Medlem
Forlag
Om Koda
Hovedmenu
Udbetaling
Registrering af din musik
Selvbetjening
Min karriere
Kontakt og spørgsmål
Medlem
Her får du udbetaling fra
Minutværdier
Om din udbetaling
Udbetaling
TV
Radio
Koncerter
Online
Udland
Øvrige områder
Her får du udbetaling fra
Udbetalingsområder i udlandet
Udbetaling
2024
2023
Medlem
Ofte stillede spørgsmål
Hovedmenu
Udbetaling
Selvbetjening
Værker
Udbetaling
TV
Radio
Koncerter
Online
Udland
Øvrige
Hovedmenu
Hvad er Koda
Organisation
Job
Generalforsamling og bestyrelsesmøder
Generalforsamling og bestyrelsesmøder
Generalforsamling og bestyrelsesmøder
Om Koda
Hovedmenu
Tal
Hovedmenu
Hovedmenu
Hovedmenu
Hovedmenu
Musik betaler sig
Foto: Per Janus Strange

Carl Emil Petersen fra Ulige Numre vinder Årets Danske Sangskriver - Koda-prisen

Selvom han er relativt ny på den musikalske scene, så har Carl Emil Petersen allerede slået sit navn og sin rolle som sangskriver fast i branchen. Han er tidligere blevet kaldt en af sin generations bedste sangskrivere, og nu hyldes han med den prestigefyldte sangskriverpris ved Danish Music Awards 2015.

Da Ulige Numre i sensommeren 2011 skrev og udsendte debutsinglen ’København’, blev det startskuddet til en anmelderrost karriere med bandet Ulige Numre. Nummeret, der handler om det København, som Carl Emil Petersen er opvokset i, spredte sig med lynets hast på internettet og brændte sig fast i folks bevidsthed. ’København’ blev siden udsendt på bandets første EP, som anmelderne roste i flotte vendinger.

Siden da har Ulige Numre med 24-årige Carl Emil Petersen som musisk snedker i spidsen udgivet albummene ’Nu til dags’ i 2013 og senest bandets andet album ’Grand Prix’ fra 2015, som nåede førstepladsen på den danske hitliste. Kodas databaser vidner dog om, at det fortsat er bandets første hit ’København’, der topper listen over de mest spillede numre

 

Unikt sangskrivertalent

På trods af sin unge alder og relativt korte karriere har Carl Emil Petersen allerede gjort sig bemærket som sangskriver. Da han modtog et af de prestigefyldte treårige arbejdsstipendier i 2012 fra Statens Kunstfond, gik det heller ikke ubemærket hen, at en så ung musiker modtog et af de allerstørste legater en dansk musiker kan få. Tonekunstudvalget under Statens Kunstfond begrundede deres valg med, at de så Carl Emil Petersen som et unikt talent, der formår at brænde igennem i sit materiale.

Siden har også Gaffa hyldet hans sangskrivertalent og kaldt ham blandt sin generations bedste sangskrivere, ligesom han er blevet forgyldt med en steppeulv for ’Årets sang’ i 2012, en P3 Guld-pris i kategorien ’P3 Talentet’ i 2012 og nu altså også en DMA-statuette for ’Årets Danske Sangskriver – Koda-prisen’ 2015 for albummet Grand Prix. Og netop sangskriverprisen har Carl Emil Petersen tidligere udtrykt stolthed over at være nomineret til.

”Den gode sang afhænger jo ikke af, om man ser godt ud eller har brugt masser af penge på en smart video. Man kan ikke købe sig til en god sang, og derfor kan alle potentielt skrive den, hvis de brænder for deres musik," sagde Carl Emil Petersen dengang om nomineringen.  

Læs også Få tips til din sangskrivning fra DMA-nomineret