Foto: Per Janus Strange

Carl Emil Petersen fra Ulige Numre vinder Årets Danske Sangskriver - Koda-prisen

Selvom han er relativt ny på den musikalske scene, så har Carl Emil Petersen allerede slået sit navn og sin rolle som sangskriver fast i branchen. Han er tidligere blevet kaldt en af sin generations bedste sangskrivere, og nu hyldes han med den prestigefyldte sangskriverpris ved Danish Music Awards 2015.

Da Ulige Numre i sensommeren 2011 skrev og udsendte debutsinglen ’København’, blev det startskuddet til en anmelderrost karriere med bandet Ulige Numre. Nummeret, der handler om det København, som Carl Emil Petersen er opvokset i, spredte sig med lynets hast på internettet og brændte sig fast i folks bevidsthed. ’København’ blev siden udsendt på bandets første EP, som anmelderne roste i flotte vendinger.

Siden da har Ulige Numre med 24-årige Carl Emil Petersen som musisk snedker i spidsen udgivet albummene ’Nu til dags’ i 2013 og senest bandets andet album ’Grand Prix’ fra 2015, som nåede førstepladsen på den danske hitliste. Kodas databaser vidner dog om, at det fortsat er bandets første hit ’København’, der topper listen over de mest spillede numre

 

Unikt sangskrivertalent

På trods af sin unge alder og relativt korte karriere har Carl Emil Petersen allerede gjort sig bemærket som sangskriver. Da han modtog et af de prestigefyldte treårige arbejdsstipendier i 2012 fra Statens Kunstfond, gik det heller ikke ubemærket hen, at en så ung musiker modtog et af de allerstørste legater en dansk musiker kan få. Tonekunstudvalget under Statens Kunstfond begrundede deres valg med, at de så Carl Emil Petersen som et unikt talent, der formår at brænde igennem i sit materiale.

Siden har også Gaffa hyldet hans sangskrivertalent og kaldt ham blandt sin generations bedste sangskrivere, ligesom han er blevet forgyldt med en steppeulv for ’Årets sang’ i 2012, en P3 Guld-pris i kategorien ’P3 Talentet’ i 2012 og nu altså også en DMA-statuette for ’Årets Danske Sangskriver – Koda-prisen’ 2015 for albummet Grand Prix. Og netop sangskriverprisen har Carl Emil Petersen tidligere udtrykt stolthed over at være nomineret til.

”Den gode sang afhænger jo ikke af, om man ser godt ud eller har brugt masser af penge på en smart video. Man kan ikke købe sig til en god sang, og derfor kan alle potentielt skrive den, hvis de brænder for deres musik," sagde Carl Emil Petersen dengang om nomineringen.  

Læs også Få tips til din sangskrivning fra DMA-nomineret

Seneste nyt

17. januar 2018
Anne Linnet – følelser har ingen alder (del 2)
Anne Linnet kræver næppe nogen nærmere introduktion. Med en karriere, som spænder over fire årtier, har hun manifesteret sig på den danske musikscene og rodfæstet sig som en ufravigelig del af dansk musik- og kulturliv. Musikken har altid været der i Anne Linnets 64-årige liv – et liv med musikken, som hun ikke ville være foruden, men som kræver, at man rent faktisk elsker, det man gør – for talent alene gør det ikke, og man kommer ikke sovende til succesen og et mangeårigt karriereforløb.

16. januar 2018
Filmkomponisten Jonas Struck – musikken skal give plads til at filmen kan ånde
Filmkomponisten Jonas Struck har haft et travlt år sidste år. Som komponist på ikke mindre end fem film, bl.a. til den anmelderroste ’QEDA’ og til filmen om tennislegenderne Borg og McEnroe, levner det ikke mange ledige stunder. Filmmusikken er det, der fylder allermest hos den 45-årige komponist, der også har en baggrund fra det nu opløste Swan Lee. Jonas Struck fortæller her om overgangen fra jazzkomponist, til Swan Lee og til at etablere sig solidt som filmkomponist.

16. januar 2018
Danmark blomstrer på Eurosonic Noorderslag 2018
I denne uge drager den internationale musikbranche til Holland for at deltage i den største festival dedikeret til ny europæisk rytmisk musik, Eurosonic Noorderslag. Festivalen sætter i år fokus på Danmark og danske kunstnere. Hele 22 danske navne er i år på plakaten, når festivalen afholdes i den hollandske by Groningen fra den 17. – 20. januar.