Medlem
Forlag
Om Koda
Hovedmenu
Udbetaling
Registrering af din musik
Selvbetjening
Min karriere
Kontakt og spørgsmål
Medlem
Her får du udbetaling fra
Minutværdier
Om din udbetaling
Udbetaling
TV
Radio
Koncerter
Online
Udland
Øvrige områder
Her får du udbetaling fra
Udbetalingsområder i udlandet
Udbetaling
2024
2023
2022
Tidligere udbetalinger
Medlem
Fordeling af andele
Bearbejdelse og ændringer af værker
Selvforvaltning
Aftaler
Medlem
Ofte stillede spørgsmål
Hovedmenu
Udbetaling
Selvbetjening
Værker
Søg støtte
Udbetaling
TV
Radio
Koncerter
Online
Udland
Øvrige
Hovedmenu
Hvad er Koda
Organisation
Job
Generalforsamling og bestyrelsesmøder
Om Koda
Hovedmenu
Tal
Hovedmenu
Hovedmenu
Hovedmenu
Hovedmenu
Musik betaler sig
Deltagerne til MGP 2015 kan se frem til en oplevelse for livet, og vinderene kan se frem til en præmie, der kan kan videreudvikle deres talent. Foto: Bjarne Bergius Hermansen

Børnenes helt egen sangfest

På lørdag er det børnenes tur til at indtage Gigantium og holde deres helt egen sangfest. I Koda har vi hjulpet deltagerne på vej og sørger for en særlig præmie til den heldige vinder.

Sidste lørdag kunne de erfarne sangskrivere Chief 1 og Remee tage sejren hjem til Dansk Melodi Grand Prix 2015. På lørdag bliver der med garanti ikke tale om en vinder med den samme erfaring. Børnene på scenen til MGP har nemlig selv skrevet deres egne sange. Så finalisterne får en koncert-debut af dimensioner, når de skal synge deres sange foran 6300 begejstrede tilskuere i Gigantium i Aalborg - og foran næsen på hundrede af tusinder børn og deres forældre i resten af landet.

Et spørgsmål om ansvarlighed

I Koda tager vi et ansvar for både fremtidens brugere og skabere af musik. Derfor er det naturligt for os at være med til at sætte kursen for børnenes MGP. Vi har sammen med DR arrangeret en række workshops som optakt til aftenens show. I regi af Koda Skolekontakt står Koda bag seks workshops rundt omkring i landet, hvor tre professionelle komponister coachede børn med MGP-drømme i alt fra sang- og tekstskrivning til performance. I år har Kristian (UFO) Humaidan, Anna David og Esben Svane været på opgaven. Koda Skolekontakt sponsorerer ligeledes MGP-præmien til den heldige vinder af aftenens sangfest.

”DR's MGP er en fest for musikglade børn i hele landet, hvor det med at skrive en rigtig god sang er det helt centrale. Det støtter vi op om. Vi sørger derfor for, at de heldige vindere af MGP får en præmie, der yderligere kan udvikle deres talent: Aftenens vindere får et coachingforløb, de selv er med til at skræddersy. Vi vil gerne være med til at udvikle børns talenter - det er både sjovt og ansvarligt", siger administrerende direktør i Koda Anders Lassen.

Råd fra en tidligere vinder

I 2012 var det den dengang 11-årige Sarah Katrine Dennig Simonsen, der vandt MGP sammen med gruppen Energy. Sarah brugte sit coaching-forløb til at møde nogle af sine idoler og få gode råd af dem. Hun har blandt andet fået vejledning af Joey Moe og stage-coaching af Toniah Pedersen. 

Siden Sarah vandt MGP i 2012, har hun fået mere blod på tanden og vil gerne skrive mere musik. Hun har netop udgivet singlen ’Maybe It’s Me’, som hun selv har skrevet og også har været med til at producere. Og hun er ikke i tvivl om, hvilket råd hun vil give den kommende vinder af årets MGP:

”Sørg for at nyde det. Det er et råd man får ekstremt mange gange, men nogle gange kan man godt glemme det. Og hvis du gerne vil arbejde videre med musikken, så er det en rigtig god idé at anskaffe dig et keyboard eller en guitar”, lyder den tidligere MGP-vinder Sarah's bedste råd til de kommende vindere.

Se Sarahs videohilsen til den kommende vinder på vores Facebook