Glæde over DMA-nomineringer

Peter Sommer og Robin Hannibal fra Quadron ser det som et stort skulderklap at være nomineret til Sangskriverprisen ved årets DMA - en pris, som Koda er med til uddele. Det er vi, fordi netop prisen som årets danske sangskriver rammer essensen af det, vores medlemmer gør.

’Når man tænker så meget over, hvad sange gør og kan, som jeg går og gør, er det da en fornem anerkendelse at få. Tak siger man bare’.

Peter Sommer behøver ikke mange ord til at beskrive, hvad det betyder for ham at være nomineret til prisen som Årets Danske Sangskriver ved DMA 2013 i Forum den 9. november for albummet ”Alt Forladt”.

Læs også: Koda er igen med bag DMA

Ordekvilibristen fra Skanderborg kæmper blandt andet med Robin Hannibal fra succesduoen Quadron om den prestigefyldte pris. Og den Los Angeles-baserede sangskriver, musiker og producer ser også nomineringen som et stort skulderklap.

Tro på din egen stil

’Det er jeg glad for. Det er altid rart, at andre bemærker og kan lide det, man laver’, siger Robin Hannibal, der er nomineret sammen med sin musikalske partner Coco Karshøj for teksterne til det engelsksprogede album ”Avalanche”. 

Han har ét godt råd til upcoming kunstnere, der gerne vil skrive sange, som går rent ind hos publikum: ’Man skal tro på sin egen stil og turde lave det, man kan lide - lige gyldigt hvad, der er cool’. Rådet fra Peter Sommer lyder: "Skriv meget - hele tiden!".

Koda vil hædre medlemmer

Koda er igen i år med bag Danmarks største musikalske prisshow og er medafsender på prisen som Årets Danske Sangskriver, der sidste år blev vundet af Rasmus Seebach. Og det er helt naturligt, mener Christine Zacho, der er Kodas projektansvarlige i DMA.

’I Koda arbejder vi for musikken, både den stærkt kommercielle og den mere nicheprægede. Vi synes, det er vigtigt at fejre succeserne, og derfor har vi også aktivt valgt at gå ind i DMA, hvor vi med Koda-prisen, Årets Danske Sangskriver, er med til at hylde og hædre et medlem, der har gjort det rigtig godt’, siger hun.

Quadron og Marie Key fører nomineringsfeltet med syv nomineringer hver, men også Shaka Loveless er stærkt repræsenteret med hele fem nomineringer, mens Peter Sommer står til at kunne løbe med fire af aftenens priser.

Danish Music Awards 2013 afholdes i samarbejde med TV 2 og IFPI. Showet transmitteres live på TV 2 fra kl. 20.00. Billetter til showet kan købes via billetlugen.dk. Du kan allerede nu deltage i snakken om DMA på de sociale medier ved at benytte #DMA13.

Nominerede - Årets Danske Sangskriver:

  • Christian Hjelm for Før Vi Blev Lette (Playground)
  • Coco Karshøj og Robin Hannibal (Quadron) for Avalanche (Sony)
  • Marie Key for De Her Dage (Sony)
  • Peter Sommer for Alt Forladt (Sony)
  • Shaka Loveless for Shaka Loveless (Universal)
Seneste nyt

18. januar 2018
Fokus på fundraising og støtte – nyt år og nye muligheder
Et nyt år og dermed nye støttemuligheder. Sådan indledtes årets første medlemsarrangement med fokus på støtteordninger og fundraising. Til arrangementet fik de fremmødte svar på spørgsmål om fundraising og støtte, og samtidig gav digital strateg og musiker Maiken Ingvordsen indblik i, hvordan man tilrettelægger sin fundraising-strategi. Kristina Holgersen fra Statens Kunstfond samt Martin Stauning og Tobias Stenkjær fra Kodas Legatudvalg 2017 gav gode råd til ansøgningerne.

17. januar 2018
Anne Linnet – følelser har ingen alder (del 2)
Anne Linnet kræver næppe nogen nærmere introduktion. Med en karriere, som spænder over fire årtier, har hun manifesteret sig på den danske musikscene og rodfæstet sig som en ufravigelig del af dansk musik- og kulturliv. Musikken har altid været der i Anne Linnets 64-årige liv – et liv med musikken, som hun ikke ville være foruden, men som kræver, at man rent faktisk elsker, det man gør – for talent alene gør det ikke, og man kommer ikke sovende til succesen og et mangeårigt karriereforløb.

16. januar 2018
Filmkomponisten Jonas Struck – musikken skal give plads til at filmen kan ånde
Filmkomponisten Jonas Struck har haft et travlt år sidste år. Som komponist på ikke mindre end fem film, bl.a. til den anmelderroste ’QEDA’ og til filmen om tennislegenderne Borg og McEnroe, levner det ikke mange ledige stunder. Filmmusikken er det, der fylder allermest hos den 45-årige komponist, der også har en baggrund fra det nu opløste Swan Lee. Jonas Struck fortæller her om overgangen fra jazzkomponist, til Swan Lee og til at etablere sig solidt som filmkomponist.