Debatarrangement: Streaming – hvornår bliver det til rigtige penge?

Streaming er et hit hos forbrugerne, og flere og flere danskere har taget den nye teknologi til sig og erstattet cd’erne på hylden med mere end 20 mio. numre i lommen på deres mobiltelefon. Men er den nye måde at høre musik på også et hit for dem, der leverer indholdet? Komponisterne og sangskriverne? For hvad får de egentlig ud af streaming-successen? Vi forsøger at komme nærmere svaret torsdag den 7. marts i Filmhuset, når Koda afholder debatarrangement om streaming og den digitale udvikling.

Der bliver talt og skrevet meget om streaming, og efterhånden er den nye måde at høre musik på blevet det nye normale. Men i takt med streamingens popularitet hos danskerne, trænger der sig også spørgsmål på blandt dem, der leverer indholdet til streamingtjenesterne – kunstnerne og Kodas medlemmer. Hvor meget streames der egentligt? Hvornår bliver det til "rigtige" penge? Hvad sker der i 2013? Og hvordan ser det ud om 3 år?

Til debatarrangementet har vi inviteret repræsentanter fra streamingtjenesterne WiMP og Spotify, der giver en status samt deres version på udviklingen i de kommende år. Efterfølgende har vi sammensat et panel med et bredt udvalg af musiklivets parter, der debatterer streamingens muligheder og konsekvenser. Det hele modereres af Jesper Bay.

Vi håber, at vi med dette arrangement kan være med til at skabe en udbytterig eftermiddag med brugbar viden og information, som man kan tage med sig i sin videre færd ud i musikken.

Arrangementet rundes af med et glas og muligheden for at tale videre i mere uformelle rammer.

Torsdag 7. marts kl. 14-17 / Dørene åbnes kl. 13 / Filmhuset, Gothersgade 55, København K.

Arrangementet er gratis men kræver tilmelding. (Tilmelding lukket). Pladserne vil blive fordelt efter først til mølle princippet og der kan være 178 i til arrangementet.

Seneste nyt

09. oktober 2018
Lydmor - det har altid interesseret mig at beskrive verden på en måde, som gør den magisk
Hvordan tager man og konverterer mystikken fra en kontrastfyldt, kinesisk storby og mørket og magien fra en natklub i Shanghai og koger det hele sammen til en konceptuel plade, der kan foldes helt ud i et sceneshow? Det ved komponisten, sangskriveren og elektrosangerinden Jenny Rossander med kunstnernavnet Lydmor. Lydmor har man sommeren igennem kunnet opleve blandt andet på Roskilde og på Northside, samt til Gaffa Prisen, hvor Lydmor optrådte nøgen kun iført neon-bemaling bakket op af en række statements om kvinder i musikbranchen. Udtrykket på scenen er en væsentlig del af udpakningen af hendes musik, og ikke mindst for hendes nye plade, som tager afsæt i et længere ophold i Shanghai.

09. oktober 2018
Skriv hits og sælg dem – om co-writing
For nylig inviterede Koda, DPA og DJBFA til det tredje medlemsarrangement i rækken af ’Skriv hits & sælg dem – kreativ på den kommercielle måde’ – denne gang om co-writing. Hit-mageren Marcus Winter-John stod endnu engang på scenen til en aften, som bla. bød på en række praktiske øvelser samt en fælles co-writing session med samtlige fremmødte medlemmer.

08. oktober 2018
Jagten på et hit – på sangskriver-camp i historiske rammer
I ly af Kronborg står Frederik II’s fine, gamle lysthus, Marienlyst, som for nylig dannede ramme om en sangskriver-camp med deltagere fra USA, England og Danmark. Når man nærmer sig slottet, er der ingen tvivl om, at det ikke er lanciers, der er budt op til – utallige beats strømmer ud fra slottets mange værelser og fortoner sig ud i haveanlægget. Bag slottets mure har tyve sangskrivere og producere buret sig inde i en uge, for at lade sig inspirere til at skrive hits, der kan komme ud og leve.