Knap 196 millioner kroner i dagens udbetaling for brug af musik.

Årets største udbetaling
på onlineområdet

Er din musik blevet brugt på video on demand- eller streamingtjenester, skal du holde ekstra godt øje med årets tredje udbetaling fra Koda. Septemberudbetalingen indeholder nemlig årets største udbetaling på onlineområdet.

Det er blevet tid til årets tredje udbetaling fra Koda. I alt udbetales der i dag knap 196 millioner kroner. Mere end 78 millioner kroner udbetales til Kodas medlemmer i Danmark, Grønland og på Færøerne, og knap 107 millioner udbetales til de udenlandske musikskabere, der har fået deres musik spillet i Danmark.

Mere end 650.000 forskellige afspillede musikværker danner baggrund for udbetalingen. Værkerne er spillet i både ind- og udland på alt fra streamingtjenester til koncerter og i radioen.

  • Se alle kanaler, koncerter, tjenester og lande, vi udbetaler for, her
Årets største onlineudbetaling

Den største udbetaling i dette kvartal kommer fra onlineområdet. Udbetalingen på dette område består både af betaling for brug af musik på en række video on demand- og streamingtjenester, ligesom det er også er blevet tid til den årlige udbetaling for musik, der i 2017 er blevet afspillet på de digitale tv-tjenester som Start Forfra og Catch Up.

  • Læs mere om de digitale tv-tjenester her

Udbetalingen indeholder også for første gang betalingen for musik, der er blevet afspillet på streamingtjenesten Apple Music, og den dækker fremførelser i perioden 2015-2017. Udbetalingen for Apple Music har hidtil været udskudt på grund af uafklarede forhold vedrørende rapporteringsformatet, som nu er blevet løst.

Dansk musik populært i Finland og Tyskland

Koda udbetaler knap 27 millioner kroner for brug af de danske musikskaberes værker i udlandet. Cirka 11.500 medlemmer modtager en betaling fordelt på knap 100.000 musikværker, som er blevet afspillet i godt og vel 60 forskellige lande.

Over halvdelen af beløbet kommer fra dansk musik spillet Finland, Tyskland og Norge. Koda-medlemmernes musik er primært blevet spillet på tv (54 procent), efterfulgt af radio (13 procent) og koncerter (11 procent).

Nedenfor ses de fem lande, hvor Koda udbetaler de største beløb fra. I parenteserne ses, hvilken former for musikbrug, medlemmerne modtager de største beløb fra.

  1. Finland (TV, electric/Mechanical, koncert)
  2. Tyskland (TV, koncert, radio)
  3. Sverige (TV, streaming on-demand, radio)
  4. Storbritanien (TV, on-demand, radio)
  5. Norge (TV, radio, streaming on-demand)

Hvis du er Koda-medlem, kan du se din udbetaling på Mit Koda

Læs flere detaljer om udbetalingen her

Seneste nyt

09. oktober 2018
Lydmor - det har altid interesseret mig at beskrive verden på en måde, som gør den magisk
Hvordan tager man og konverterer mystikken fra en kontrastfyldt, kinesisk storby og mørket og magien fra en natklub i Shanghai og koger det hele sammen til en konceptuel plade, der kan foldes helt ud i et sceneshow? Det ved komponisten, sangskriveren og elektrosangerinden Jenny Rossander med kunstnernavnet Lydmor. Lydmor har man sommeren igennem kunnet opleve blandt andet på Roskilde og på Northside, samt til Gaffa Prisen, hvor Lydmor optrådte nøgen kun iført neon-bemaling bakket op af en række statements om kvinder i musikbranchen. Udtrykket på scenen er en væsentlig del af udpakningen af hendes musik, og ikke mindst for hendes nye plade, som tager afsæt i et længere ophold i Shanghai.

09. oktober 2018
Skriv hits og sælg dem – om co-writing
For nylig inviterede Koda, DPA og DJBFA til det tredje medlemsarrangement i rækken af ’Skriv hits & sælg dem – kreativ på den kommercielle måde’ – denne gang om co-writing. Hit-mageren Marcus Winter-John stod endnu engang på scenen til en aften, som bla. bød på en række praktiske øvelser samt en fælles co-writing session med samtlige fremmødte medlemmer.

08. oktober 2018
Jagten på et hit – på sangskriver-camp i historiske rammer
I ly af Kronborg står Frederik II’s fine, gamle lysthus, Marienlyst, som for nylig dannede ramme om en sangskriver-camp med deltagere fra USA, England og Danmark. Når man nærmer sig slottet, er der ingen tvivl om, at det ikke er lanciers, der er budt op til – utallige beats strømmer ud fra slottets mange værelser og fortoner sig ud i haveanlægget. Bag slottets mure har tyve sangskrivere og producere buret sig inde i en uge, for at lade sig inspirere til at skrive hits, der kan komme ud og leve.