Medlem
Forlag
Om Koda
Hovedmenu
Udbetaling
Registrering af din musik
Selvbetjening
Min karriere
Kontakt og spørgsmål
Medlem
Her får du udbetaling fra
Minutværdier
Om din udbetaling
Udbetaling
TV
Radio
Koncerter
Online
Udland
Øvrige områder
Her får du udbetaling fra
Udbetalingsområder i udlandet
Udbetaling
2024
2023
2022
Medlem
Ofte stillede spørgsmål
Hovedmenu
Udbetaling
Selvbetjening
Værker
Udbetaling
TV
Radio
Koncerter
Online
Udland
Øvrige
Hovedmenu
Hvad er Koda
Organisation
Job
Generalforsamling og bestyrelsesmøder
Generalforsamling og bestyrelsesmøder
Generalforsamling og bestyrelsesmøder
Om Koda
Hovedmenu
Tal
Hovedmenu
Hovedmenu
Hovedmenu
Hovedmenu
Musik betaler sig
Erik Brataas (billedet) er ny administrerende direktør for Polaris Hub
Foto: Javad M. Parsa

Erik Brataas udnævnt til ny administrerende direktør for Polaris Hub

Erik Brataas bliver ny administrerende direktør for Polaris Hub. Han kommer med en masse erfaring og viden fra 25 års arbejde inden for musikbranchen og inden for arbejdet med digital distribution.

Den 1. december tiltræder Erik Brataas som administrerende direktør i Polaris Hub. Erik Brataas' opgave bliver at udvikle forretningen yderligere og forbedre relationerne til hubbens kunder, samtidig med at han skal sikre de nordiske sangskrivere en rimelig betaling, når digitale platforme og tjenester bruger deres musik.

"Jeg føler mig privilegeret og ser meget frem til at blive en del af Polaris Hub. Mine og bestyrelsens mål er at bringe virksomheden til næste niveau og sikre, at rettighedshaverne får de bedst mulige vilkår. Det tværterritoriale samarbejde etableret af Koda, Teosto og TONO positionerer Polaris Hub som en stærk og pålidelig partner for musikskabere og kunder på det nordiske musikmarked. Jeg går ydmygt til jobbet og er begejstret over de muligheder, der ligger forude," siger Erik Brataas.

Store forventninger til ny direktør

Erik Brataas har arbejdet i den norske musikbranche i over 25 år. Han var administrerende direktør for den største uafhængige musikdistributør i Norden, Phonofile, fra 1999 til 2017. Siden han forlod Phonofile har han været medstifter af et en række musikindustri-startups, herunder det norske musikforlag Arctic Rights Management. Siden 2021 har han fungeret som administrerende direktør for FONO, brancheforeningen for uafhængige musikselskaber i Norge.

 

Erik vil bidrage til at sætte yderligere skub i væksten - Gorm Arildsen

 

”Vi er rigtig glade for at byde Erik velkommen til Polaris Hub. Han har stor indsigt i musikindustrien, og samtidig vil han bidrage med sine erfaringer fra sit arbejde med at udvikle og drive unge organisationer. Vi har derfor store forventninger til, at Erik vil bidrage til at sætte yderligere skub i væksten af licenseringen af vores repertoire på de digitale musiktjenester i både Europa og globalt,” siger Gorm Arildsen, forperson for Polaris Hub og direktør i Koda.

Polaris Hub er et joint venture mellem de nordiske rettighedsorganisationer Koda (DK), Teosto (FIN) og TONO (NO). Polaris Hub forhandler og indgår aftaler om brug af musik på digitale musiktjenester på vegne af de tre selskaber. Polaris Hub har blandt andet forhandlet nordiske licensaftaler med Meta (Facebook & Instagram) Spotify og YouTube. Samarbejdet skal sikre rettighedshaverne færre omkostninger og hurtigere udbetalinger, samt give musikkunderne en bedre service.