Medlem
Forlag
Om Koda
Hovedmenu
Udbetaling
Registrering af din musik
Selvbetjening
Min karriere
Kontakt og spørgsmål
Medlem
Her får du udbetaling fra
Minutværdier
Om din udbetaling
Udbetaling
TV
Radio
Koncerter
Online
Udland
Øvrige områder
Her får du udbetaling fra
Udbetalingsområder i udlandet
Udbetaling
2024
2023
Medlem
Ofte stillede spørgsmål
Hovedmenu
Udbetaling
Selvbetjening
Værker
Udbetaling
TV
Radio
Koncerter
Online
Udland
Øvrige
Hovedmenu
Hvad er Koda
Organisation
Job
Generalforsamling og bestyrelsesmøder
Generalforsamling og bestyrelsesmøder
Generalforsamling og bestyrelsesmøder
Om Koda
Hovedmenu
Tal
Hovedmenu
Hovedmenu
Hovedmenu
Hovedmenu
Musik betaler sig

53 vitale mio. til danske komponister

Koda udbetaler penge til sine medlemmer for brugen af deres musik fire gange om året. Og nu er tiden kommet til Kodas September-udbetaling. I dag udbetaler vi 86 mio. kr. til både danske og udenlandske musikskabere. Og indtægterne på brugen af dansk musik i udlandet er stigende

September-udbetalingen er den af vores fire udbetalinger, der indeholder flest penge, som er tjent hjem på brugen af dansk musik i udlandet. Og det er en pulje, der er i vækst.

Denne gang sender vi 20 mio. kr. videre til danske medlemmer for brugen af deres musik i udlandet. Hvor mange penge vi præcist kommer til at afregne fra udlandet i 2013 er svært at sige, men forsætter udviklingen, vil vi ved årets udgang have afregnet 48 mio. kr. til sine danske medlemmer for brugen af deres musik i udlandet. Og dermed vil indtægterne fra udlandet været steget 40 pct. over de sidste fem år.

Stigningen hænger dels sammen med, at det går godt for dansk musik i udlandet. Men en del af forklaringen er også, at Koda har stor fokus på at få indtægter hjem til sine medlemmer fra udlandet for brugen af deres musik.

"Det er en kombination af, at dansk musik har gode vilkår lige nu, og at de kunstnere der tager deres musik til udlandet er gode til at bruge deres potentiale i udlandet. Der er et enormt potentiale i eksporten af dansk musik. Både kunstnere, Koda og resten af branchen støtter op om det, og vi forventer yderligere stigninger i indtægterne fremover", siger Kommunikationschef Nicolaj Hyltén-Cavallius.

Godt 7.000 danske medlemmer kan i dag se frem til penge på bankkontoen for deres arbejde med at skabe den musik ikke bare danskerne, men også resten af verden lytter til.

For medlemmer:
Er du medlem, kan du se om du har fået udbetaling i Mit Koda

Læs, hvilke områder der udbetales for i denne udbetaling her

Om Koda

Koda sørger for, at musikkens skabere får penge, når deres musik bliver brugt. Det gør Koda ved at lave aftaler om betaling for brug af medlemmernes værker, når disse bliver spillet offentligt (fx i radio, ved koncerter, på streaming-tjenester, restauranter mv.). På baggrund af aftalerne betaler Kodas kunder for at anvende musikken. Koda sender så pengene til videre til de komponister, sangskriver og musikforlag, der står bag skabelsen af musikken. Det gør Koda fire gange om året.

Koda er en non-profit medlemsforening. Koda har derfor ingen egenkapital. Alle pengene går videre til dem, der har skabt musikken. Hvor meget den enkelte komponist eller forfatter skal have udbetalt, bliver udregnet efter Kodas fordelingsregler. Beløbet er bl.a. afhængigt af, hvor musikken er blevet spillet og i hvor lang tid. Koda er ejet af sine ca. 39.000 medlemmer.