Det Turkise Telt modtager *Årets Danske World Spillested' på scenen i Jazzhouse.

Det Turkise Telt kåret som Årets Danske World Spillested

Søndag stod i verdensmusikkens tegn, da vinderne af Danish Music Awards World 2015 blev fundet. Koda var traditionen tro med til at kåre Årets Danske World Spillested, som hyldes for at skabe gode rammer for, at musikken på bedste vis kan nå ud til sit publikum.

Søndag den 22. november 2015 slog Jazzhouse i København dørene op til årets store hyldest af world-scenen i Danmark. Der blev overrakt fem af de eftertragtede DMA-statuetter heriblandt en til vinderen af Årets Danske World Spillested. Prisen er et samarbejde mellem Koda og DMA World og er med til at hylde de musikere og arrangører, der har gjort det bemærkelsesværdigt godt i det forgangne år.   

I Koda arbejder vi for musikken, og når vi står bag præmien til Årets Danske World Spillested, så er det for at hædre og anerkende de arrangører, der skaber gode rammer for musikken.

Orientalsk loungestemning i Det Turkise telt

De seneste fem år har Det Turkise Telt været at finde til Aarhus Festuge, hvor spillestedet har bidraget til at give Festugen et skævt udtryk ved at balancere mellem det traditionelle og moderne. Med musikindslag fra både lokale og udenlandske bands og en afslappet orientalsk loungestemning har Det Turkise Telt gjort det så godt, at world fans og musikere i en afstemning har kåret spillestedet til Årets Danske World Spillested ved DMA World 2015.  

Prisen blev overrakt af Kodas viceadministrerende direktør Gorm Arildsen. Foruden æren følger der med prisen også en koncert med vinderen af ’Årets Danske World Livenavn’, som i år gik til Bjonko. Aarhusianerne kan altså se frem til en koncert med Bjonko i det Tyrkise Telt, når næste års festuge løber af stablen i sensommeren 2016.

 

DMA World 2015 Vindere

Årets Danske World Album 

  • Rune Thorsteinsson – 'Global Compositions'(DIGIDI) 

Årets Danske World Livenavn 

  • Bjonko 

Årets Danske World Spillested

  • Det Turkise Telt

Årets Danske World Komponist

  • Travelling Tribes – 'Artificial Moonlights''' (IKL Music) 

Årets Danske World Track 

  • The Kutimangoes – 'Walking Man'