Medlem
Forlag
Om Koda
Hovedmenu
Udbetaling
Registrering af din musik
Selvbetjening
Min karriere
Kontakt og spørgsmål
Medlem
Her får du udbetaling fra
Minutværdier
Om din udbetaling
Udbetaling
TV
Radio
Koncerter
Online
Udland
Øvrige områder
Her får du udbetaling fra
Udbetalingsområder i udlandet
Udbetaling
2024
2023
2022
Tidligere udbetalinger
Medlem
Fordeling af andele
Bearbejdelse og ændringer af værker
Selvforvaltning
Aftaler
Medlem
Ofte stillede spørgsmål
Hovedmenu
Udbetaling
Selvbetjening
Værker
Søg støtte
Udbetaling
TV
Radio
Koncerter
Online
Udland
Øvrige
Hovedmenu
Hvad er Koda
Organisation
Job
Generalforsamling og bestyrelsesmøder
Om Koda
Hovedmenu
Tal
Hovedmenu
Hovedmenu
Hovedmenu
Hovedmenu
Musik betaler sig
Don Maliko takker for Årets Pris og Hans-Ole Amossen takker for Talentprisen
Foto: Aqqalunnguaq Heilmann

Hæder til Don Maliko og Hans-Ole Amossen ved årets Koda Awards

Lørdag aften stod i musikkens tegn, da årets Koda Awards blev uddelt i forbindelse med Arctic Sounds-festivalen i Sisimiut. Ud over vinderen, Don Maliko, var Yenso og Nick Ørbæk også nominerede til Årets Pris for udgivelser i 2018. Ud over Hans-Ole Amossen, som vandt årets Talentpris, var Sound of the Damned og Malu Rohmann nominerede i denne kategori.

Kulturhuset Taseralik i Sisimiut dannede rammen om dette års uddeling af Koda Awards, og stemningen var i top, da Arctic Sounds-festivalen kulminerede med uddelingen af årets Koda Awards.

Årets Pris 2019 – Don Maliko, for albummet ’II’

Allerede som 16-årig skrev den grønlandske rapper Don Maliko (Malik Egede) kontrakt med pladeselskabet Sermit Records, hvorefter han udgav sit debutalbum, ’Sinnattupiluk’ (2007). Don Maliko vandt Årets Pris for sit andet album ’II’, som han udgav i 2018. Dommerkomiteen havde følgende kommentar:

’Man kan vinde over nogle af de største problemer i samfundet – hvis man har viljen til det. Som i sangen ’Ikumatitara’ på Don Malikos udgivelse ’II’, hvor han rapper og synger om kampen ud af hashtågerne. Det kræver personligt mod at blotlægge en blakket fortid, og dermed vise sig for omverdenen. Don Maliko er rapper, men baserer ikke sin musik på samples og hans numre kan spilles sammen med bands. Udgivelsen giver stof til eftertanke, og viser at Don Maliko, der blev kendt som ganske ung, nu er nået til de voksnes rækker’.

iTunes skriver om albummet ’II’: ’Grønlandsk streetrap med gennemslagskraft og old-school kant’, og om albummet siger Don Maliko selv:

’’II’ er mit andet album, som jeg har valgt udelukkende at udgive digitalt. Albummet indeholder 10 sange, hvor alt er indspillet i mit studie. Teksterne omhandler mange forskellige ting, men mit fokus var at vise den person, jeg er blevet til, efter min kriminelle fortid og årelange misbrug af hash. Én af sangene er baseret på et samfundskritisk emne, men ud over den seriøse side, så er der også lidt fjollede og provokerende tekster. Jeg har arbejdet på sangene i lang tid, og nogle af melodierne og teksterne er helt tilbage fra, da jeg gik i gymnasiet (2011-2014). Da jeg går meget op i kvalitet og nyskabelse, har det været hårdt for mig at opnå den musik, jeg gerne vil levere, og det tog selvfølgelig tid’.

Talentprisen 2019 – Hans-Ole Amossen

Årets Talentpris blev givet til komponist og sangskriver Hans-Ole Amossen, som blandt andet har stiftet Da Bartali Crew i 2012. En uddannelse som eventtekniker, som blev færdiggjort i 2016, har givet Hans-Ole Amossen en baggrundsviden om lyd og MIDI teknologi, som nu danner afsæt for arbejdet med bl.a. Da Bartali Crew. Om Hans-Ole Amossen sagde dommerkomiteen følgende:

’Imens musikere og sangere trykker den af på scenen, står komponisten nærmest anonymt i baggrunden. Hans Ole Amossen har tidligere været leder for Torluut og nu for Da Bartali Crew, som viser spændende brug af teknisk udstyr. Deres musik sætter gang i publikum, som føler at musik og tekst rammer plet, og som på den måde nyder godt af Hans Ole Amossens arbejde’.