Medlem
Forlag
Om Koda
Hovedmenu
Udbetaling
Registrering af din musik
Selvbetjening
Min karriere
Kontakt og spørgsmål
Medlem
Her får du udbetaling fra
Minutværdier
Om din udbetaling
Udbetaling
TV
Radio
Koncerter
Online
Udland
Øvrige områder
Her får du udbetaling fra
Udbetalingsområder i udlandet
Udbetaling
2024
2023
Medlem
Ofte stillede spørgsmål
Hovedmenu
Udbetaling
Selvbetjening
Værker
Udbetaling
TV
Radio
Koncerter
Online
Udland
Øvrige
Hovedmenu
Hvad er Koda
Organisation
Job
Generalforsamling og bestyrelsesmøder
Generalforsamling og bestyrelsesmøder
Generalforsamling og bestyrelsesmøder
Om Koda
Hovedmenu
Tal
Hovedmenu
Hovedmenu
Hovedmenu
Hovedmenu
Musik betaler sig
Gladsaxe Jazzklub modtager Live Jazz Danmark Prisen af Kodas vicedirektør Gorm Arildsen.

Gladsaxe Jazzklub er bedst til at få jazzen ud over scenekanten

Bremen Teater lagde mandag aften scene til dette års Danish Music Awards Jazz. Her uddelte Koda årets Live Jazz Danmark Pris, og så blev Maria Faust aftenens mest vindende, da hun modtog to af priserne i de i alt fem kategorier.

"Kommenter" eller "Synes godt om" på Kodas Facebook

Jazzen blev hædret mandag aften i Bremen Teater, da Danish Music Awards Jazz gjorde sit indtog. Aftenens vært, Adrian Lloyd Hughes, havde styr på festlighederne, og ikke mindst på selve prisuddelingen. Til salens store overraskelse, og efterfølge applaus, blev aftenen skudt i gang af fire unge piger fra Jazz Camp for Piger, der fremførte deres version af Paul Motian nummeret ”Arabesque”.

Tillykke til Gladsaxe Jazzklub

I ugerne op til DMA Jazz har over 1.300 stemt om, hvilket spillested der det næste år kan kalde sig Danmarks bedste jazzspillested og vinder af Live Jazz Danmark Prisen. Vinderen er det sted, der i publikums og musikeres øjne, bedst formår at få sceneforhold, lyd og de fysiske rammer til at gå op i en højere enhed og samtidig har evnen til at sammensætte et godt og alsidigt musikprogram, som skaber fantastiske oplevelser for publikum og musikere.

Det var derfor med stor glæde, at Gladsaxe Jazzklub fik overrakt prisen af Kodas vicedirektør, Gorm Arildsen. I Koda er vi igen i år med bag Live Jazz Danmark Prisen, fordi vi gerne vil hædre og anerkende de arrangører, der skaber gode rammer for, at musikken kommer ud til sit publikum. Med prisen følger en koncert med vinderne af prisen Årets Nye Danske Jazznavn - Bangin’ Bülows Nice Jazz Quartet.

I årets løb er vi i Koda med til at uddele en række særlige priser til talenter, arrangører og andre musikalske ildsjæle. Nogle af de succeser i dansk musik, vi er med til at fejre og hædre, er DMA, DMA Jazz, DMA World, Steppeulven, Ken Gudman Prisen og Dansk Melodi Grand Prix.

Dobbelt op

Prismæssigt blev Maria Faust aftenens store vinder. Den estisk fødte saxofonist og komponist løb både med prisen som Årets Danske Jazzkomponist og for Årets Danske Særudgivelse for udgivelsen ”Sacrum Facere”. En udgivelse som både indeholder elementer af kompositionsmusik og frie improvisationer, men som også trækker på Maria Fausts rødder, i form af estisk folkemusik. Prisen for Årets Danske Vokaludgivelse gik til Sinne Eeg for hendes album ”Face The Music”.

Den relativt ukendte kvartet, og tidligere Ung Jazz finalister, Bangin’ Bülows Nice Jazz Quartet, fik prisen som Årets Nye Danske Jazznavn. Sidst, men ikke mindst, modtog de tre Hess brødre i 3xHess prisen for Årets Danske Jazzudgivelse for deres udgivelse ”Music For Mom & Dad”. Udover at transmittere hele showet live, kunne P8 Jazz også overrække deres egen pris, P8 Jazz Prisen. Den gik i år til Poul William Falck, for hans betydelige rolle i at styrke jazzen på Fyn.

Dagen før fik Jazz Five overrakt prisen som Årets Børnejazznavn ved et specielt børnejazzarrangement i Børnekulturhus Ama’r. Vinderen af prisen blev fundet af en børnejury, som gav prisen til Jazz Five blandt andet fordi ”de var gode til at få publikum med og gjorde det sjovt for både store og små.”

Musikalske godbider

Aftenens resterende musikalske indslag blev leveret af sidste års vindere. Desværre var Jacob Anderskov sneet inde på Grønland og måtte derfor aflyse sin optræden. I bedste jazz-stil blev der dog improviseret og fundet en værdig afløser i form af pladeaktuelle The Orchestra og Tuva Semmingsen. Desuden kunne man opleve Aske Drasbæk Group, Det Glemte Kvarter sammen med Søren Ulrik Thomsen, Jakob Bro og Thomas Knak tilsat visuals af Sune Blicher. Og endelig lukkede og slukkede Emil de Waal feat. Elith ”Nulle” Nykjær prisuddelingen, inden Hugo Rasmussen DMA Jam Band overtog efterfesten.

Årets Jury bestod af Christian Munch-Hansen, Le Gammeltoft,  Stine Danving, Jes Halding, og belgiske Wim Wabbes.

DMA Jazz 2014 vinderne
 • Live Jazz Danmark Prisen (præsenteres i samarbejde med Koda)
  Gladsaxe Jazzklub

 • Årets Danske Vokaljazzudgivelse
  Sinne Eeg – for udgivelsen “Face The Music” (Stunt Records)

 • Årets Danske Jazzkomponist (præsenteres i samarbejde med DJBFA)
  Maria Faust – for udgivelsen “Sacrum Facere” (Barefoot Records)

 • Årets Nye Danske Jazznavn
  Bangin’ Bülows Nice Jazz Quartet – for udgivelsen “Bangin’ Bülows Nice Jazz Quartet (Eget label)

 • Årets Danske Særudgivelse
  Maria Faust - for udgivelsen “Sacrum Facere” (Barefoot Records)

 • Årets Danske Jazzudgivelse
  3xHess – for udgivelsen “Music For Mom & Dad” (Gateway)

 • Årets Børnejazznavn
  Jazz Five

 • P8 Jazz Prisen
  Poul William Falck