Musikcoach og Koda-medlem Kristian 'UFO' Humaidan giver viden og erfaringer videre til unge Agnes til årets første MGP workshop på Holmen i København. Foto: Kodas Instagram

Coaching i børnehøjde og musikken i fokus

Mandag stod i musikkens tegn på Holmen i København, da Koda Skolekontakt samlede tre Koda-medlemmer til at guide 35 håbefulde børn, der alle havde det til fælles, at de drømmer om en plads i børnenes MGP til næste år.

Forberedelserne til  MGP 2015 er i fuld gang. Og mandag den 22. september tog Koda Skolekontakt - i samarbejde med DR og de kommunale musikskoler - hul på den første af i alt seks workshops, hvor i alt godt 100 børn er inviteret til at få råd og vejledning fra tre professionelle musikcoaches. I år var det Koda-medlemmerne Anna David, Esben Svane og Kristian ’UFO’ Humaidan, der var sat på opgaven og mandag morgen ventede dem første hold af helt unge sangskrivere med en drøm om MGP.  

Se billeder fra dagen på Kodas Facebook

Workshops i hele landet

MGP sætter fokus på børns musikalske udvikling, så selvom der kun ender med at stå ti finalister på scenen i Ålborg, så ligger der forud for udvælgelsen workshops fordelt i hele landet, der sikrer at langt flere børn har fået en musikalsk oplevelse, der kan udvikle dem og styrke deres lyst til at arbejde videre med musikken.

Læs også: MGP-workshops i hele landet

Hele turen værd

Turen fra Hellerup til Holmen og mødet med coachen Kristian var det hele værd for Aleksander på 9 år, der stillede op med sin egen rapsang, Baby be Cool: ”Jeg havde netop håbet på at få Kristian som coach, fordi det var den eneste af coachene jeg kendte. Han lærte mig, at jeg skulle give den rigtigt gas og være mig selv. Jeg skal gøre mig stor og ikke krølle mig sammen når jeg danser. Det var rigtigt sjovt.

Også Aleksanders mor, Pernille Schollert, var godt tilfreds med dagens workshop: ”Workshopene er et rigtigt godt initiativ. Det er vigtigt, at børnene får prøvet tingene af i trygge rammer og kan vokse med tingene i deres eget tempo.”

Læs også: Koda Skolekontakt laver numre med 5000 elever i hele Danmark

Workshops – hvor og hvornår?

København:
MGP-workshop mandag den 22. september kl. 9 – 16
MGP-workshop tirsdag den 23. september kl. 9 – 16
Sted: Rytmisk Musikkonservatorium, Holmen i København.

Ringsted:
MGP-workshop onsdag den 24. september kl. 9-16
Sted: Ringsted Musik- og Kulturskole, Regimentet 3, 4100 Ringsted

Odense:
MGP-workshop tirsdag den 30. september kl. 9-16
Sted: Vollsmose Kulturhus, Vollsmose Allé 14, 5240 Odense SØ

Århus:
MGP-workshop onsdag den 1. Oktober er kl. 9 – 16
Sted: Det Jyske Musikkonservatorium, Skovgaardsgade 2C, 8000 Aarhus C

Aalborg:
MGP-workshop torsdag den 2. oktober kl. 9 – 16
Sted: Nordkraft, Kjellerups Torv, 9000 Aalborg

Seneste nyt

17. januar 2018
Anne Linnet – følelser har ingen alder (del 2)
Anne Linnet kræver næppe nogen nærmere introduktion. Med en karriere, som spænder over fire årtier, har hun manifesteret sig på den danske musikscene og rodfæstet sig som en ufravigelig del af dansk musik- og kulturliv. Musikken har altid været der i Anne Linnets 64-årige liv – et liv med musikken, som hun ikke ville være foruden, men som kræver, at man rent faktisk elsker, det man gør – for talent alene gør det ikke, og man kommer ikke sovende til succesen og et mangeårigt karriereforløb.

16. januar 2018
Filmkomponisten Jonas Struck – musikken skal give plads til at filmen kan ånde
Filmkomponisten Jonas Struck har haft et travlt år sidste år. Som komponist på ikke mindre end fem film, bl.a. til den anmelderroste ’QEDA’ og til filmen om tennislegenderne Borg og McEnroe, levner det ikke mange ledige stunder. Filmmusikken er det, der fylder allermest hos den 45-årige komponist, der også har en baggrund fra det nu opløste Swan Lee. Jonas Struck fortæller her om overgangen fra jazzkomponist, til Swan Lee og til at etablere sig solidt som filmkomponist.

16. januar 2018
Danmark blomstrer på Eurosonic Noorderslag 2018
I denne uge drager den internationale musikbranche til Holland for at deltage i den største festival dedikeret til ny europæisk rytmisk musik, Eurosonic Noorderslag. Festivalen sætter i år fokus på Danmark og danske kunstnere. Hele 22 danske navne er i år på plakaten, når festivalen afholdes i den hollandske by Groningen fra den 17. – 20. januar.