Deltagerne til MGP 2015 kan se frem til en oplevelse for livet, og vinderene kan se frem til en præmie, der kan kan videreudvikle deres talent. Foto: Bjarne Bergius Hermansen

Børnenes helt egen sangfest

På lørdag er det børnenes tur til at indtage Gigantium og holde deres helt egen sangfest. I Koda har vi hjulpet deltagerne på vej og sørger for en særlig præmie til den heldige vinder.

Sidste lørdag kunne de erfarne sangskrivere Chief 1 og Remee tage sejren hjem til Dansk Melodi Grand Prix 2015. På lørdag bliver der med garanti ikke tale om en vinder med den samme erfaring. Børnene på scenen til MGP har nemlig selv skrevet deres egne sange. Så finalisterne får en koncert-debut af dimensioner, når de skal synge deres sange foran 6300 begejstrede tilskuere i Gigantium i Aalborg - og foran næsen på hundrede af tusinder børn og deres forældre i resten af landet.

Et spørgsmål om ansvarlighed

I Koda tager vi et ansvar for både fremtidens brugere og skabere af musik. Derfor er det naturligt for os at være med til at sætte kursen for børnenes MGP. Vi har sammen med DR arrangeret en række workshops som optakt til aftenens show. I regi af Koda Skolekontakt står Koda bag seks workshops rundt omkring i landet, hvor tre professionelle komponister coachede børn med MGP-drømme i alt fra sang- og tekstskrivning til performance. I år har Kristian (UFO) Humaidan, Anna David og Esben Svane været på opgaven. Koda Skolekontakt sponsorerer ligeledes MGP-præmien til den heldige vinder af aftenens sangfest.

”DR's MGP er en fest for musikglade børn i hele landet, hvor det med at skrive en rigtig god sang er det helt centrale. Det støtter vi op om. Vi sørger derfor for, at de heldige vindere af MGP får en præmie, der yderligere kan udvikle deres talent: Aftenens vindere får et coachingforløb, de selv er med til at skræddersy. Vi vil gerne være med til at udvikle børns talenter - det er både sjovt og ansvarligt", siger administrerende direktør i Koda Anders Lassen.

Råd fra en tidligere vinder

I 2012 var det den dengang 11-årige Sarah Katrine Dennig Simonsen, der vandt MGP sammen med gruppen Energy. Sarah brugte sit coaching-forløb til at møde nogle af sine idoler og få gode råd af dem. Hun har blandt andet fået vejledning af Joey Moe og stage-coaching af Toniah Pedersen. 

Siden Sarah vandt MGP i 2012, har hun fået mere blod på tanden og vil gerne skrive mere musik. Hun har netop udgivet singlen ’Maybe It’s Me’, som hun selv har skrevet og også har været med til at producere. Og hun er ikke i tvivl om, hvilket råd hun vil give den kommende vinder af årets MGP:

”Sørg for at nyde det. Det er et råd man får ekstremt mange gange, men nogle gange kan man godt glemme det. Og hvis du gerne vil arbejde videre med musikken, så er det en rigtig god idé at anskaffe dig et keyboard eller en guitar”, lyder den tidligere MGP-vinder Sarah's bedste råd til de kommende vindere.

Se Sarahs videohilsen til den kommende vinder på vores Facebook

Seneste nyt

18. januar 2018
Fokus på fundraising og støtte – nyt år og nye muligheder
Et nyt år og dermed nye støttemuligheder. Sådan indledtes årets første medlemsarrangement med fokus på støtteordninger og fundraising. Til arrangementet fik de fremmødte svar på spørgsmål om fundraising og støtte, og samtidig gav digital strateg og musiker Maiken Ingvordsen indblik i, hvordan man tilrettelægger sin fundraising-strategi. Kristina Holgersen fra Statens Kunstfond samt Martin Stauning og Tobias Stenkjær fra Kodas Legatudvalg 2017 gav gode råd til ansøgningerne.

17. januar 2018
Anne Linnet – følelser har ingen alder (del 2)
Anne Linnet kræver næppe nogen nærmere introduktion. Med en karriere, som spænder over fire årtier, har hun manifesteret sig på den danske musikscene og rodfæstet sig som en ufravigelig del af dansk musik- og kulturliv. Musikken har altid været der i Anne Linnets 64-årige liv – et liv med musikken, som hun ikke ville være foruden, men som kræver, at man rent faktisk elsker, det man gør – for talent alene gør det ikke, og man kommer ikke sovende til succesen og et mangeårigt karriereforløb.

16. januar 2018
Filmkomponisten Jonas Struck – musikken skal give plads til at filmen kan ånde
Filmkomponisten Jonas Struck har haft et travlt år sidste år. Som komponist på ikke mindre end fem film, bl.a. til den anmelderroste ’QEDA’ og til filmen om tennislegenderne Borg og McEnroe, levner det ikke mange ledige stunder. Filmmusikken er det, der fylder allermest hos den 45-årige komponist, der også har en baggrund fra det nu opløste Swan Lee. Jonas Struck fortæller her om overgangen fra jazzkomponist, til Swan Lee og til at etablere sig solidt som filmkomponist.