Årsberetning 2013

Kodas årsberetning 2013 lanceres i dag. I 2013 blev de samlede indtægter 768 mio. kr., hvilket er det bedste resultat i Kodas historie. Det betyder også en større samlet udbetaling til musikkens skabere end nogensinde før.

”Regnskabet for 2013 er meget tilfredsstillende, og vi kan høste frugterne af en fokuseret indsats på effektivitet i de senere år. Tidligere betød stigende indtægter, at omkostningerne også var opadgående. Det har vi gjort op med, og vi er stolte af, at vi har holdt omkostningerne i ro samtidig med, at vi har voldsom vækst.,” siger Kodas direktør, Anders Lassen.

Gå til Kodas årsberetning


Direktør Anders Lassen ser Kodas succes som et klart fingerpeg om, at oplevelsesøkonomi er noget af det, vi skal leve af fremover. Kultur er ikke noget niche-skrøbeligt, som udelukkende er afhængig af en masse statslig hjælp. De kreative sektorer er også med til at skabe arbejdspladser, overskud, eksport og vækst.

Læs i Årsberetningen:


Direktørens beretning: Resultatet for 2013 steg med otte procent i forhold til 2012, og det lykkedes samtidig for Koda at administrere til en uhørt lav pris. Direktør Anders Lassen er meget tilfreds, men han og Koda justerer alligevel strategien i 2014. Nu skal der investeres – for at tjene nye penge til musikkens skabere.

Stream-højdespring: Der er nu mere end en mio. danskere, der jævnligt bruger en musik-streamingtjeneste. ”Online” er derfor den største procentuelle højdespringer i vores 2013-omsætning. Vi har haft en opsigtsvækkende fremgang på 40 procent fra 2012 til 2013, hvor vi i alt tjente 65 mio. kr. på området.

Kodas kulturstøttepulje: Kodas rekordregnskaber i de senere år betyder, at kulturstøtte-pujlen også vokser dramatisk, og i 2013 blev det til 64 mio. kr. Kodas kulturelle midler er en unik kulturstøtte, som finansieres af musikskaberne selv. Cirka ti procent af Kodas indtægter reserveres til de kulturelle midler, der bruges til at støtte både talenter og etablerede kunstnere.

Koda Analyse: Til trods for at vi vil have det hele – i god kvalitet og allerhelst gratis – vælger flere og flere alligevel at betale for adgangen til musik via streaming-tjenesterne.

De mest spillede: Danskerne er meget glade for dansk musik, og de hjemlige musikskabere klarer sig godt i udlandet.

Formandens beretning: ”Koda skal være det oplagte valg, fordi vi er de bedste, de billigste og de mest fremsynede”, lyder målsætningen fra formanden for Kodas bestyrelse, Niels Mosumgaard.

Kodas årsberetning er helt igennem digital og er en integreret del af Kodas website. Gå direkte til årsberetning.

Kontakt:

Pressekoordinator Andreas Dalvad Hansen
E-mail: aha@koda.dk
Tlf: 23 60 64 63

Seneste nyt

09. oktober 2018
Lydmor - det har altid interesseret mig at beskrive verden på en måde, som gør den magisk
Hvordan tager man og konverterer mystikken fra en kontrastfyldt, kinesisk storby og mørket og magien fra en natklub i Shanghai og koger det hele sammen til en konceptuel plade, der kan foldes helt ud i et sceneshow? Det ved komponisten, sangskriveren og elektrosangerinden Jenny Rossander med kunstnernavnet Lydmor. Lydmor har man sommeren igennem kunnet opleve blandt andet på Roskilde og på Northside, samt til Gaffa Prisen, hvor Lydmor optrådte nøgen kun iført neon-bemaling bakket op af en række statements om kvinder i musikbranchen. Udtrykket på scenen er en væsentlig del af udpakningen af hendes musik, og ikke mindst for hendes nye plade, som tager afsæt i et længere ophold i Shanghai.

09. oktober 2018
Skriv hits og sælg dem – om co-writing
For nylig inviterede Koda, DPA og DJBFA til det tredje medlemsarrangement i rækken af ’Skriv hits & sælg dem – kreativ på den kommercielle måde’ – denne gang om co-writing. Hit-mageren Marcus Winter-John stod endnu engang på scenen til en aften, som bla. bød på en række praktiske øvelser samt en fælles co-writing session med samtlige fremmødte medlemmer.

08. oktober 2018
Jagten på et hit – på sangskriver-camp i historiske rammer
I ly af Kronborg står Frederik II’s fine, gamle lysthus, Marienlyst, som for nylig dannede ramme om en sangskriver-camp med deltagere fra USA, England og Danmark. Når man nærmer sig slottet, er der ingen tvivl om, at det ikke er lanciers, der er budt op til – utallige beats strømmer ud fra slottets mange værelser og fortoner sig ud i haveanlægget. Bag slottets mure har tyve sangskrivere og producere buret sig inde i en uge, for at lade sig inspirere til at skrive hits, der kan komme ud og leve.