Medlem
Forlag
Om Koda
Hovedmenu
Udbetaling
Registrering af din musik
Selvbetjening
Min karriere
Kontakt og spørgsmål
Medlem
Her får du udbetaling fra
Minutværdier
Om din udbetaling
Udbetaling
TV
Radio
Koncerter
Online
Udland
Øvrige områder
Her får du udbetaling fra
Udbetalingsområder i udlandet
Udbetaling
2024
2023
2022
Medlem
Ofte stillede spørgsmål
Hovedmenu
Udbetaling
Selvbetjening
Værker
Udbetaling
TV
Radio
Koncerter
Online
Udland
Øvrige
Hovedmenu
Hvad er Koda
Organisation
Job
Generalforsamling og bestyrelsesmøder
Generalforsamling og bestyrelsesmøder
Generalforsamling og bestyrelsesmøder
Om Koda
Hovedmenu
Tal
Hovedmenu
Hovedmenu
Hovedmenu
Hovedmenu
Musik betaler sig
Underskriftindsamling med flere tusinde underskrifter er netop blevet overleveret til Ukraines kulturminister.

Flere tusinde kunstnere opfordrer Rusland til at stoppe invasionen

Tusinder af musikskabere, kunstnere og repræsentanter for organisationer i den kreative industri fra 50 lande har skrevet under på en underskriftsindsamling, der udtrykker solidaritet med Ukraines kunstnere og samtidig opfordrer Rusland til at stoppe sin invasion. Brevet er netop blevet overleveret til Ukraines kulturminister.

Flere tusinde underskrifter fra kunstnere fra blandt andet Danmark, Frankrig, Ungarn, Japan, Mexico, Spanien og USA er indtil videre blevet indsamlet til et åbent brev, der udtrykker støtte til det ukrainske folk og de ukrainske kunstnere. Brevet er netop blevet overleveret til Ukraines kulturminister, Oleksandr Vladyslavovych Tkachenko, ligesom Kodas globale paraplyorganisation, CISAC, som er initiativtager til indsamlingen, også vil sende brevet til en række andre kulturministre i de kommende dage.

Brevet er en del af initiativet ’Creators for Ukraine’, som også omfatter en fond, der indtil nu har modtaget 1,2 millioner euro i donationer fra blandt andre en række europæiske forvaltningsselskaber herunder Koda. Donationerne bruges blandt andet til at støtte ukrainske musikskabere på forskellig vis.

Ukrainske kunstnere: initiativet giver os tro

Brevet og underskrifterne, som er blevet overleveret af CISACs præsident og ABBA-medstifter, Björn Ulvaeus, samt CISACs generaldirektør, Gadi Oron, opfordrer Rusland til:

"At standse sine drab af uskyldige civile ukrainere, dets ødelæggelse af ukrainske byer, dets angreb på frihed og demokrati, dets krænkelse af menneskerettigheder og dets angreb på kulturen.”

Valeriy Kharchyshyn, som både er sangskriver, frontmand for det ukrainske band Друга Ріка - Druga Rika og generaldirektør for Ukraines forvaltningsselskab UACRR, udtaler:

"’Creators for Ukraine’-initiativet demonstrerer et imponerende sammenhold, og giver os en tro på, at vi ikke er alene. Vi er en del af de internationale musikskaberes familie, og når vi er sammen, er vi i stand til at finde en forståelse blandt ligeværdige og frie. På trods af den nordlige nabos blodige aggression forbliver vi motiverede - ikke af ødelæggelse - men af ​​en tørst efter livet og af et ønske om at skabe og ændre denne verden til det bedre."

Underskriftsindsamlingen bliver ved med at være åben, og kunstnere overalt opfordres til at sætte deres underskrift på det åbne brev.