Medlem
Forlag
Om Koda
Hovedmenu
Udbetaling
Registrering af din musik
Selvbetjening
Min karriere
Kontakt og spørgsmål
Medlem
Her får du udbetaling fra
Minutværdier
Om din udbetaling
Udbetaling
TV
Radio
Koncerter
Online
Udland
Øvrige områder
Her får du udbetaling fra
Udbetalingsområder i udlandet
Udbetaling
2024
2023
2022
Medlem
Ofte stillede spørgsmål
Hovedmenu
Udbetaling
Selvbetjening
Værker
Udbetaling
TV
Radio
Koncerter
Online
Udland
Øvrige
Hovedmenu
Hvad er Koda
Organisation
Job
Generalforsamling og bestyrelsesmøder
Generalforsamling og bestyrelsesmøder
Generalforsamling og bestyrelsesmøder
Om Koda
Hovedmenu
Tal
Hovedmenu
Hovedmenu
Hovedmenu
Hovedmenu
Musik betaler sig
Knap 196 millioner kroner i dagens udbetaling for brug af musik.

Årets største udbetaling
på onlineområdet

Er din musik blevet brugt på video on demand- eller streamingtjenester, skal du holde ekstra godt øje med årets tredje udbetaling fra Koda. Septemberudbetalingen indeholder nemlig årets største udbetaling på onlineområdet.

Det er blevet tid til årets tredje udbetaling fra Koda. I alt udbetales der i dag knap 196 millioner kroner. Mere end 78 millioner kroner udbetales til Kodas medlemmer i Danmark, Grønland og på Færøerne, og knap 107 millioner udbetales til de udenlandske musikskabere, der har fået deres musik spillet i Danmark.

Mere end 650.000 forskellige afspillede musikværker danner baggrund for udbetalingen. Værkerne er spillet i både ind- og udland på alt fra streamingtjenester til koncerter og i radioen.

  • Se alle kanaler, koncerter, tjenester og lande, vi udbetaler for, her
Årets største onlineudbetaling

Den største udbetaling i dette kvartal kommer fra onlineområdet. Udbetalingen på dette område består både af betaling for brug af musik på en række video on demand- og streamingtjenester, ligesom det er også er blevet tid til den årlige udbetaling for musik, der i 2017 er blevet afspillet på de digitale tv-tjenester som Start Forfra og Catch Up.

  • Læs mere om de digitale tv-tjenester her

Udbetalingen indeholder også for første gang betalingen for musik, der er blevet afspillet på streamingtjenesten Apple Music, og den dækker fremførelser i perioden 2015-2017. Udbetalingen for Apple Music har hidtil været udskudt på grund af uafklarede forhold vedrørende rapporteringsformatet, som nu er blevet løst.

Dansk musik populært i Finland og Tyskland

Koda udbetaler knap 27 millioner kroner for brug af de danske musikskaberes værker i udlandet. Cirka 11.500 medlemmer modtager en betaling fordelt på knap 100.000 musikværker, som er blevet afspillet i godt og vel 60 forskellige lande.

Over halvdelen af beløbet kommer fra dansk musik spillet Finland, Tyskland og Norge. Koda-medlemmernes musik er primært blevet spillet på tv (54 procent), efterfulgt af radio (13 procent) og koncerter (11 procent).

Nedenfor ses de fem lande, hvor Koda udbetaler de største beløb fra. I parenteserne ses, hvilken former for musikbrug, medlemmerne modtager de største beløb fra.

  1. Finland (TV, electric/Mechanical, koncert)
  2. Tyskland (TV, koncert, radio)
  3. Sverige (TV, streaming on-demand, radio)
  4. Storbritanien (TV, on-demand, radio)
  5. Norge (TV, radio, streaming on-demand)

Hvis du er Koda-medlem, kan du se din udbetaling på Mit Koda

Læs flere detaljer om udbetalingen her