Medlem
Forlag
Om Koda
Hovedmenu
Udbetaling
Registrering af din musik
Selvbetjening
Min karriere
Kontakt og spørgsmål
Medlem
Her får du udbetaling fra
Minutværdier
Om din udbetaling
Udbetaling
TV
Radio
Koncerter
Online
Udland
Øvrige områder
Her får du udbetaling fra
Udbetalingsområder i udlandet
Udbetaling
2024
2023
Medlem
Ofte stillede spørgsmål
Hovedmenu
Udbetaling
Selvbetjening
Værker
Udbetaling
TV
Radio
Koncerter
Online
Udland
Øvrige
Hovedmenu
Hvad er Koda
Organisation
Job
Generalforsamling og bestyrelsesmøder
Generalforsamling og bestyrelsesmøder
Generalforsamling og bestyrelsesmøder
Om Koda
Hovedmenu
Tal
Hovedmenu
Hovedmenu
Hovedmenu
Hovedmenu
Musik betaler sig
Spillestedet Charlie Scott modtog søndag aften Jazz Live Prisen ved årets DMA Jazz. Prisen blev i år uddelt af Koda. Foto: Lars Thor Jensen

Charlie Scott’s er årets jazzspillested

Kodas kommunikationschef uddelte søndag aften Jazz Live Prisen ved Danish Music Awards Jazz 2013, der blev en stor fest for bredden i dansk jazz.

”Det her er jazzentusiasternes juleaften”, lød det fra den veloplagte konferencier Mads Mathias, da dansk jazz søndag blev hyldet ved Danish Music Awards Jazz 2013 i Aveny-T på Frederiksberg.

Her var Koda med til at dele gaver ud i form af Jazz Live Prisen, der gives til et spillested, som har gjort noget særligt for jazzmusikken. Alle danske jazzmusikere har igennem et stykke tid haft mulighed for at stemme på deres favorit på koda.dk, og Charlie Scott’s i København blev en klar vinder foran Tversted Jazzy Days i Nordjylland og de københavnske spillesteder Jazzhouse og 5e.

Glad vinder

Det var en glad og meget kortfattet spillestedsejer, der foran en klappende sal fik overrakt prisen af Kodas kommunikationschef Nicolaj Hyltén-Cavallius.

”Bag hvert et godt spillested er der gode jazzmusikere”, sagde skotske Charlie Scott smilende på engelsk, inden han skyndte sig at overlade ordet til musikeren Johan Bylling Lang, der er med til at drive det populære jazzsted i Skindergade. ”Og bag hvert et magisk sted er der også en spillestedsejer. Og jeg tror, at noget af det rigtig gode ved Charlie Scott’s er, at vi har sådan en treenighed, hvor Charlie er den ene del, musikerne den anden og den tredje handler om, at der er én bag computeren, der gider og sidde og arrangere koncerter, sætte små festivaler op og søge penge – alle de der ting, som I sikkert kender. Tusind tak for prisen”.

Godt samarbejde med spillesteder

Inden Nicolaj Hyltén-Cavallius overrakte statuetten og det indrammede diplom, fortalte han om Kodas motivation for at sponsorere prisen, der også har en kontant værdi for vinderen, da Koda betaler for en koncert med Årets Nye Danske Jazznavn.

”Koda har et godt samarbejde med spillestederne, og det er også derfor, at vi har valgt at sætte fokus på liveprisen i aften. Og det hele hænger jo sammen. For uden spillestederne ville der ikke være mødet med publikum, den magiske aften, det unikke øjeblik, nuet, som jeg ved, at I alle sammen vil give mig ret i er meget vigtigt”, sagde Kodas kommunikationschef.

Vigtigt med gode spillesteder

Som Årets Nye Danske Jazznavn bliver det Aske Drasbæk Group, der skal spille en koncert på det fem år gamle Charlie Scott’s, som er kendt for at præsentere unge jazznavne. Og det glædede gruppens frontmand sig til. ”Jeg kender virkelig mange, der har spillet der, men har faktisk kun været der selv som publikum et par gange. Så det er ret fremmed for mig, og det bliver rigtig spændende at prøve at stå på scenen der”, sagde Aske Drasbæk efter prisoverrækkelsen.

For ham betyder det meget, at der findes nogle ordentlige steder at udfolde sig som jazzmusiker.

”I mine øjne er et godt spillested et sted, hvor man møder nogle engagerede mennesker, der har respekt for musikken – også selv om den ikke lige passer ind i stedets profil. Og man tænker jo allerede på de gode spillesteder, når man sidder og skriver sin musik. For et eller andet sted vil man jo gerne have, at den kommer ud til nogle mennesker, så det betyder super meget for motivationen i alt det, som vi går og gør”, sagde Aske Drasbæk, inden han festede videre med kolleger og branchefolk i det gamle teater, hvor publikum i løbet af aftenen blev forkælet med masser af prisbelønnet jazzmusik af blandt andre Kresten Osgood.

Vinderne ved Danish Music Awards Jazz 2013

 

  • Årets Danske Vokaljazzudgivelse: Søren Ulrik Thomsen & Det Glemte Kvarter for ”Rystet Spejl”
  • Årets Danske Jazzkomponist: Jacob Anderskov for ”Granular Alchemy”Jazz Live Prisen – uddelt af Koda: Charlie Scott’s 
  • Årets Nye Danske Jazznavn: Aske Drasbæk Group for ”Old Ghost”
  • Årets Børnejazznavn: Six City Stompers
  • Årets Danske Særudgivelse: Bro/Knak for ”Bro/Knak”
  • P8 Jazzprisen: Jazzhus Montmartre for at udbrede eksklusive jazzkoncerter med deres nye livestream signal
  • Årets danske jazzudgivelse: Emil de Waal+ Gustaf Ljunggren & Søren Kjærgaard ft. Elith ”Nulle” Nykjær