53 vitale mio. til danske komponister

Koda udbetaler penge til sine medlemmer for brugen af deres musik fire gange om året. Og nu er tiden kommet til Kodas September-udbetaling. I dag udbetaler vi 86 mio. kr. til både danske og udenlandske musikskabere. Og indtægterne på brugen af dansk musik i udlandet er stigende

September-udbetalingen er den af vores fire udbetalinger, der indeholder flest penge, som er tjent hjem på brugen af dansk musik i udlandet. Og det er en pulje, der er i vækst.

Denne gang sender vi 20 mio. kr. videre til danske medlemmer for brugen af deres musik i udlandet. Hvor mange penge vi præcist kommer til at afregne fra udlandet i 2013 er svært at sige, men forsætter udviklingen, vil vi ved årets udgang have afregnet 48 mio. kr. til sine danske medlemmer for brugen af deres musik i udlandet. Og dermed vil indtægterne fra udlandet været steget 40 pct. over de sidste fem år.

Stigningen hænger dels sammen med, at det går godt for dansk musik i udlandet. Men en del af forklaringen er også, at Koda har stor fokus på at få indtægter hjem til sine medlemmer fra udlandet for brugen af deres musik.

"Det er en kombination af, at dansk musik har gode vilkår lige nu, og at de kunstnere der tager deres musik til udlandet er gode til at bruge deres potentiale i udlandet. Der er et enormt potentiale i eksporten af dansk musik. Både kunstnere, Koda og resten af branchen støtter op om det, og vi forventer yderligere stigninger i indtægterne fremover", siger Kommunikationschef Nicolaj Hyltén-Cavallius.

Godt 7.000 danske medlemmer kan i dag se frem til penge på bankkontoen for deres arbejde med at skabe den musik ikke bare danskerne, men også resten af verden lytter til.

For medlemmer:
Er du medlem, kan du se om du har fået udbetaling i Mit Koda

Læs, hvilke områder der udbetales for i denne udbetaling her

Om Koda

Koda sørger for, at musikkens skabere får penge, når deres musik bliver brugt. Det gør Koda ved at lave aftaler om betaling for brug af medlemmernes værker, når disse bliver spillet offentligt (fx i radio, ved koncerter, på streaming-tjenester, restauranter mv.). På baggrund af aftalerne betaler Kodas kunder for at anvende musikken. Koda sender så pengene til videre til de komponister, sangskriver og musikforlag, der står bag skabelsen af musikken. Det gør Koda fire gange om året.

Koda er en non-profit medlemsforening. Koda har derfor ingen egenkapital. Alle pengene går videre til dem, der har skabt musikken. Hvor meget den enkelte komponist eller forfatter skal have udbetalt, bliver udregnet efter Kodas fordelingsregler. Beløbet er bl.a. afhængigt af, hvor musikken er blevet spillet og i hvor lang tid. Koda er ejet af sine ca. 39.000 medlemmer.

Seneste nyt

09. oktober 2018
Lydmor - det har altid interesseret mig at beskrive verden på en måde, som gør den magisk
Hvordan tager man og konverterer mystikken fra en kontrastfyldt, kinesisk storby og mørket og magien fra en natklub i Shanghai og koger det hele sammen til en konceptuel plade, der kan foldes helt ud i et sceneshow? Det ved komponisten, sangskriveren og elektrosangerinden Jenny Rossander med kunstnernavnet Lydmor. Lydmor har man sommeren igennem kunnet opleve blandt andet på Roskilde og på Northside, samt til Gaffa Prisen, hvor Lydmor optrådte nøgen kun iført neon-bemaling bakket op af en række statements om kvinder i musikbranchen. Udtrykket på scenen er en væsentlig del af udpakningen af hendes musik, og ikke mindst for hendes nye plade, som tager afsæt i et længere ophold i Shanghai.

09. oktober 2018
Skriv hits og sælg dem – om co-writing
For nylig inviterede Koda, DPA og DJBFA til det tredje medlemsarrangement i rækken af ’Skriv hits & sælg dem – kreativ på den kommercielle måde’ – denne gang om co-writing. Hit-mageren Marcus Winter-John stod endnu engang på scenen til en aften, som bla. bød på en række praktiske øvelser samt en fælles co-writing session med samtlige fremmødte medlemmer.

08. oktober 2018
Jagten på et hit – på sangskriver-camp i historiske rammer
I ly af Kronborg står Frederik II’s fine, gamle lysthus, Marienlyst, som for nylig dannede ramme om en sangskriver-camp med deltagere fra USA, England og Danmark. Når man nærmer sig slottet, er der ingen tvivl om, at det ikke er lanciers, der er budt op til – utallige beats strømmer ud fra slottets mange værelser og fortoner sig ud i haveanlægget. Bag slottets mure har tyve sangskrivere og producere buret sig inde i en uge, for at lade sig inspirere til at skrive hits, der kan komme ud og leve.