I 2015 får Danmarsk sit eget Rockmuseum i Roskilde. Første spadestik er taget og det blev selvfølgeligt taget med en vaske ægte 'rockspade'

Danmark får sit eget rockmuseum

Danmark får nu sit eget museum for rockmusik. Museet vil fortælle historien om vores ungdom gennem musikken og kommer til at ligge i Roskilde. Museet forventes at åbne i midten af 2015.

Rock, pop og ungdomskultur hænger uløseligt sammen. Det vil Danmarks kommende Rockmuseum dokumentere, når det åbner til næste år. Med udgangspunkt i musikken vil gæsterne på det ny museum opleve, hvordan unge gennem tiden har udfordret og formet vores verden, og hvordan netop musikken kan ses som en dynamo for samfundsudviklingen. Kort sagt vil Danmarks Rockmuseum fortælle historien om vores ungdom gennem musikken.

”Rockmuseet skal formidle en enestående og unik del af vores samtidshistorie, hvor pop, rock og ungdomskultur er bærende elementer. Det har ingen gjort før, og det er på høje tid”, fortæller Frank Birkebæk, direktør, Roskilde Museum.

'Kommenter' eller 'Synes godt om' på Kodas Facebook

Det kommende rockmuseum, som er en del af Roskilde Museum, er kendetegnet ved sin cirka 20 meter udkragning og ikke mindst bygningens ydre, som vil bestå af over 2.000 guldpyramider i eloxeret aluminium. Den nye markante bygning udføres i tre etager med et samlet bruttoareal på 3.100 m².

Læs mere om Danmarks nye Rockmuseum på museets hjemmeside