DR og Koda hylder De Danske Divaer

Når DR1 fredag den 2. november sender showet ” Spil Dansk 2012 en hyldest til De Danske Divaer” er det et samarbejde mellem DR og musikorganisationen Koda. Der bliver tale om et storslået show, der vil hylde de største og mest feterede danske sangerinder – de danske divaer. Og nogle af Danmarks største divaer vil stå på scenen i Koncertsalen og minde os alle om den fantastiske musik, de har været med til at give os gennem tiderne.

Den 2. november står med andre ord i champagnens, fjerboaens, limoens, den røde løbers, glitterens og ikke mindst musikkens tegn. Og vil du overvære selve showet, kan du allerede nu købe billetter.

”For DR har det stor betydning at medvirke til at sætte fokus på Spil Dansk Dagen med dens bredde og mangfoldighed. Kulturformidling er en central del af DRs public serviceopgave, og ved at indgå partnerskaber med andre kulturinteressenter i det danske samfund kan vi sammen skabe store begivenheder. Spil Dansk Dagen bliver til i samarbejde med den samlede danske musikbranche, og tema’et ”De Danske Diva’er”, som vi i DR har valgt at sætte fokus på, har lige ”det ekstra”, der er med til at gøre musikken både mere interessant, levende og fascinerende – på tværs af genre og alder” siger chef for DR Event Søren Therkelsen.

”Det er naturligt for os at gå sammen med DR om at hylde nogle af vores mest flatterede medlemmer og i anledning af Spil Dansk Dagen bringe en perlerække af danske sange op på scenen i Koncertsalen og videre ind i folks stuer”, supplerer Kommunikationschef i Koda, Nicolaj Hyltén-Cavallius.

Læs også: I dag er det Spil Dansk Dag

Martin Brygmann er vært

Martin Brygmann har fået æren af at præsentere aftenens solister, der akkompagneret af DR UnderholdningsOrkestret vil give publikum og seerne et potpourri af nye og gamle darlings og fortrylle os med deres stemmer. Martin Brygmann er ikke kun kendt som skuespiller og komiker. Han har som musiker også selv skrevet og komponeret en lang række ørehængere og bl.a. modtaget en Grammy for sine udgivelser.

En tradition i anledning af Spil Dansk Dagen

Sidste år hyldede DR og Koda i fællesskab den danske sangskriver med showet ”Når lyset bryder frem”, denne gang er det de danske divaers tur. Og ligesom sidst er dette års show blevet til i anledning af den landsomspændende musikbegivenhed, Spil Dansk Dagen, der hvert år løber af stablen sidst i oktober.

Læs også: Koda hylder den danske sangskriver

Tid og sted

Showet bliver optaget lørdag den 27. oktober og bliver vist fredagen efter – fredag den 2. november kl. 20 på DR1. Koncerten foregår i Koncertsalen, og billetter kan købes via Koncerthusets hjemmeside fra mandag den 10. september. Dørerne åbnes kl. 19, og koncerten begynder kl 21.

Seneste nyt

09. oktober 2018
Lydmor - det har altid interesseret mig at beskrive verden på en måde, som gør den magisk
Hvordan tager man og konverterer mystikken fra en kontrastfyldt, kinesisk storby og mørket og magien fra en natklub i Shanghai og koger det hele sammen til en konceptuel plade, der kan foldes helt ud i et sceneshow? Det ved komponisten, sangskriveren og elektrosangerinden Jenny Rossander med kunstnernavnet Lydmor. Lydmor har man sommeren igennem kunnet opleve blandt andet på Roskilde og på Northside, samt til Gaffa Prisen, hvor Lydmor optrådte nøgen kun iført neon-bemaling bakket op af en række statements om kvinder i musikbranchen. Udtrykket på scenen er en væsentlig del af udpakningen af hendes musik, og ikke mindst for hendes nye plade, som tager afsæt i et længere ophold i Shanghai.

09. oktober 2018
Skriv hits og sælg dem – om co-writing
For nylig inviterede Koda, DPA og DJBFA til det tredje medlemsarrangement i rækken af ’Skriv hits & sælg dem – kreativ på den kommercielle måde’ – denne gang om co-writing. Hit-mageren Marcus Winter-John stod endnu engang på scenen til en aften, som bla. bød på en række praktiske øvelser samt en fælles co-writing session med samtlige fremmødte medlemmer.

08. oktober 2018
Jagten på et hit – på sangskriver-camp i historiske rammer
I ly af Kronborg står Frederik II’s fine, gamle lysthus, Marienlyst, som for nylig dannede ramme om en sangskriver-camp med deltagere fra USA, England og Danmark. Når man nærmer sig slottet, er der ingen tvivl om, at det ikke er lanciers, der er budt op til – utallige beats strømmer ud fra slottets mange værelser og fortoner sig ud i haveanlægget. Bag slottets mure har tyve sangskrivere og producere buret sig inde i en uge, for at lade sig inspirere til at skrive hits, der kan komme ud og leve.