Årets bedste sangskrivere udpeget

Fem specialjuryer har udpeget de nominerede til årets Carl-priser 2015

Filmbranchen har Bodil. Teaterverdenen har Reumert. Og musikbranchen har Carl – opkaldt efter den verdensberømte danske komponist Carl Nielsen, der netop i år fejrer 150 års jubilæum.

”Det burde være musikbranchens bedste trofæ”, siger modtageren af Æresprisen 2014 Bent Fabricius-Bjerre.

Når værterne Mikkel Lomborg og Pernille Rosendahl slår dørene op til prisoverrækkelsen torsdag den 16. april 2015, så er det tredje gang Danske Musikforlægger Forening (DMFF) hylder Danmarks bedste sangskrivere. Det glæder formand Ole Dreyer:

”Carl Prisen er nu en tradition, som vi i DMFF er stolte af at værte. Vi fornemmer en stærk stigende interesse for de, der skaber musikken og vores arbejde som musikforlæggere med at sælge den. Derfor er Carl Prisen også et væsentligt pejlemærke for, hvilken retning den danske musik tager netop nu”, fastslår Ole Dreyer. 

Læs mere og se listen over alle de nominerede her

Se video om Carl Prisen her

Seneste nyt

09. maj 2019
Generalforsamling 2019: Nyt bestyrelsesmedlem valgt ind
Til årets generalforsamling i Koda valgte musikforlæggerne et nyt bestyrelsesmedlem ligesom et forslag om at tilføje et eksternt bestyrelsesmedlem blev vedtaget. Derudover var det sidste generalforsamling med Niels Mosumgaard i spidsen, da han efter seks begivenhedsrige år takker af som formand for Kodas bestyrelse.

07. maj 2019
Sys Bjerre - Jeg har altid skrevet sange med fællesskabet for øje
Komponisten og sangskriveren, Sys Bjerre, ramte hitlisterne i 2008 med sangen ’Malene’. Hun har udgivet fire albums i eget navn, deltog i 2017 i Karrierekanonen med bandet Duks og har derudover også skrevet for andre kunstnere, til musicals og til sangbøger. Tiden bliver brugt flittigt – Sys Bjerre kalder sig selv multipassioneret, og det giver rum for både musikken og for de mange andre ’missioner’, som Sys Bjerre arbejder med. Den 8. maj kan du møde Sys Bjerre i en artist talk, når Koda, DPA og DJBFA inviterer til ’songwriters masterclass’, hvor Sys sammen med Mathilde Falch giver et indblik i, hvordan de hver især arbejder med sangskrivning.

06. maj 2019
Mathilde Falch – musikken kan gøre en forskel
Komponisten og sangskriveren, Mathilde Falch, har noget på hjerte. Med en titel som ambassadør for SIND (Landsforeningen for psykisk sundhed), bruger hun en stor del af sit arbejdsliv på at afholde fortællekoncerter – et koncertformat, som levner plads og rum til nærvær, og som giver indblik i hvad, der ligger bag hendes poetiske, musikalske univers. Den 8. maj kan du møde Mathilde Falch i en artist talk, når Koda, DPA og DJBFA inviterer til ’songwriters masterclass’, hvor Mathilde sammen med Sys Bjerre giver et indblik i, hvordan de hver især arbejder med sangskrivning.