Årets Skole Grand Prix-hit skal findes i Aalborg

Hele uge 7 laver Koda Skolekontakt numre med skolebørn i Aalborg. De skal prøve kræfter med at skrive deres egne sange sammen med en komponist - og på fredag går det løs, når 900 aalborgensiske skolebørn samles på Royal Stage i Nordkraft og dyster om, hvem der i ugens løb har skrevet årets Skole Grand Prix-hit!

Børn i alle egne af Danmark opsluges i disse dage af MGP-ånden og lever sig ind i det magiske sangunivers. Snart synges der med på MGP-hittene rundt omkring i landets klasseværelser. I Aalborg er det dog elevernes egne sange, der kommer til at give genlyd på gange og i skolegårde denne uge.

16 skoler i Aalborg Kommune har i denne uge fået besøg af en af de professionelle komponister fra Koda Skolekontakt-korpset. Børnene får en musikalsk oplevelse i særklasse, når de sammen med komponisten skal lave deres helt egen sang om det at gå i skole. Skolebørnene kommer til at snuse til processen bag at skabe et stykke musik, og forhåbentligt kommer de til at mærke skaberglæden, når de finder på rim, rytmer og melodi.

Se pressemeddelelse

En af Koda Skolekontakts kunstnere, som besøger skolerne i Aalborg i løbet af ugen, er musikeren og komponisten Jørgen Thorup, der blandt andet var en del af Shu-bi-dua i 15 år.

”Jeg har levet af at skrive og spille musik i 35 år og brænder stadig helt vildt for det. Jeg håber, at jeg kan inspirere en masse børn til at komme i gang med at skrive eller spille musik. De skal få øjnene op for, hvad musikken kan gøre ved dem. Kicket ved at ha' kreeret noget selv. Måske har de allerede oplevet, hvad den kan, men så kan jeg måske "lukke flere vinduer op". Eller bare gi' dem en på opleveren. Noget, de ikke glemmer lige med det samme,” fortæller Jørgen Thorup.

Jørgen Thorup har beskæftiget sig med børn og musik i mange år, og det har været en fornøjelse for ham, at komme rundt på de aalborgensiske skoler.

Læs også: Længe leve melodi grand prix!

Årets Skole Grand Prix-hit

På fredag mødes alle 900 aalborgensiske børn i Nordkraft for at dyste i det store Skole Grand Prix om, hvem der har skrevet årets bedste Skole Grand Prix-hit. Værterne til showet i Nordkraft er Chapper og Szhirley.

Vinderklassen bliver kørt direkte af sted til Gigantium, hvor de får lov til at komme helt tæt på MGP. De skal nemlig overvære generalprøven til showet, og bagefter får de en tur ’behind the scenes’ i de flotte MGP-kulisser.

---

Om Koda Skolekontakt og MGP

Ti dygtige solister og grupper skal fyre den af på lørdag til finalen i MGP samt til generalprøven fredag – og de har forberedt sig godt. I løbet af det sidste halve år har de gjort sig klar til at stå på den store MGP-scene. Inden den endelige udvælgelse har de nemlig deltaget i én af de i alt seks forberedende workshops arrangeret af Koda Skolekontakt og de kommunale musikskoler. På de seks workshops har børn med MGP-drømme fået gode råd om tekstskrivning, komposition og performance af professionelle musikere.

”I Koda vil vi gerne gøre børn og unge bevidste om det store arbejde, der ligger bag at skabe musik. Børn og unge er fremtidens musikskabere og –brugere. Derfor er vi med til at støtte op om børnenes MGP, som er meget mere end en sangkonkurrence. Det er en fest for musikglade børn i hele landet, hvor det med at skrive en rigtig god sang er det helt centrale. ”, siger administrerende direktør i Koda Anders Lassen.

Koda Skolekontakt er et tilbud til alle landets skoler om at få en gratis workshop med en professionel komponist eller sangskriver. Eleverne komponerer et stykke musik, skriver en rap eller får en anderledes musikoplevelse. Forløbet kan vare fra to timer til en hel skoledag. Hvert år får næsten 5.000 elever på 150 skoler glæde af Koda Skolekontakt-ordningen.

Læs mere på om Koda Skolekontakt her

Koda Skolekontakt på Instagram

Seneste billeder på #kodaskolekontakt:

Seneste nyt

17. januar 2018
Anne Linnet – følelser har ingen alder (del 2)
Anne Linnet kræver næppe nogen nærmere introduktion. Med en karriere, som spænder over fire årtier, har hun manifesteret sig på den danske musikscene og rodfæstet sig som en ufravigelig del af dansk musik- og kulturliv. Musikken har altid været der i Anne Linnets 64-årige liv – et liv med musikken, som hun ikke ville være foruden, men som kræver, at man rent faktisk elsker, det man gør – for talent alene gør det ikke, og man kommer ikke sovende til succesen og et mangeårigt karriereforløb.

16. januar 2018
Filmkomponisten Jonas Struck – musikken skal give plads til at filmen kan ånde
Filmkomponisten Jonas Struck har haft et travlt år sidste år. Som komponist på ikke mindre end fem film, bl.a. til den anmelderroste ’QEDA’ og til filmen om tennislegenderne Borg og McEnroe, levner det ikke mange ledige stunder. Filmmusikken er det, der fylder allermest hos den 45-årige komponist, der også har en baggrund fra det nu opløste Swan Lee. Jonas Struck fortæller her om overgangen fra jazzkomponist, til Swan Lee og til at etablere sig solidt som filmkomponist.

16. januar 2018
Danmark blomstrer på Eurosonic Noorderslag 2018
I denne uge drager den internationale musikbranche til Holland for at deltage i den største festival dedikeret til ny europæisk rytmisk musik, Eurosonic Noorderslag. Festivalen sætter i år fokus på Danmark og danske kunstnere. Hele 22 danske navne er i år på plakaten, når festivalen afholdes i den hollandske by Groningen fra den 17. – 20. januar.