Årets artister til Dansk Melodi Grand Prix 2014 samlet på scenen i DR Byen

Ekstra fokus på sangskriverne bag årets vinderlyrik til dansk Melodi Grand Prix 2014

Koda giver 100.000 til skaberne af årets danske vindersang for at hylde og hædre det arbejde, der ligger bag

Når vi i Danmark skal vælge, hvilken sang der skal repræsentere Danmark i det internationale melodi grand prix, Eurovision Song Contest, er der mere end æren på spil for sangskrivere bag de ti konkurrerende sange. De sangskrivere, der står bag årets vindersang, kan nemlig se frem til en ekstra anerkendelse. For med æren følger 100.000 kr. fra Koda, der på denne måde sætter ekstra fokus på det kreative arbejde, der er grundlaget for hele den internationale sangkonkurrence.

”Verdens største sangkonkurrence, Eurovision Song Contest, er et eksempel på, hvordan kreativitet kan skabe en hel europæisk industri. For når Emmelie de Forest lægger hele Europa ned og tager sejren med hjem til Danmark, er det hele startet med tre kreative mennesker, der får en ide til en sang i et køkken på Amager. Den skaberkraft er en del af den kreative industri, Europa bør satse fokuseret på i fremtiden. Derfor vil vi gerne fremhæve de sangskrivere, hvis sang skal repræsenterer Danmark til maj, når et af Europas helt store oplevelsesøkonomiske fænomener rammer Refshaleøen og hundrede af millioner tilskuere i hele Europa.”, siger administrerende direktør i Koda Anders Lassen.

Se billederne: Præsentation af årets finalister ved DR's pressemøde

De 100.000 kr. bliver overrakt ved vinderpressemødet umiddelbart efter at vinderen er fundet og går til de sangskrivere, der er ophavsmænd til årets vindersang.

Også en del af Børnenes MGP

Når konfettien har lagt sig i Arena Fyn efter det nationale Melodi Grand Prix er det børnenes tur. Ugen efter står den nemlig på MGP – børnenes udgave af de voksnes musikkonkurrence. Koda er også en del af børnenes MGP. Koda Skolekontakt står nemlig bag de seks workshops rundt omkring i landet, hvor tre af Koda-medlemmer coacher børnene i alt fra sang- og tekstskrivning til performance. I år har Kristian (UFO) Humaidan, Szhirley og Claus Hempler været på opgaven.

Koda Skolekontakt sponsorerer ligeledes MGP-præmien, der består af et skræddersyet coachingforløb for vinderne.

Om Koda

Koda sørger for, at musikkens skabere får penge, når deres musik bliver brugt. Det gør Koda ved at lave aftaler om betaling for brug af medlemmernes værker, når disse bliver spillet offentligt (fx i radio, ved koncerter, på streaming-tjenester, restauranter mv.). Koda er en non-profit medlemsforening, og alle pengene går videre til dem, der har skabt musikken.

Koda er til stede, hvor musikken skabes og spilles, og vi samarbejder med en lang række partnerne inden for branche, industri og medier. Vi er til stede på en række af årets festivaler, vi er til stede, når der uddeles musikpriser til alt fra DMA til MGP, og gennem vores skolekontakt er vi til stede, når fremtidens musiktalenter udvikles. Kort sagt: Koda arbejder for musikken.

Seneste nyt

09. oktober 2018
Lydmor - det har altid interesseret mig at beskrive verden på en måde, som gør den magisk
Hvordan tager man og konverterer mystikken fra en kontrastfyldt, kinesisk storby og mørket og magien fra en natklub i Shanghai og koger det hele sammen til en konceptuel plade, der kan foldes helt ud i et sceneshow? Det ved komponisten, sangskriveren og elektrosangerinden Jenny Rossander med kunstnernavnet Lydmor. Lydmor har man sommeren igennem kunnet opleve blandt andet på Roskilde og på Northside, samt til Gaffa Prisen, hvor Lydmor optrådte nøgen kun iført neon-bemaling bakket op af en række statements om kvinder i musikbranchen. Udtrykket på scenen er en væsentlig del af udpakningen af hendes musik, og ikke mindst for hendes nye plade, som tager afsæt i et længere ophold i Shanghai.

09. oktober 2018
Skriv hits og sælg dem – om co-writing
For nylig inviterede Koda, DPA og DJBFA til det tredje medlemsarrangement i rækken af ’Skriv hits & sælg dem – kreativ på den kommercielle måde’ – denne gang om co-writing. Hit-mageren Marcus Winter-John stod endnu engang på scenen til en aften, som bla. bød på en række praktiske øvelser samt en fælles co-writing session med samtlige fremmødte medlemmer.

08. oktober 2018
Jagten på et hit – på sangskriver-camp i historiske rammer
I ly af Kronborg står Frederik II’s fine, gamle lysthus, Marienlyst, som for nylig dannede ramme om en sangskriver-camp med deltagere fra USA, England og Danmark. Når man nærmer sig slottet, er der ingen tvivl om, at det ikke er lanciers, der er budt op til – utallige beats strømmer ud fra slottets mange værelser og fortoner sig ud i haveanlægget. Bag slottets mure har tyve sangskrivere og producere buret sig inde i en uge, for at lade sig inspirere til at skrive hits, der kan komme ud og leve.