Medlem
Forlag
Om Koda
Hovedmenu
Udbetaling
Registrering af din musik
Selvbetjening
Min karriere
Kontakt og spørgsmål
Medlem
Her får du udbetaling fra
Minutværdier
Om din udbetaling
Udbetaling
TV
Radio
Koncerter
Online
Udland
Øvrige områder
Her får du udbetaling fra
Udbetalingsområder i udlandet
Udbetaling
2024
2023
2022
Medlem
Ofte stillede spørgsmål
Hovedmenu
Udbetaling
Selvbetjening
Værker
Udbetaling
TV
Radio
Koncerter
Online
Udland
Øvrige
Hovedmenu
Hvad er Koda
Organisation
Job
Generalforsamling og bestyrelsesmøder
Generalforsamling og bestyrelsesmøder
Generalforsamling og bestyrelsesmøder
Om Koda
Hovedmenu
Tal
Hovedmenu
Hovedmenu
Hovedmenu
Hovedmenu
Musik betaler sig

Coachingen var den bedste præmie

MGP-vinderne Energy har siden sejren i 2012 fået undervisning i sang, sangskrivning og sceneoptræden – takket være Koda Skolekontakt. Og de gode råd fra danske branchefolk har overgået mødet med verdensstjernerne i One Direction.

Tusindvis af danske teenagepiger ville formentlig ofre deres lommepenge i et helt år for at have været i 11-årige Sarah Simonsens sko fredag den 10. maj. Her fik den nordjyske MGP-vinder nemlig mulighed for at hilse på One Direction før den udsolgte koncert i København sammen med resten af Energy - storesøster Lea og vennen Aksel Thomasbjerg.

- Jeg var meget spændt, og det var vildt at møde nogle drenge, som alle mine veninder er vilde med. Vi fik sagt hej og taget et billede sammen med dem, og det hele gik meget hurtigt. Men det var stadig en kæmpe oplevelse lige pludselig at stå der med sådan nogle verdensstjerner, fortæller Sarah Simonsen.

Se og download billede af de to pigers møde

Gode råd fra Joey Moe
Med sangen ”Jeg bli’r ved” strøg Energy helt til tops ved børnenes MGP i Gigantium i Aalborg i 2012, og mødet med det irsk-engelske boyband var en del af præmien. Derudover vandt trioen et længerevarende coachingforløb, som er blevet stykket sammen af Koda Skolekontakt.

Foreløbig er det blevet til en sangskrivningssession med Koda-medlem Joey Moe, et sangundervisningsforløb med en lokal sanglærer i Aalborg og en stagecoaching/koreograf-workshop med stagecoachen Kristian Koch og koreografen Toniah Pedersen. Og det har ifølge skolepigen fra Gistrup ved Aalborg været den største gevinst.

- Vi har fået undervisning af alle mulige kendte og seje mennesker, og det mest spændende har været at møde Joey Moe og høre ham fortælle om, hvordan han laver musik. Han gav mig det råd, at jeg skulle finde noget at spille på, fordi det ville gøre det nemmere for mig at lave melodier til mine tekster. Så nu har jeg fået et keyboard, som jeg er begyndt at øve mig lidt på, og det er rigtigt sjovt, siger Sarah Simonsen, der hele næste skoleår modtager klaverundervisning og snart skal mødes til en sangskrivningsworkshop med Koda-medlem Barbara Moleko sammen med resten af Energy som endnu en del af præmien.

Bedre sceneoptræden
Storesøster Lea på 15 er også begejstret for coachingforløbet.

- Det hele har været godt, men det bedste var, da vi var ude ved stagecoachen og koreografen. Vi lærte for eksempel, at vi skulle bevæge os meget mere rundt på scenen og dele publikum op i zoner. For så er det nemmere at få folk til at føle, at man kigger dem i øjnene, lyder det fra den unge danser og korsanger.

Hun har netop vundet DM i hiphop for par sammen med Energys anden danser og korsanger, Aksel Thomasbjerg. Og han er overbevist om, at titlen kom i hus, fordi de inden da havde været igennem workshoppen med Kristian Koch og Toniah Pedersen.

- Vi har lært en masse gode tricks om sceneoptræden. Det kan vi bruge til rigtig meget fremover, og generelt synes jeg, at det er en total fed præmie, vi har vundet. For jeg havde nok ikke fået så meget ud af det, hvis vi havde vundet en cd-indspilning, siger det 15-årige Energy-medlem, der ved koncerten med One Direction lagde mærke til, at idolerne benyttede de samme virkemidler, som han lige var blevet undervist i.

Som de andre i bandet tager han den megen virak med nordjysk ro, og på nuværende tidspunkt er der da heller ingen store stjernedrømme.

- Jeg ser ikke dans som en karriere. For mig er det en sjov og dejlig fritidsaktivitet, men det er selvfølgelig rart at vide, at vi efterhånden er på et niveau, hvor vi kan optræde med professionelle kunstnere, siger Aksel Thomasbjerg.

Tilfreds far
Som far til Sarah og Lea var Peter Simonsen til at begynde med meget nervøs for, hvordan hans døtre ville tackle eksponeringen i medierne og den enorme interesse fra de mange børn, der genkender søskendeparret overalt.

Men halvandet år efter triumfen på hjemmebane kan han konstatere, at begge har formået at bevare jordforbindelsen og det gode forhold til vennerne i skolen. Og det tilskriver Peter Simonsen delvist MGP-konceptet, der ifølge ham er meget anderledes end eksempelvis X Factor, fordi konkurrencen bliver markedsført som en sjov leg, hvor alle har vundet fra starten.

- Så snart min kone og jeg mødte folkene fra DR, følte vi os utrolig trygge, og vi har været meget imponerede over hele forløbet. Vi er meget glade for, at det ikke har været sådan noget plastikagtigt noget, hvor de bare skulle ud og optræde så mange steder som muligt, men at der er blevet passet på dem, og at de er blevet hjulpet videre musikalsk.


Koda Skolekontakt og MGP
Børnenes MGP har fokus på børns musikalske udvikling, og er et samarbejde mellem DR, Koda Skolekontakt og kommunerne. I Koda Skolekontakt er vi en del af samarbejdet for at holde fast i, at børnenes MGP er mere end en musikkonkurrence. Det er en fest for musikglade børn i hele landet, hvor processen i at skrive en sang er i centrum. Og for os er MGP ligeledes en mulighed for at møde fremtidens musikbrugere og -skabere i øjenhøjde og sætte fokus på en ansvarlig talentudvikling.

Læs mere om Koda Skolekontakt

Kontakt:
Presseansvarlig Andreas Dalvad Hansen
Email: [email protected]
Tlf: 23 60 64 63

Se og download billede 1 fra stagecoaching-forløb

Se og download billede 2 fra stagecoaching-forløb

Se og download billede 3 fra mødet med Joey Moe

Se og download billede 4 fra mødet med Joey Moe