Medlem
Forlag
Om Koda
Hovedmenu
Udbetaling
Registrering af din musik
Selvbetjening
Min karriere
Kontakt og spørgsmål
Medlem
Her får du udbetaling fra
Minutværdier
Om din udbetaling
Udbetaling
TV
Radio
Koncerter
Online
Udland
Øvrige områder
Her får du udbetaling fra
Udbetalingsområder i udlandet
Udbetaling
2024
2023
2022
Medlem
Ofte stillede spørgsmål
Hovedmenu
Udbetaling
Selvbetjening
Værker
Udbetaling
TV
Radio
Koncerter
Online
Udland
Øvrige
Hovedmenu
Hvad er Koda
Organisation
Job
Generalforsamling og bestyrelsesmøder
Generalforsamling og bestyrelsesmøder
Generalforsamling og bestyrelsesmøder
Om Koda
Hovedmenu
Tal
Hovedmenu
Hovedmenu
Hovedmenu
Hovedmenu
Musik betaler sig
Anna Lidell giver den gas med Uggerhøj Biler i musikalsk teambuilding.

Dansk Firma Grand Prix viser vejen for nye forretnings-muligheder

Koda-medlemmer fik musikken ind i nordjyske virksomheder på en ny måde, da Dansk Firma Grand Prix blev afholdt for første gang i forbindelse med Dansk Melodi Grand Prix 2015. Projektet viser, hvordan man som komponist og sangskriver kan åbne døre til samarbejde med virksomheder.

I anledning af Dansk Melodi Grand Prix 2015 i Aalborg lancerede Koda et nyt projekt, med fokus på at få musikken ind i de nordjyske virksomheder. I ugen op til Dansk Melodi Grand Prix har nordjyske virksomheder fået tilbud om besøg af Koda-medlemmerne Anna Lidell, Viggo Steincke og Anders Graae. Formålet med besøgene var at give virksomhederene en oplevelse af, hvad musikken også kan gennem en fire timers musikalsk teambuilding. Resultatet, deres egen virksomhedssang, blev præsenteret ved det store fredagsfyraftens-battle, hvor ni virksomheder dystede om de eftertragtede billetter til selve Dansk Melodi Grand Prix.

En vej ind i virksomhederne

Projektet har været en succes, hvor virksomhederne virkelig har fået øjnene op for, hvad musikken også kan. Og også for de tre coaches har projektet været givende: "Jeg har før tænkt, om ikke man kunne lave den slags projekter i virksomheder, men har ikke været sikker på, hvordan jeg skulle gribe det an. Kodas projekt med Dansk Firma Grand Prix har helt klart bevist, at musikalsk teambuilding kan være en måde at komme ind i virksomhederne på og ad den vej sikre sig en indkomst. Samtidig var det inspirerende at opleve glæden ved at arbejde med musik hos folk, der ikke gør det til daglig ”, siger Anna Lidell.

Det var i øvrigt et af Anna Lidells hold, Uggerhøj Biler, der vandt en overvældende sejr. Udover billetter til Dansk Melodi Grand Prix, har Uggerhøj biler også vundet en indspilning af vindersangen, så de kan bruge den i reklamespots, som ventemusik i telefonen eller på hjemmesiden.

Successen skaber efterspørgsel hos andre virksomheder

Viggo Steincke har tidligere lavet musikalsk teambuilding, men er også imponeret af entusiasmen og skaberglæden hos virksomhederne.

”Overordnet set er projektet en strategisk vej ind i virksomhederne. Jeg har selv prøvet at trænge igennem til virksomheder, men markedet har været trægt. Det skyldes nok også, at virksomhederne måske ikke helt har forstået, hvad de kunne bruge sådan en som mig til. Projektets succes gør, at virksomhedslederne fra de deltagende virksomheder siger i deres netværk, at det har været et godt forløb som de kan bruge til noget – det baner vejen og peger på behovet for andre virksomheder. Jeg har faktisk efterfølgende haft dialog med to af virksomhederne med muligt merarbejde for øje”, siger Viggo og fortsætter: ”Virksomhederne har oplevet på egen krop alt det, musikken kan, og det har overrasket virksomhedslederne hvor meget dynamik og energi det har betydet. Og det er godt nyt for os komponister, hvis vi skal finde andre veje at bruge vores evner på”.

Stor interesse for projektet

Koda har nu ni gode cases og en række erhvervsledere som kan tale varmt for, at et lignende projekt afvikles et andet sted. Samtidig er der skabt en vej ind i virksomheder, som har fået øjnene op for at arbejdet med komponisterne skaber værdi i form af medarbejdertrivsel, sammenhold og større intern forståelse for virksomhedsværdierne.

Ved at koble projektet op på en eksisterende event som Dansk Melodi Grand Prix har projektet fået meget større pressedækning og interesse for projektet. Projektet Music to Business 2020, som er skabt af DJBFA, DPA og DKF, vil også bruge erfaringerne fra Dansk Firma Grand Prix i deres fremadrettede arbejde.

Ud over Koda står Region Nordjylland og KulturKANten som arrangører af Firma Grand Prix 2015 godt bakket op af samarbejdspartnerne Business Aalborg, Erhverv Norddanmark, Aalborg Kongres- og Kulturcenter og Danmarks Radio.

 

Læs mere Uggerhøj Biler vinder Dansk Firma Grand Prix