I dag udbetaler Koda 201 millioner kroner for brugen af musik i Danmark

Årets anden udbetaling
indeholder store beløb
for brug af baggrundsmusik

Er din musik blevet brugt på diskoteker, cafeer og i butikker, skal du holde ekstra godt øje med årets anden udbetaling fra Koda. Juniudbetalingen indeholder nemlig udbetalinger for baggrundsområdet for hele 2017.

Det er blevet tid til årets anden udbetaling fra Koda. I alt udbetales der i dag cirka 201 millioner kroner. Mere end 85 millioner kroner udbetales til Kodas medlemmer i Danmark, Grønland og på Færøerne, og knap 115,5 millioner udbetales til de udenlandske musikskabere, der har fået deres musik spillet i Danmark.

Hele 572.865 forskellige afspillede musikværker danner baggrund for udbetalingen. Værkerne er spillet i både ind- og udland på alt fra streamingtjenester til radioen og på digitale tv-tjenester.

  • Se alle kanaler, koncerter, tjenester og lande, vi udbetaler for, her
Baggrundsmusik for hele 2017

Ud over de sædvanlige kvartalsudbetalinger er der denne gang også udbetaling for baggrundsområdet for hele 2017. Disse udbetalinger består af indtægter fra diskoteker, cafeer, butikker, fitnesscentre og lignende, som har en aftale med Koda og bruger musik som del af deres forretning.

Udbetalinger fra baggrundsområdet er opdelt i forskellige puljer, som hver især dækker forskellige typer af musikbrug. For størstedelen af puljerne indhenter Koda rapportering fra udbydere af in-store-musikløsninger, som afspejler det reelle musikbrug hos de forskellige typer af erhverv. Herudover er der enkelte puljer, som udbetales ved genbrug af rapportering fra andre områder.

Læs mere om udbetaling for baggrundsmusik

Dansk musik populært i Frankrig og Norge

Koda udbetaler knap 10 millioner kroner for brug af de danske musikskaberes værker i udlandet. Over halvdelen af beløbet kommer fra dansk musik spillet Frankrig, Norge, USA, Storbritannien og Finland. Koda-medlemmernes musik er primært blevet spillet på tv (38 procent), efterfulgt af radio (22 procent) og koncerter (11 procent).

Nedenfor ses de fem lande, hvor Koda udbetaler de største beløb fra. I parenteserne ses, hvilken former for musikbrug, medlemmerne modtager de største beløb fra.

  1. Frankrig (TV, Øvrige, Koncert)
  2. Norge (TV, Radio, Streaming)
  3. USA (TV, Øvrige, Radio)
  4. Storbritannien (On-demand, TV, Radio)
  5. Finland (Radio, Electric/Mechanical, Streaming)
  • Hvis du er Koda-medlem, kan du se din udbetaling på Mit Koda
  • Læs flere detaljer om udbetalingen her
Seneste nyt

09. oktober 2018
Lydmor - det har altid interesseret mig at beskrive verden på en måde, som gør den magisk
Hvordan tager man og konverterer mystikken fra en kontrastfyldt, kinesisk storby og mørket og magien fra en natklub i Shanghai og koger det hele sammen til en konceptuel plade, der kan foldes helt ud i et sceneshow? Det ved komponisten, sangskriveren og elektrosangerinden Jenny Rossander med kunstnernavnet Lydmor. Lydmor har man sommeren igennem kunnet opleve blandt andet på Roskilde og på Northside, samt til Gaffa Prisen, hvor Lydmor optrådte nøgen kun iført neon-bemaling bakket op af en række statements om kvinder i musikbranchen. Udtrykket på scenen er en væsentlig del af udpakningen af hendes musik, og ikke mindst for hendes nye plade, som tager afsæt i et længere ophold i Shanghai.

09. oktober 2018
Skriv hits og sælg dem – om co-writing
For nylig inviterede Koda, DPA og DJBFA til det tredje medlemsarrangement i rækken af ’Skriv hits & sælg dem – kreativ på den kommercielle måde’ – denne gang om co-writing. Hit-mageren Marcus Winter-John stod endnu engang på scenen til en aften, som bla. bød på en række praktiske øvelser samt en fælles co-writing session med samtlige fremmødte medlemmer.

08. oktober 2018
Jagten på et hit – på sangskriver-camp i historiske rammer
I ly af Kronborg står Frederik II’s fine, gamle lysthus, Marienlyst, som for nylig dannede ramme om en sangskriver-camp med deltagere fra USA, England og Danmark. Når man nærmer sig slottet, er der ingen tvivl om, at det ikke er lanciers, der er budt op til – utallige beats strømmer ud fra slottets mange værelser og fortoner sig ud i haveanlægget. Bag slottets mure har tyve sangskrivere og producere buret sig inde i en uge, for at lade sig inspirere til at skrive hits, der kan komme ud og leve.