Foto: Per Janus Strange

Carl Emil Petersen fra Ulige Numre vinder Årets Danske Sangskriver - Koda-prisen

Selvom han er relativt ny på den musikalske scene, så har Carl Emil Petersen allerede slået sit navn og sin rolle som sangskriver fast i branchen. Han er tidligere blevet kaldt en af sin generations bedste sangskrivere, og nu hyldes han med den prestigefyldte sangskriverpris ved Danish Music Awards 2015.

Da Ulige Numre i sensommeren 2011 skrev og udsendte debutsinglen ’København’, blev det startskuddet til en anmelderrost karriere med bandet Ulige Numre. Nummeret, der handler om det København, som Carl Emil Petersen er opvokset i, spredte sig med lynets hast på internettet og brændte sig fast i folks bevidsthed. ’København’ blev siden udsendt på bandets første EP, som anmelderne roste i flotte vendinger.

Siden da har Ulige Numre med 24-årige Carl Emil Petersen som musisk snedker i spidsen udgivet albummene ’Nu til dags’ i 2013 og senest bandets andet album ’Grand Prix’ fra 2015, som nåede førstepladsen på den danske hitliste. Kodas databaser vidner dog om, at det fortsat er bandets første hit ’København’, der topper listen over de mest spillede numre

 

Unikt sangskrivertalent

På trods af sin unge alder og relativt korte karriere har Carl Emil Petersen allerede gjort sig bemærket som sangskriver. Da han modtog et af de prestigefyldte treårige arbejdsstipendier i 2012 fra Statens Kunstfond, gik det heller ikke ubemærket hen, at en så ung musiker modtog et af de allerstørste legater en dansk musiker kan få. Tonekunstudvalget under Statens Kunstfond begrundede deres valg med, at de så Carl Emil Petersen som et unikt talent, der formår at brænde igennem i sit materiale.

Siden har også Gaffa hyldet hans sangskrivertalent og kaldt ham blandt sin generations bedste sangskrivere, ligesom han er blevet forgyldt med en steppeulv for ’Årets sang’ i 2012, en P3 Guld-pris i kategorien ’P3 Talentet’ i 2012 og nu altså også en DMA-statuette for ’Årets Danske Sangskriver – Koda-prisen’ 2015 for albummet Grand Prix. Og netop sangskriverprisen har Carl Emil Petersen tidligere udtrykt stolthed over at være nomineret til.

”Den gode sang afhænger jo ikke af, om man ser godt ud eller har brugt masser af penge på en smart video. Man kan ikke købe sig til en god sang, og derfor kan alle potentielt skrive den, hvis de brænder for deres musik," sagde Carl Emil Petersen dengang om nomineringen.  

Læs også Få tips til din sangskrivning fra DMA-nomineret

Seneste nyt

09. oktober 2018
Lydmor - det har altid interesseret mig at beskrive verden på en måde, som gør den magisk
Hvordan tager man og konverterer mystikken fra en kontrastfyldt, kinesisk storby og mørket og magien fra en natklub i Shanghai og koger det hele sammen til en konceptuel plade, der kan foldes helt ud i et sceneshow? Det ved komponisten, sangskriveren og elektrosangerinden Jenny Rossander med kunstnernavnet Lydmor. Lydmor har man sommeren igennem kunnet opleve blandt andet på Roskilde og på Northside, samt til Gaffa Prisen, hvor Lydmor optrådte nøgen kun iført neon-bemaling bakket op af en række statements om kvinder i musikbranchen. Udtrykket på scenen er en væsentlig del af udpakningen af hendes musik, og ikke mindst for hendes nye plade, som tager afsæt i et længere ophold i Shanghai.

09. oktober 2018
Skriv hits og sælg dem – om co-writing
For nylig inviterede Koda, DPA og DJBFA til det tredje medlemsarrangement i rækken af ’Skriv hits & sælg dem – kreativ på den kommercielle måde’ – denne gang om co-writing. Hit-mageren Marcus Winter-John stod endnu engang på scenen til en aften, som bla. bød på en række praktiske øvelser samt en fælles co-writing session med samtlige fremmødte medlemmer.

08. oktober 2018
Jagten på et hit – på sangskriver-camp i historiske rammer
I ly af Kronborg står Frederik II’s fine, gamle lysthus, Marienlyst, som for nylig dannede ramme om en sangskriver-camp med deltagere fra USA, England og Danmark. Når man nærmer sig slottet, er der ingen tvivl om, at det ikke er lanciers, der er budt op til – utallige beats strømmer ud fra slottets mange værelser og fortoner sig ud i haveanlægget. Bag slottets mure har tyve sangskrivere og producere buret sig inde i en uge, for at lade sig inspirere til at skrive hits, der kan komme ud og leve.