Spillestedet Charlie Scott modtog søndag aften Jazz Live Prisen ved årets DMA Jazz. Prisen blev i år uddelt af Koda. Foto: Lars Thor Jensen

Charlie Scott’s er årets jazzspillested

Kodas kommunikationschef uddelte søndag aften Jazz Live Prisen ved Danish Music Awards Jazz 2013, der blev en stor fest for bredden i dansk jazz.

”Det her er jazzentusiasternes juleaften”, lød det fra den veloplagte konferencier Mads Mathias, da dansk jazz søndag blev hyldet ved Danish Music Awards Jazz 2013 i Aveny-T på Frederiksberg.

Her var Koda med til at dele gaver ud i form af Jazz Live Prisen, der gives til et spillested, som har gjort noget særligt for jazzmusikken. Alle danske jazzmusikere har igennem et stykke tid haft mulighed for at stemme på deres favorit på koda.dk, og Charlie Scott’s i København blev en klar vinder foran Tversted Jazzy Days i Nordjylland og de københavnske spillesteder Jazzhouse og 5e.

Glad vinder

Det var en glad og meget kortfattet spillestedsejer, der foran en klappende sal fik overrakt prisen af Kodas kommunikationschef Nicolaj Hyltén-Cavallius.

”Bag hvert et godt spillested er der gode jazzmusikere”, sagde skotske Charlie Scott smilende på engelsk, inden han skyndte sig at overlade ordet til musikeren Johan Bylling Lang, der er med til at drive det populære jazzsted i Skindergade. ”Og bag hvert et magisk sted er der også en spillestedsejer. Og jeg tror, at noget af det rigtig gode ved Charlie Scott’s er, at vi har sådan en treenighed, hvor Charlie er den ene del, musikerne den anden og den tredje handler om, at der er én bag computeren, der gider og sidde og arrangere koncerter, sætte små festivaler op og søge penge – alle de der ting, som I sikkert kender. Tusind tak for prisen”.

Godt samarbejde med spillesteder

Inden Nicolaj Hyltén-Cavallius overrakte statuetten og det indrammede diplom, fortalte han om Kodas motivation for at sponsorere prisen, der også har en kontant værdi for vinderen, da Koda betaler for en koncert med Årets Nye Danske Jazznavn.

”Koda har et godt samarbejde med spillestederne, og det er også derfor, at vi har valgt at sætte fokus på liveprisen i aften. Og det hele hænger jo sammen. For uden spillestederne ville der ikke være mødet med publikum, den magiske aften, det unikke øjeblik, nuet, som jeg ved, at I alle sammen vil give mig ret i er meget vigtigt”, sagde Kodas kommunikationschef.

Vigtigt med gode spillesteder

Som Årets Nye Danske Jazznavn bliver det Aske Drasbæk Group, der skal spille en koncert på det fem år gamle Charlie Scott’s, som er kendt for at præsentere unge jazznavne. Og det glædede gruppens frontmand sig til. ”Jeg kender virkelig mange, der har spillet der, men har faktisk kun været der selv som publikum et par gange. Så det er ret fremmed for mig, og det bliver rigtig spændende at prøve at stå på scenen der”, sagde Aske Drasbæk efter prisoverrækkelsen.

For ham betyder det meget, at der findes nogle ordentlige steder at udfolde sig som jazzmusiker.

”I mine øjne er et godt spillested et sted, hvor man møder nogle engagerede mennesker, der har respekt for musikken – også selv om den ikke lige passer ind i stedets profil. Og man tænker jo allerede på de gode spillesteder, når man sidder og skriver sin musik. For et eller andet sted vil man jo gerne have, at den kommer ud til nogle mennesker, så det betyder super meget for motivationen i alt det, som vi går og gør”, sagde Aske Drasbæk, inden han festede videre med kolleger og branchefolk i det gamle teater, hvor publikum i løbet af aftenen blev forkælet med masser af prisbelønnet jazzmusik af blandt andre Kresten Osgood.

Vinderne ved Danish Music Awards Jazz 2013

 

  • Årets Danske Vokaljazzudgivelse: Søren Ulrik Thomsen & Det Glemte Kvarter for ”Rystet Spejl”
  • Årets Danske Jazzkomponist: Jacob Anderskov for ”Granular Alchemy”Jazz Live Prisen – uddelt af Koda: Charlie Scott’s 
  • Årets Nye Danske Jazznavn: Aske Drasbæk Group for ”Old Ghost”
  • Årets Børnejazznavn: Six City Stompers
  • Årets Danske Særudgivelse: Bro/Knak for ”Bro/Knak”
  • P8 Jazzprisen: Jazzhus Montmartre for at udbrede eksklusive jazzkoncerter med deres nye livestream signal
  • Årets danske jazzudgivelse: Emil de Waal+ Gustaf Ljunggren & Søren Kjærgaard ft. Elith ”Nulle” Nykjær  
Seneste nyt

09. oktober 2018
Lydmor - det har altid interesseret mig at beskrive verden på en måde, som gør den magisk
Hvordan tager man og konverterer mystikken fra en kontrastfyldt, kinesisk storby og mørket og magien fra en natklub i Shanghai og koger det hele sammen til en konceptuel plade, der kan foldes helt ud i et sceneshow? Det ved komponisten, sangskriveren og elektrosangerinden Jenny Rossander med kunstnernavnet Lydmor. Lydmor har man sommeren igennem kunnet opleve blandt andet på Roskilde og på Northside, samt til Gaffa Prisen, hvor Lydmor optrådte nøgen kun iført neon-bemaling bakket op af en række statements om kvinder i musikbranchen. Udtrykket på scenen er en væsentlig del af udpakningen af hendes musik, og ikke mindst for hendes nye plade, som tager afsæt i et længere ophold i Shanghai.

09. oktober 2018
Skriv hits og sælg dem – om co-writing
For nylig inviterede Koda, DPA og DJBFA til det tredje medlemsarrangement i rækken af ’Skriv hits & sælg dem – kreativ på den kommercielle måde’ – denne gang om co-writing. Hit-mageren Marcus Winter-John stod endnu engang på scenen til en aften, som bla. bød på en række praktiske øvelser samt en fælles co-writing session med samtlige fremmødte medlemmer.

08. oktober 2018
Jagten på et hit – på sangskriver-camp i historiske rammer
I ly af Kronborg står Frederik II’s fine, gamle lysthus, Marienlyst, som for nylig dannede ramme om en sangskriver-camp med deltagere fra USA, England og Danmark. Når man nærmer sig slottet, er der ingen tvivl om, at det ikke er lanciers, der er budt op til – utallige beats strømmer ud fra slottets mange værelser og fortoner sig ud i haveanlægget. Bag slottets mure har tyve sangskrivere og producere buret sig inde i en uge, for at lade sig inspirere til at skrive hits, der kan komme ud og leve.