Deltagerne til MGP 2015 kan se frem til en oplevelse for livet, og vinderene kan se frem til en præmie, der kan kan videreudvikle deres talent. Foto: Bjarne Bergius Hermansen

Børnenes helt egen sangfest

På lørdag er det børnenes tur til at indtage Gigantium og holde deres helt egen sangfest. I Koda har vi hjulpet deltagerne på vej og sørger for en særlig præmie til den heldige vinder.

Sidste lørdag kunne de erfarne sangskrivere Chief 1 og Remee tage sejren hjem til Dansk Melodi Grand Prix 2015. På lørdag bliver der med garanti ikke tale om en vinder med den samme erfaring. Børnene på scenen til MGP har nemlig selv skrevet deres egne sange. Så finalisterne får en koncert-debut af dimensioner, når de skal synge deres sange foran 6300 begejstrede tilskuere i Gigantium i Aalborg - og foran næsen på hundrede af tusinder børn og deres forældre i resten af landet.

Et spørgsmål om ansvarlighed

I Koda tager vi et ansvar for både fremtidens brugere og skabere af musik. Derfor er det naturligt for os at være med til at sætte kursen for børnenes MGP. Vi har sammen med DR arrangeret en række workshops som optakt til aftenens show. I regi af Koda Skolekontakt står Koda bag seks workshops rundt omkring i landet, hvor tre professionelle komponister coachede børn med MGP-drømme i alt fra sang- og tekstskrivning til performance. I år har Kristian (UFO) Humaidan, Anna David og Esben Svane været på opgaven. Koda Skolekontakt sponsorerer ligeledes MGP-præmien til den heldige vinder af aftenens sangfest.

”DR's MGP er en fest for musikglade børn i hele landet, hvor det med at skrive en rigtig god sang er det helt centrale. Det støtter vi op om. Vi sørger derfor for, at de heldige vindere af MGP får en præmie, der yderligere kan udvikle deres talent: Aftenens vindere får et coachingforløb, de selv er med til at skræddersy. Vi vil gerne være med til at udvikle børns talenter - det er både sjovt og ansvarligt", siger administrerende direktør i Koda Anders Lassen.

Råd fra en tidligere vinder

I 2012 var det den dengang 11-årige Sarah Katrine Dennig Simonsen, der vandt MGP sammen med gruppen Energy. Sarah brugte sit coaching-forløb til at møde nogle af sine idoler og få gode råd af dem. Hun har blandt andet fået vejledning af Joey Moe og stage-coaching af Toniah Pedersen. 

Siden Sarah vandt MGP i 2012, har hun fået mere blod på tanden og vil gerne skrive mere musik. Hun har netop udgivet singlen ’Maybe It’s Me’, som hun selv har skrevet og også har været med til at producere. Og hun er ikke i tvivl om, hvilket råd hun vil give den kommende vinder af årets MGP:

”Sørg for at nyde det. Det er et råd man får ekstremt mange gange, men nogle gange kan man godt glemme det. Og hvis du gerne vil arbejde videre med musikken, så er det en rigtig god idé at anskaffe dig et keyboard eller en guitar”, lyder den tidligere MGP-vinder Sarah's bedste råd til de kommende vindere.

Se Sarahs videohilsen til den kommende vinder på vores Facebook

Seneste nyt

09. oktober 2018
Lydmor - det har altid interesseret mig at beskrive verden på en måde, som gør den magisk
Hvordan tager man og konverterer mystikken fra en kontrastfyldt, kinesisk storby og mørket og magien fra en natklub i Shanghai og koger det hele sammen til en konceptuel plade, der kan foldes helt ud i et sceneshow? Det ved komponisten, sangskriveren og elektrosangerinden Jenny Rossander med kunstnernavnet Lydmor. Lydmor har man sommeren igennem kunnet opleve blandt andet på Roskilde og på Northside, samt til Gaffa Prisen, hvor Lydmor optrådte nøgen kun iført neon-bemaling bakket op af en række statements om kvinder i musikbranchen. Udtrykket på scenen er en væsentlig del af udpakningen af hendes musik, og ikke mindst for hendes nye plade, som tager afsæt i et længere ophold i Shanghai.

09. oktober 2018
Skriv hits og sælg dem – om co-writing
For nylig inviterede Koda, DPA og DJBFA til det tredje medlemsarrangement i rækken af ’Skriv hits & sælg dem – kreativ på den kommercielle måde’ – denne gang om co-writing. Hit-mageren Marcus Winter-John stod endnu engang på scenen til en aften, som bla. bød på en række praktiske øvelser samt en fælles co-writing session med samtlige fremmødte medlemmer.

08. oktober 2018
Jagten på et hit – på sangskriver-camp i historiske rammer
I ly af Kronborg står Frederik II’s fine, gamle lysthus, Marienlyst, som for nylig dannede ramme om en sangskriver-camp med deltagere fra USA, England og Danmark. Når man nærmer sig slottet, er der ingen tvivl om, at det ikke er lanciers, der er budt op til – utallige beats strømmer ud fra slottets mange værelser og fortoner sig ud i haveanlægget. Bag slottets mure har tyve sangskrivere og producere buret sig inde i en uge, for at lade sig inspirere til at skrive hits, der kan komme ud og leve.