Her er finalisterne til børnenes MGP 2014

Årets MGP-finalister er fundet. Lørdag den 15. marts fyrer 10 hold af seje drenge og piger deres sange af fra den store scene i Arena Fyn i Odense. Og igen i år er Koda med til at sætte kursen for børnenes udgave af MGP - så det bliver mere end en musikkonkurrence.

Gennem de sidste par måneder har DR, Koda og landets musikskoler været i selskab med en masse musikglade børn, som alle har meldt sig til MGP. På workshops landet over har børnene skrevet, komponeret, performet og sunget det bedste, de har lært. Og nu er 350 tilmeldte bidrag blevet til ti finalister, der alle deltager i MGP 2014 den 15. marts i Arena Fyn i Odense.

”I koda tager vi et ansvar for både fremtidens brugere og skabere af musik. Derfor er det naturligt for os at være med til at sætte kursen for børnenes MGP. For børnenes MGP er mere end en musikkonkurrence. Det er en fest for musikglade børn i hele landet, hvor processen i at skrive en sang er i centrum. MGP er også en mulighed for på lang sigt at gøre børnene mere bevidste om det arbejder, der ligger bag at skrive og spille musik,” siger Kommunikationschef i Koda, Nicolaj Hyltén-Cavallius.

'Kommenter' eller 'Synes godt om' på vores Facebook

Læs også: Szhirley, Claus Hempler og Kristian (UFO) Humaidan coacher MGP-talenter

De ti finalister

I en god blanding af musikgenrer fra både drenge og piger, bands og solister kommer her de ti finalister, der deltager i MGP 2014. Deltagerne er nævnt i vilkårlig rækkefølge:

  • Emma Pi med sangen ’Du ser den anden vej’ (Gentofte)
  • Simone & Anemone med sangen ’ Drømmeland’ (Frederiksberg)
  • The Lucis med sangen ’ Aldrig gå din vej’ (Allerød)
  • Marcus med sangen ’ Julie’ (Slangerup)
  • Marius med sangen ’Dig og mig’ (Tølløse)
  • Black Moon med sangen ’ Fun in the summer’ (København)
  • The Cone Zone med sangen ’ Den sure nabo’ (Bagsværd/Hørsholm)
  • Chili med sangen ’Ikke uden dig’ (Kirke Hyllinge)
  • Lærke med sangen ’Så ta’ den dog’ (Silkeborg)
  • Benedikte K. & The Sisters med sangen ’Det’ for sent nu’ (Middelfart)
Fokus på musikalsk udvikling

MGP har fokus på børns musikalske udvikling og er et samarbejde mellem DR, Koda og kommunerne. Ambitionen med samarbejdet er, at flere børn rundt om i landet skal have større og længere glæde af den årlige musikalske begivenhed. Samtidig vil DR gerne fokusere mere på processen i at skrive en sang i stedet for udelukkende at vurdere selve sangen. Ved hjælp af coaching fra de tre professionelle musikere og Koda-medlemmer: Szhirley, Claus Hempler og Kristian ’UFO’ Humaidan og via samarbejde med lokale kræfter er børnenes talent, gennem de sidste par måneder, blevet udfordret og udviklet - blandt andet på workshops i fem større byer i Danmark.

Læs også: Børnene fik deres egen røde løber til MGP


Stadig billetter til generalprøven

Børnenes MGP afholdes i Arena Fyn en uge efter, at de voksne har fundet deres vinder af Dansk Melodi Grand Prix 2014 på samme scene. Der er stadig billetter at få til Dansk Melodi Grand Prix 2014 den 8. marts, mens børnenes MGP den 15. marts er udsolgt. Det er dog muligt at købe billetter til MGP-generalprøven, der afholdes 14. marts kl. 16 i Arena Fyn. Billetter kan købes på billetnet.dk.

Seneste nyt

18. januar 2018
Fokus på fundraising og støtte – nyt år og nye muligheder
Et nyt år og dermed nye støttemuligheder. Sådan indledtes årets første medlemsarrangement med fokus på støtteordninger og fundraising. Til arrangementet fik de fremmødte svar på spørgsmål om fundraising og støtte, og samtidig gav digital strateg og musiker Maiken Ingvordsen indblik i, hvordan man tilrettelægger sin fundraising-strategi. Kristina Holgersen fra Statens Kunstfond samt Martin Stauning og Tobias Stenkjær fra Kodas Legatudvalg 2017 gav gode råd til ansøgningerne.

17. januar 2018
Anne Linnet – følelser har ingen alder (del 2)
Anne Linnet kræver næppe nogen nærmere introduktion. Med en karriere, som spænder over fire årtier, har hun manifesteret sig på den danske musikscene og rodfæstet sig som en ufravigelig del af dansk musik- og kulturliv. Musikken har altid været der i Anne Linnets 64-årige liv – et liv med musikken, som hun ikke ville være foruden, men som kræver, at man rent faktisk elsker, det man gør – for talent alene gør det ikke, og man kommer ikke sovende til succesen og et mangeårigt karriereforløb.

16. januar 2018
Filmkomponisten Jonas Struck – musikken skal give plads til at filmen kan ånde
Filmkomponisten Jonas Struck har haft et travlt år sidste år. Som komponist på ikke mindre end fem film, bl.a. til den anmelderroste ’QEDA’ og til filmen om tennislegenderne Borg og McEnroe, levner det ikke mange ledige stunder. Filmmusikken er det, der fylder allermest hos den 45-årige komponist, der også har en baggrund fra det nu opløste Swan Lee. Jonas Struck fortæller her om overgangen fra jazzkomponist, til Swan Lee og til at etablere sig solidt som filmkomponist.