Glæde over DMA-nomineringer

Peter Sommer og Robin Hannibal fra Quadron ser det som et stort skulderklap at være nomineret til Sangskriverprisen ved årets DMA - en pris, som Koda er med til uddele. Det er vi, fordi netop prisen som årets danske sangskriver rammer essensen af det, vores medlemmer gør.

’Når man tænker så meget over, hvad sange gør og kan, som jeg går og gør, er det da en fornem anerkendelse at få. Tak siger man bare’.

Peter Sommer behøver ikke mange ord til at beskrive, hvad det betyder for ham at være nomineret til prisen som Årets Danske Sangskriver ved DMA 2013 i Forum den 9. november for albummet ”Alt Forladt”.

Læs også: Koda er igen med bag DMA

Ordekvilibristen fra Skanderborg kæmper blandt andet med Robin Hannibal fra succesduoen Quadron om den prestigefyldte pris. Og den Los Angeles-baserede sangskriver, musiker og producer ser også nomineringen som et stort skulderklap.

Tro på din egen stil

’Det er jeg glad for. Det er altid rart, at andre bemærker og kan lide det, man laver’, siger Robin Hannibal, der er nomineret sammen med sin musikalske partner Coco Karshøj for teksterne til det engelsksprogede album ”Avalanche”. 

Han har ét godt råd til upcoming kunstnere, der gerne vil skrive sange, som går rent ind hos publikum: ’Man skal tro på sin egen stil og turde lave det, man kan lide - lige gyldigt hvad, der er cool’. Rådet fra Peter Sommer lyder: "Skriv meget - hele tiden!".

Koda vil hædre medlemmer

Koda er igen i år med bag Danmarks største musikalske prisshow og er medafsender på prisen som Årets Danske Sangskriver, der sidste år blev vundet af Rasmus Seebach. Og det er helt naturligt, mener Christine Zacho, der er Kodas projektansvarlige i DMA.

’I Koda arbejder vi for musikken, både den stærkt kommercielle og den mere nicheprægede. Vi synes, det er vigtigt at fejre succeserne, og derfor har vi også aktivt valgt at gå ind i DMA, hvor vi med Koda-prisen, Årets Danske Sangskriver, er med til at hylde og hædre et medlem, der har gjort det rigtig godt’, siger hun.

Quadron og Marie Key fører nomineringsfeltet med syv nomineringer hver, men også Shaka Loveless er stærkt repræsenteret med hele fem nomineringer, mens Peter Sommer står til at kunne løbe med fire af aftenens priser.

Danish Music Awards 2013 afholdes i samarbejde med TV 2 og IFPI. Showet transmitteres live på TV 2 fra kl. 20.00. Billetter til showet kan købes via billetlugen.dk. Du kan allerede nu deltage i snakken om DMA på de sociale medier ved at benytte #DMA13.

Nominerede - Årets Danske Sangskriver:

  • Christian Hjelm for Før Vi Blev Lette (Playground)
  • Coco Karshøj og Robin Hannibal (Quadron) for Avalanche (Sony)
  • Marie Key for De Her Dage (Sony)
  • Peter Sommer for Alt Forladt (Sony)
  • Shaka Loveless for Shaka Loveless (Universal)
Seneste nyt

09. oktober 2018
Lydmor - det har altid interesseret mig at beskrive verden på en måde, som gør den magisk
Hvordan tager man og konverterer mystikken fra en kontrastfyldt, kinesisk storby og mørket og magien fra en natklub i Shanghai og koger det hele sammen til en konceptuel plade, der kan foldes helt ud i et sceneshow? Det ved komponisten, sangskriveren og elektrosangerinden Jenny Rossander med kunstnernavnet Lydmor. Lydmor har man sommeren igennem kunnet opleve blandt andet på Roskilde og på Northside, samt til Gaffa Prisen, hvor Lydmor optrådte nøgen kun iført neon-bemaling bakket op af en række statements om kvinder i musikbranchen. Udtrykket på scenen er en væsentlig del af udpakningen af hendes musik, og ikke mindst for hendes nye plade, som tager afsæt i et længere ophold i Shanghai.

09. oktober 2018
Skriv hits og sælg dem – om co-writing
For nylig inviterede Koda, DPA og DJBFA til det tredje medlemsarrangement i rækken af ’Skriv hits & sælg dem – kreativ på den kommercielle måde’ – denne gang om co-writing. Hit-mageren Marcus Winter-John stod endnu engang på scenen til en aften, som bla. bød på en række praktiske øvelser samt en fælles co-writing session med samtlige fremmødte medlemmer.

08. oktober 2018
Jagten på et hit – på sangskriver-camp i historiske rammer
I ly af Kronborg står Frederik II’s fine, gamle lysthus, Marienlyst, som for nylig dannede ramme om en sangskriver-camp med deltagere fra USA, England og Danmark. Når man nærmer sig slottet, er der ingen tvivl om, at det ikke er lanciers, der er budt op til – utallige beats strømmer ud fra slottets mange værelser og fortoner sig ud i haveanlægget. Bag slottets mure har tyve sangskrivere og producere buret sig inde i en uge, for at lade sig inspirere til at skrive hits, der kan komme ud og leve.