Børn laver seje beats på hjemmelavede instrumenter

I morgen overtager børnene fan-området Eurovision Village på Gammel Torv, og det kommer ikke til at gå stille for sig.

En gruppe skolebørn fra Amager bliver grandprixstjerner for en dag, når de onsdag den 7. maj kl. 14 giver koncert på instrumenter, de selv har bygget forinden på pladsen. Stomp er en musikform, hvor man bruger helt almindelige ting og redskaber, vi alle kender fra vores hverdag, til at lave rytmer og musik! Koda Skolekontakt-kunstneren Mikkel Schnettler tager børnene ved hånden og sammen laver de en koncert på de seje hjemmelavede instrumenter.

Om Mikkel Schnettler

Mikkel Schnettler har de sidste fem år lavet stompworkshops for børn, unge og voksne i hele Danmark. Indholdet har været at skabe rytmer med alt, hvad der kan lave lyd - krop, stemme, koste, baljer, stokke med mere. Uddannet Musik- og Bevægelseslærer fra Rytmisk Musikkonservatorium i København med musikerdiplom i percussion. Har ernæret sig som professionel musiker og musikunderviser siden 2006 og har undervist i rytmetræning og hovedinstrumentpædagogik på Rytmisk Musikkonservatorium og rytmetræning på Københavns Universitet og RUC. Fastansat som trommelærer på Gentofte Musikskole og har lavet stomp- og rytmeworkshops for private firmaer, seminarier, gymnasier, folkeskoler, musikskoler og børnehaver.

Har desuden spillet og indspillet med kendte navne som Stig Rossen, Karen Mukupa og Rasmus Nøhr og er i dag aktiv i en lang række bands med vægt på jazz, soul og latin.

Om KODA Skolekontakt


Koda Skolekontakt er et tilbud til alle landets skoler om at få en gratis workshop med en professionel komponist eller sangskriver. Eleverne komponerer et stykke musik, skriver en rap eller får en anderledes musikoplevelse. Koda har taget initiativet for at skabe mere forståelse for det arbejde, der ligger i at skabe musik.

I Koda Skolekontakts regi bidrager Koda også med et coachingforløb af deltagerne og vinderne af DRs MGP (børnemelodigrandprix), hvor processen omkring sangskrivning er i fokus.

Læs mere på www.koda.dk/skolekontakt

Om KODA


Koda sørger for, at musikkens skabere får penge, når deres musik bliver brugt. Det gør Koda ved at lave aftaler om betaling for brug af medlemmernes værker, når disse bliver spillet offentligt (fx i radio, ved koncerter, på streaming-tjenester, restauranter mv.). Koda er en non-profit medlemsforening, og alle pengene går videre til dem, der har skabt musikken.

Seneste nyt

17. januar 2018
Anne Linnet – følelser har ingen alder (del 2)
Anne Linnet kræver næppe nogen nærmere introduktion. Med en karriere, som spænder over fire årtier, har hun manifesteret sig på den danske musikscene og rodfæstet sig som en ufravigelig del af dansk musik- og kulturliv. Musikken har altid været der i Anne Linnets 64-årige liv – et liv med musikken, som hun ikke ville være foruden, men som kræver, at man rent faktisk elsker, det man gør – for talent alene gør det ikke, og man kommer ikke sovende til succesen og et mangeårigt karriereforløb.

16. januar 2018
Filmkomponisten Jonas Struck – musikken skal give plads til at filmen kan ånde
Filmkomponisten Jonas Struck har haft et travlt år sidste år. Som komponist på ikke mindre end fem film, bl.a. til den anmelderroste ’QEDA’ og til filmen om tennislegenderne Borg og McEnroe, levner det ikke mange ledige stunder. Filmmusikken er det, der fylder allermest hos den 45-årige komponist, der også har en baggrund fra det nu opløste Swan Lee. Jonas Struck fortæller her om overgangen fra jazzkomponist, til Swan Lee og til at etablere sig solidt som filmkomponist.

16. januar 2018
Danmark blomstrer på Eurosonic Noorderslag 2018
I denne uge drager den internationale musikbranche til Holland for at deltage i den største festival dedikeret til ny europæisk rytmisk musik, Eurosonic Noorderslag. Festivalen sætter i år fokus på Danmark og danske kunstnere. Hele 22 danske navne er i år på plakaten, når festivalen afholdes i den hollandske by Groningen fra den 17. – 20. januar.