Musikcoach og Koda-medlem Kristian 'UFO' Humaidan giver viden og erfaringer videre til unge Agnes til årets første MGP workshop på Holmen i København. Foto: Kodas Instagram

Coaching i børnehøjde og musikken i fokus

Mandag stod i musikkens tegn på Holmen i København, da Koda Skolekontakt samlede tre Koda-medlemmer til at guide 35 håbefulde børn, der alle havde det til fælles, at de drømmer om en plads i børnenes MGP til næste år.

Forberedelserne til  MGP 2015 er i fuld gang. Og mandag den 22. september tog Koda Skolekontakt - i samarbejde med DR og de kommunale musikskoler - hul på den første af i alt seks workshops, hvor i alt godt 100 børn er inviteret til at få råd og vejledning fra tre professionelle musikcoaches. I år var det Koda-medlemmerne Anna David, Esben Svane og Kristian ’UFO’ Humaidan, der var sat på opgaven og mandag morgen ventede dem første hold af helt unge sangskrivere med en drøm om MGP.  

Se billeder fra dagen på Kodas Facebook

Workshops i hele landet

MGP sætter fokus på børns musikalske udvikling, så selvom der kun ender med at stå ti finalister på scenen i Ålborg, så ligger der forud for udvælgelsen workshops fordelt i hele landet, der sikrer at langt flere børn har fået en musikalsk oplevelse, der kan udvikle dem og styrke deres lyst til at arbejde videre med musikken.

Læs også: MGP-workshops i hele landet

Hele turen værd

Turen fra Hellerup til Holmen og mødet med coachen Kristian var det hele værd for Aleksander på 9 år, der stillede op med sin egen rapsang, Baby be Cool: ”Jeg havde netop håbet på at få Kristian som coach, fordi det var den eneste af coachene jeg kendte. Han lærte mig, at jeg skulle give den rigtigt gas og være mig selv. Jeg skal gøre mig stor og ikke krølle mig sammen når jeg danser. Det var rigtigt sjovt.

Også Aleksanders mor, Pernille Schollert, var godt tilfreds med dagens workshop: ”Workshopene er et rigtigt godt initiativ. Det er vigtigt, at børnene får prøvet tingene af i trygge rammer og kan vokse med tingene i deres eget tempo.”

Læs også: Koda Skolekontakt laver numre med 5000 elever i hele Danmark

Workshops – hvor og hvornår?

København:
MGP-workshop mandag den 22. september kl. 9 – 16
MGP-workshop tirsdag den 23. september kl. 9 – 16
Sted: Rytmisk Musikkonservatorium, Holmen i København.

Ringsted:
MGP-workshop onsdag den 24. september kl. 9-16
Sted: Ringsted Musik- og Kulturskole, Regimentet 3, 4100 Ringsted

Odense:
MGP-workshop tirsdag den 30. september kl. 9-16
Sted: Vollsmose Kulturhus, Vollsmose Allé 14, 5240 Odense SØ

Århus:
MGP-workshop onsdag den 1. Oktober er kl. 9 – 16
Sted: Det Jyske Musikkonservatorium, Skovgaardsgade 2C, 8000 Aarhus C

Aalborg:
MGP-workshop torsdag den 2. oktober kl. 9 – 16
Sted: Nordkraft, Kjellerups Torv, 9000 Aalborg

Seneste nyt

09. maj 2019
Generalforsamling 2019: Nyt bestyrelsesmedlem valgt ind
Til årets generalforsamling i Koda valgte musikforlæggerne et nyt bestyrelsesmedlem ligesom et forslag om at tilføje et eksternt bestyrelsesmedlem blev vedtaget. Derudover var det sidste generalforsamling med Niels Mosumgaard i spidsen, da han efter seks begivenhedsrige år takker af som formand for Kodas bestyrelse.

07. maj 2019
Sys Bjerre - Jeg har altid skrevet sange med fællesskabet for øje
Komponisten og sangskriveren, Sys Bjerre, ramte hitlisterne i 2008 med sangen ’Malene’. Hun har udgivet fire albums i eget navn, deltog i 2017 i Karrierekanonen med bandet Duks og har derudover også skrevet for andre kunstnere, til musicals og til sangbøger. Tiden bliver brugt flittigt – Sys Bjerre kalder sig selv multipassioneret, og det giver rum for både musikken og for de mange andre ’missioner’, som Sys Bjerre arbejder med. Den 8. maj kan du møde Sys Bjerre i en artist talk, når Koda, DPA og DJBFA inviterer til ’songwriters masterclass’, hvor Sys sammen med Mathilde Falch giver et indblik i, hvordan de hver især arbejder med sangskrivning.

06. maj 2019
Mathilde Falch – musikken kan gøre en forskel
Komponisten og sangskriveren, Mathilde Falch, har noget på hjerte. Med en titel som ambassadør for SIND (Landsforeningen for psykisk sundhed), bruger hun en stor del af sit arbejdsliv på at afholde fortællekoncerter – et koncertformat, som levner plads og rum til nærvær, og som giver indblik i hvad, der ligger bag hendes poetiske, musikalske univers. Den 8. maj kan du møde Mathilde Falch i en artist talk, når Koda, DPA og DJBFA inviterer til ’songwriters masterclass’, hvor Mathilde sammen med Sys Bjerre giver et indblik i, hvordan de hver især arbejder med sangskrivning.