Medlem
Forlag
Om Koda
Hovedmenu
Udbetaling
Registrering af din musik
Selvbetjening
Min karriere
Kontakt og spørgsmål
Medlem
Her får du udbetaling fra
Minutværdier
Om din udbetaling
Udbetaling
TV
Radio
Koncerter
Online
Udland
Øvrige områder
Her får du udbetaling fra
Udbetalingsområder i udlandet
Udbetaling
2024
2023
2022
Medlem
Ofte stillede spørgsmål
Hovedmenu
Udbetaling
Selvbetjening
Værker
Udbetaling
TV
Radio
Koncerter
Online
Udland
Øvrige
Hovedmenu
Hvad er Koda
Organisation
Job
Generalforsamling og bestyrelsesmøder
Generalforsamling og bestyrelsesmøder
Generalforsamling og bestyrelsesmøder
Om Koda
Hovedmenu
Tal
Hovedmenu
Hovedmenu
Hovedmenu
Hovedmenu
Musik betaler sig
Dom fastslår, at firmafester med flere tusinde deltagere skal betegnes som et offentligt arrangement

Endelig dom er en principiel sejr for Koda

Koda har i dag for anden gang fået rettens ord for, at Novo Nordisks firmafester tilbage i 2012 og 2013 med mere end 7.500 gæster var offentlige arrangementer. En dom, der er en principiel sejr for Koda.

Efter Novo Nordisk for mere end et år siden ankede byrettens dom, som fastslog, at deres firmafester var et offentlig arrangement, har Østre Landsret i dag stadfæstet dommen, og Koda har dermed endeligt vundet sagen. Landsrettens tre dommere var samtidig enige i at give Koda fuldt medhold.

Det betyder, at Koda nu for anden gang har fået rettens ord for, at Novos firmafester i 2012 og 2013 med mere end 7.500 gæster ikke kan betegnes som et privat arrangement, men skal betegnes som et offentligt arrangement. Virksomheder, der holder mega-fester, skal derfor fremover betale Koda, når de bruger Koda-medlemmernes musikværker og tekster ved denne slags arrangementer. 

 

En vigtig principiel sejr

Det er naturligvis en glædelig afgørelse for Koda. Først og fremmest fordi den er en principiel sag, som skulle danne grundlag for, om Koda kan få betaling, når der afholdes firmafester over en vis størrelse. Dernæst fordi Kodas medlemmer nu kan se frem til at modtage en betaling, når deres musik i fremtiden spilles til lignende arrangementer.

”Det er en vigtig principiel sejr for os. Landsretten har i dag slået fast, at store firmafester med tusinder af deltagere ikke længere kan betragtes som lukkede, private arrangementer. Vi er glade for afgørelsen, der betyder, at vores medlemmer nu får betaling, når deres musik bliver brugt ved den slags fester. Koda kæmper for en fair betaling, når komponister og tekstforfatteres værker bliver brugt i det offentlige rum, og det glæder os, at retten i dag har givet os ret i, at store virksomheder ikke længere kan slippe for at betale ved denne type mega-fester," siger Kodas direktør, Anders Lassen.

Novo Nordisk skal betale 45.000 kr. i sagsomkostninger, samt de 47.700 kr. (+ renter) fra den tidligere retssag i byretten. Novo Nordisk har nu fire uger til at spørge procesbevillingsnævnet om tilladelse til at indbringe sagen for højesteret. Den tilladelse bliver dog kun givet i retssager, hvor fortolkning af juraen er yderst vanskelig og tvivlsom.

Se hele Østre Landsrets afgørelse her