Den digitale udvikling kræver ny forvaltningsmodel for mekaniske rettigheder

Norden er blandt de mest digitaliserede musikmarkeder i verden, og nedgangen i CD-salget får nu konsekvenser for forvaltningen af de mekaniske rettigheder. De seneste års udvikling indenfor streaming gør det nødvendigt at gentænke, hvordan de rettigheder, der knytter sig til fysiske medier, administreres på det nordiske marked. NCB og ejerselskaberne arbejder på en ny model. Indtil en ny struktur er besluttet, kører NCB videre som hidtil.

Hen over de kommende måneder skal et grundigt analysearbejde afdække, hvordan en fremtidig administrationsstruktur, tilpasset en ny markedsvirkelighed, skal se ud.  NCB og ejerkredsen vil i samarbejde med eksterne konsulenter udarbejde et bud på en ny model for administrationen af de mekaniske rettigheder, samt et overblik over hvilke konsekvenser det vil have for NCB.

Et forslag vil blive præsenteret på NCB´s generalforsamling sidst på året.

Den kommende tids analysearbejde vil ikke have nogen indflydelse på NCB´s igangværende arbejde eller opgaveløsning. Producenter, der har brug for en aftale vedrørende fysiske udgivelser, skal fortsat kontakte NCB.

Seneste nyt

09. oktober 2018
Lydmor - det har altid interesseret mig at beskrive verden på en måde, som gør den magisk
Hvordan tager man og konverterer mystikken fra en kontrastfyldt, kinesisk storby og mørket og magien fra en natklub i Shanghai og koger det hele sammen til en konceptuel plade, der kan foldes helt ud i et sceneshow? Det ved komponisten, sangskriveren og elektrosangerinden Jenny Rossander med kunstnernavnet Lydmor. Lydmor har man sommeren igennem kunnet opleve blandt andet på Roskilde og på Northside, samt til Gaffa Prisen, hvor Lydmor optrådte nøgen kun iført neon-bemaling bakket op af en række statements om kvinder i musikbranchen. Udtrykket på scenen er en væsentlig del af udpakningen af hendes musik, og ikke mindst for hendes nye plade, som tager afsæt i et længere ophold i Shanghai.

09. oktober 2018
Skriv hits og sælg dem – om co-writing
For nylig inviterede Koda, DPA og DJBFA til det tredje medlemsarrangement i rækken af ’Skriv hits & sælg dem – kreativ på den kommercielle måde’ – denne gang om co-writing. Hit-mageren Marcus Winter-John stod endnu engang på scenen til en aften, som bla. bød på en række praktiske øvelser samt en fælles co-writing session med samtlige fremmødte medlemmer.

08. oktober 2018
Jagten på et hit – på sangskriver-camp i historiske rammer
I ly af Kronborg står Frederik II’s fine, gamle lysthus, Marienlyst, som for nylig dannede ramme om en sangskriver-camp med deltagere fra USA, England og Danmark. Når man nærmer sig slottet, er der ingen tvivl om, at det ikke er lanciers, der er budt op til – utallige beats strømmer ud fra slottets mange værelser og fortoner sig ud i haveanlægget. Bag slottets mure har tyve sangskrivere og producere buret sig inde i en uge, for at lade sig inspirere til at skrive hits, der kan komme ud og leve.