Medlem
Forlag
Om Koda
Hovedmenu
Udbetaling
Registrering af din musik
Selvbetjening
Min karriere
Kontakt og spørgsmål
Medlem
Her får du udbetaling fra
Minutværdier
Om din udbetaling
Udbetaling
TV
Radio
Koncerter
Online
Udland
Øvrige områder
Her får du udbetaling fra
Udbetalingsområder i udlandet
Udbetaling
2024
2023
2022
Tidligere udbetalinger
Medlem
Fordeling af andele
Bearbejdelse og ændringer af værker
Selvforvaltning
Aftaler
Medlem
Ofte stillede spørgsmål
Hovedmenu
Udbetaling
Selvbetjening
Værker
Søg støtte
Udbetaling
TV
Radio
Koncerter
Online
Udland
Øvrige
Hovedmenu
Hvad er Koda
Organisation
Job
Generalforsamling og bestyrelsesmøder
Om Koda
Hovedmenu
Tal
Hovedmenu
Hovedmenu
Hovedmenu
Hovedmenu
Musik betaler sig
Kulturminister Marianne Jelved får en musikalsk oplevelse ud over det sædvanlige, når Jørgen Thorup i regi af Koda Skolekontakt besøger Bagterpskolen i Hjørrring

Ex-Shubber og minister sætter kultur på skoleskemaet

Hjørring står for skud, når medlem Jørgen Thorup – der blandt andet var en del af Shu-bi-dua i 15 år – fyrer op under eleverne på Bagterpskolen. Inden dagen er omme skal eleverne vise kulturministeren, hvad de har lært. Det sker mandag den 26. januar, og i Koda glæder vi os til at byde ministeren på en musikalsk oplevelse ud over det sædvanlige.

Jørgen Thorup skal bruge dagen på at tage eleverne gennem en kreativ workshop, hvor de selv får lov til at lege med ord, rim og rytme. Og i løbet af eftermiddagen støder Kulturminister Marianne Jelved til for at overvære børnenes ”hands-on”-møde med kulturen.

”Jeg mener, at alle børn skal have mulighed for at møde kunst og kultur, fordi det giver børnene mulighed for at være sammen og lære på flere måder. Når Bagterpskolen inviterer en musiker inden for i musiklokalet, er det et godt eksempel på, hvordan det kan lade sig gøre i praksis. Koda skal have ros for at bruge en del af sit overskud på initiativer, der giver skoleelever mulighed for at møde udøvende kunstnere inden for forskellige kunstformer.”, siger Kulturminister Marianne Jelved om dagens besøg.

 

Arrangementet foregår på Bagterpskolen i Hjørring mandag den 26. januar. Se hele pressemeddelelsen 

Om Koda Skolekontakt og Jørgen Thorup
Koda Skolekontakt er et tilbud til alle landets skoler om at få en gratis workshop med en professionel komponist eller sangskriver. Eleverne komponerer et stykke musik, skriver en rap eller får en anderledes musikoplevelse. Forløbet kan vare fra to timer til en hel skoledag.

Skolerne kan i år vælge mellem 20 kunstnere, der er blevet særligt udvalgt til projektet. Koda har taget initiativet for at skabe mere forståelse for det arbejde, der ligger i at skabe musik.

Læs også: Mød Koda Skolekontakt på Kulturnatten

Ud over de almindelige skolebesøg er 26 Spil Dansk kommuner blevet tilbudt et besøg hver, og i Koda Skolekontakts regi bidrager Koda også med et coachingforløb af deltagerne og vinderne af DR’s MGP (børnemelodigrandprix), hvor processen omkring sangskrivning er i fokus.

Læs mere om Koda Skolekontakt her

Jørgen Thorup er en af de 20 kunstnere, som Koda sender ud til sammenlagt 170 skoler rundt om i landet i løbet af det kommende år. Koda skolekontakt-ordningen er blevet meget populær på de 9 år, den har eksisteret, og både kunstnere og skoler står i kø for at deltage.

Jørgen Thorup er mest kendt for at have været en del af Shu-bi-dua i 15 år. Men han har gennem sin lange karriere spillet med en perlerække af meget forskellige navne – heriblandt Pretty Maids, Sanne Salomonsen og Big Fat Snake.

Han har også deltaget i Dansk Melodi Grand Prix flere gange som solist, så eleverne på Bagterpskolen skal nok få serveret et par gode historier, når den erfarne musiker kigger forbi som ambassadør for Koda Skolekontakt.

”Jeg har levet af at skrive og spille musik i 35 år og brænder stadig helt vildt for det. Jeg håber, at jeg kan inspirere en masse børn til at komme i gang med at skrive eller spille musik,” fortæller Jørgen Thorup.

På dagen vil han skabe et helt nyt værk med eleverne. Det kan være en sang, en rap eller et digt, som alle skal være med til at udvikle. Workshoppen bliver skudt i gang med, at Jørgen Thorup spiller en af sine egne sange og fortæller børnene om sin musikalske baggrund.

”De skal få øjnene op for, hvad musikken kan gøre ved dem. Kicket ved at ha' kreeret noget selv. Måske har de allerede oplevet, hvad den kan, men så kan jeg måske "lukke flere vinduer op". Eller bare gi' dem en på opleveren. Noget, de ikke glemmer lige med det samme,” siger Jørgen Thorup.

Koda Skolekontakt på Instagram

Seneste billeder på #kodaskolekontakt: