I 2015 får Danmarsk sit eget Rockmuseum i Roskilde. Første spadestik er taget og det blev selvfølgeligt taget med en vaske ægte 'rockspade'

Danmark får sit eget rockmuseum

Danmark får nu sit eget museum for rockmusik. Museet vil fortælle historien om vores ungdom gennem musikken og kommer til at ligge i Roskilde. Museet forventes at åbne i midten af 2015.

Rock, pop og ungdomskultur hænger uløseligt sammen. Det vil Danmarks kommende Rockmuseum dokumentere, når det åbner til næste år. Med udgangspunkt i musikken vil gæsterne på det ny museum opleve, hvordan unge gennem tiden har udfordret og formet vores verden, og hvordan netop musikken kan ses som en dynamo for samfundsudviklingen. Kort sagt vil Danmarks Rockmuseum fortælle historien om vores ungdom gennem musikken.

”Rockmuseet skal formidle en enestående og unik del af vores samtidshistorie, hvor pop, rock og ungdomskultur er bærende elementer. Det har ingen gjort før, og det er på høje tid”, fortæller Frank Birkebæk, direktør, Roskilde Museum.

'Kommenter' eller 'Synes godt om' på Kodas Facebook

Det kommende rockmuseum, som er en del af Roskilde Museum, er kendetegnet ved sin cirka 20 meter udkragning og ikke mindst bygningens ydre, som vil bestå af over 2.000 guldpyramider i eloxeret aluminium. Den nye markante bygning udføres i tre etager med et samlet bruttoareal på 3.100 m².

Læs mere om Danmarks nye Rockmuseum på museets hjemmeside

Seneste nyt

09. maj 2019
Generalforsamling 2019: Nyt bestyrelsesmedlem valgt ind
Til årets generalforsamling i Koda valgte musikforlæggerne et nyt bestyrelsesmedlem ligesom et forslag om at tilføje et eksternt bestyrelsesmedlem blev vedtaget. Derudover var det sidste generalforsamling med Niels Mosumgaard i spidsen, da han efter seks begivenhedsrige år takker af som formand for Kodas bestyrelse.

07. maj 2019
Sys Bjerre - Jeg har altid skrevet sange med fællesskabet for øje
Komponisten og sangskriveren, Sys Bjerre, ramte hitlisterne i 2008 med sangen ’Malene’. Hun har udgivet fire albums i eget navn, deltog i 2017 i Karrierekanonen med bandet Duks og har derudover også skrevet for andre kunstnere, til musicals og til sangbøger. Tiden bliver brugt flittigt – Sys Bjerre kalder sig selv multipassioneret, og det giver rum for både musikken og for de mange andre ’missioner’, som Sys Bjerre arbejder med. Den 8. maj kan du møde Sys Bjerre i en artist talk, når Koda, DPA og DJBFA inviterer til ’songwriters masterclass’, hvor Sys sammen med Mathilde Falch giver et indblik i, hvordan de hver især arbejder med sangskrivning.

06. maj 2019
Mathilde Falch – musikken kan gøre en forskel
Komponisten og sangskriveren, Mathilde Falch, har noget på hjerte. Med en titel som ambassadør for SIND (Landsforeningen for psykisk sundhed), bruger hun en stor del af sit arbejdsliv på at afholde fortællekoncerter – et koncertformat, som levner plads og rum til nærvær, og som giver indblik i hvad, der ligger bag hendes poetiske, musikalske univers. Den 8. maj kan du møde Mathilde Falch i en artist talk, når Koda, DPA og DJBFA inviterer til ’songwriters masterclass’, hvor Mathilde sammen med Sys Bjerre giver et indblik i, hvordan de hver især arbejder med sangskrivning.