardshows som blandt andre DMA, DMA Jazz, DMA World, Steppeulven, Ken Gudman Prisen og Dansk Melodi Grand Prix.

Vi er igen i år med bag kåringen af årets danske livejazz-arrangørved DMA Jazz. Det er vi, fordi vi gerne vil hædre de arrangører, der skaber de gode rammer for, at musikken kommer ud til sit publikum.

Om Live Jazz Danmark Prisen

Live Jazz Danmark Prisen er et skulderklap til en festival, spillested eller jazzklub, der har gjort noget udover det sædvanlige, og skabt rammerne for særligt gode koncertoplevelser for både musikere og publikum. Live Jazz Danmark prisen uddeles af JazzDanmark i samarbejde med Koda.

Læs mere om Danish Music Awards Jazz 2014 på www.dmajazz.dk

Læs også

Brødrene Seebach og Ankerstjerne vinder Kodaprisen – Årets Danske Sangskriver

Seneste nyt

09. oktober 2018
Lydmor - det har altid interesseret mig at beskrive verden på en måde, som gør den magisk
Hvordan tager man og konverterer mystikken fra en kontrastfyldt, kinesisk storby og mørket og magien fra en natklub i Shanghai og koger det hele sammen til en konceptuel plade, der kan foldes helt ud i et sceneshow? Det ved komponisten, sangskriveren og elektrosangerinden Jenny Rossander med kunstnernavnet Lydmor. Lydmor har man sommeren igennem kunnet opleve blandt andet på Roskilde og på Northside, samt til Gaffa Prisen, hvor Lydmor optrådte nøgen kun iført neon-bemaling bakket op af en række statements om kvinder i musikbranchen. Udtrykket på scenen er en væsentlig del af udpakningen af hendes musik, og ikke mindst for hendes nye plade, som tager afsæt i et længere ophold i Shanghai.

09. oktober 2018
Skriv hits og sælg dem – om co-writing
For nylig inviterede Koda, DPA og DJBFA til det tredje medlemsarrangement i rækken af ’Skriv hits & sælg dem – kreativ på den kommercielle måde’ – denne gang om co-writing. Hit-mageren Marcus Winter-John stod endnu engang på scenen til en aften, som bla. bød på en række praktiske øvelser samt en fælles co-writing session med samtlige fremmødte medlemmer.

08. oktober 2018
Jagten på et hit – på sangskriver-camp i historiske rammer
I ly af Kronborg står Frederik II’s fine, gamle lysthus, Marienlyst, som for nylig dannede ramme om en sangskriver-camp med deltagere fra USA, England og Danmark. Når man nærmer sig slottet, er der ingen tvivl om, at det ikke er lanciers, der er budt op til – utallige beats strømmer ud fra slottets mange værelser og fortoner sig ud i haveanlægget. Bag slottets mure har tyve sangskrivere og producere buret sig inde i en uge, for at lade sig inspirere til at skrive hits, der kan komme ud og leve.