Debatarrangement: Streaming – hvornår bliver det til rigtige penge?

Streaming er et hit hos forbrugerne, og flere og flere danskere har taget den nye teknologi til sig og erstattet cd’erne på hylden med mere end 20 mio. numre i lommen på deres mobiltelefon. Men er den nye måde at høre musik på også et hit for dem, der leverer indholdet? Komponisterne og sangskriverne? For hvad får de egentlig ud af streaming-successen? Vi forsøger at komme nærmere svaret torsdag den 7. marts i Filmhuset, når Koda afholder debatarrangement om streaming og den digitale udvikling.

Der bliver talt og skrevet meget om streaming, og efterhånden er den nye måde at høre musik på blevet det nye normale. Men i takt med streamingens popularitet hos danskerne, trænger der sig også spørgsmål på blandt dem, der leverer indholdet til streamingtjenesterne – kunstnerne og Kodas medlemmer. Hvor meget streames der egentligt? Hvornår bliver det til "rigtige" penge? Hvad sker der i 2013? Og hvordan ser det ud om 3 år?

Til debatarrangementet har vi inviteret repræsentanter fra streamingtjenesterne WiMP og Spotify, der giver en status samt deres version på udviklingen i de kommende år. Efterfølgende har vi sammensat et panel med et bredt udvalg af musiklivets parter, der debatterer streamingens muligheder og konsekvenser. Det hele modereres af Jesper Bay.

Vi håber, at vi med dette arrangement kan være med til at skabe en udbytterig eftermiddag med brugbar viden og information, som man kan tage med sig i sin videre færd ud i musikken.

Arrangementet rundes af med et glas og muligheden for at tale videre i mere uformelle rammer.

Torsdag 7. marts kl. 14-17 / Dørene åbnes kl. 13 / Filmhuset, Gothersgade 55, København K.

Arrangementet er gratis men kræver tilmelding. (Tilmelding lukket). Pladserne vil blive fordelt efter først til mølle princippet og der kan være 178 i til arrangementet.

Seneste nyt

17. januar 2018
Anne Linnet – følelser har ingen alder (del 2)
Anne Linnet kræver næppe nogen nærmere introduktion. Med en karriere, som spænder over fire årtier, har hun manifesteret sig på den danske musikscene og rodfæstet sig som en ufravigelig del af dansk musik- og kulturliv. Musikken har altid været der i Anne Linnets 64-årige liv – et liv med musikken, som hun ikke ville være foruden, men som kræver, at man rent faktisk elsker, det man gør – for talent alene gør det ikke, og man kommer ikke sovende til succesen og et mangeårigt karriereforløb.

16. januar 2018
Filmkomponisten Jonas Struck – musikken skal give plads til at filmen kan ånde
Filmkomponisten Jonas Struck har haft et travlt år sidste år. Som komponist på ikke mindre end fem film, bl.a. til den anmelderroste ’QEDA’ og til filmen om tennislegenderne Borg og McEnroe, levner det ikke mange ledige stunder. Filmmusikken er det, der fylder allermest hos den 45-årige komponist, der også har en baggrund fra det nu opløste Swan Lee. Jonas Struck fortæller her om overgangen fra jazzkomponist, til Swan Lee og til at etablere sig solidt som filmkomponist.

16. januar 2018
Danmark blomstrer på Eurosonic Noorderslag 2018
I denne uge drager den internationale musikbranche til Holland for at deltage i den største festival dedikeret til ny europæisk rytmisk musik, Eurosonic Noorderslag. Festivalen sætter i år fokus på Danmark og danske kunstnere. Hele 22 danske navne er i år på plakaten, når festivalen afholdes i den hollandske by Groningen fra den 17. – 20. januar.