Medlem
Forlag
Om Koda
Hovedmenu
Udbetaling
Registrering af din musik
Selvbetjening
Min karriere
Kontakt og spørgsmål
Medlem
Her får du udbetaling fra
Minutværdier
Om din udbetaling
Udbetaling
TV
Radio
Koncerter
Online
Udland
Øvrige områder
Her får du udbetaling fra
Udbetalingsområder i udlandet
Udbetaling
2024
2023
2022
Medlem
Ofte stillede spørgsmål
Hovedmenu
Udbetaling
Selvbetjening
Værker
Udbetaling
TV
Radio
Koncerter
Online
Udland
Øvrige
Hovedmenu
Hvad er Koda
Organisation
Job
Generalforsamling og bestyrelsesmøder
Generalforsamling og bestyrelsesmøder
Generalforsamling og bestyrelsesmøder
Om Koda
Hovedmenu
Tal
Hovedmenu
Hovedmenu
Hovedmenu
Hovedmenu
Musik betaler sig

50 år gamle Grand Prix-vindere blandt de mest indtjenende

Ikke overraskende topper Brødrene Olsens ”Smuk som et Stjerneskud” Kodas liste over de 10 mest indtjenende vindersange fra Dansk Melodi Grand Prix. ”Dansevise” fra 1963 indtager listens andenplads, og flere andre hits af ældre dato overhaler langt yngre Grand Prix-vindere.

Siden 1997 har Koda ført statistik over de danske vindersanges indtjening, og da halvdelen af sangene i top 10 er fra før 97, har de altså overlevet deres egen tid, og er blevet evergreens i dansk sammenhæng. Særligt opsigtsvækkende er det, at Otto Francker og Sejr Volmer-Sørensens ”Dansevise”, der i 1963 blev fremført af Grethe og Jørgen Ingmann, placerer sig på en andenplads foran samtlige moderne sange på nær altså lige ”Smuk som et stjerneskud”.

Zoomer man ind på top fem, så kan indtjeningssuccesen for fire ud af de fem sanges vedkommende desuden forklares med, at de opnåede en topplacering til Eurovision, og på den måde har fået ekstra international opmærksomhed.

Nummeret ”Tænder på dig” blev nummer ni ved Eurovision, og har formået at sikre sig en plads i top fem på Kodas liste, da den ud over at være blevet spillet massivt i dansk sammenhæng, også har haft relativ stor eksponering i især Sverige og Tyskland.

Om Koda

Koda sørger for, at musikkens skabere får penge, når deres musik bliver brugt. Det gør Koda ved at lave aftaler om betaling for brug af medlemmernes værker, når disse bliver spillet offentligt (fx i radio, ved koncerter, på streaming-tjenester, restauranter mv.) Koda er en non-profit medlemsforening, og alle pengene, minus et mindre administrationsgebyr, går videre til dem, der har skabt musikken.
Koda er til stede, hvor musikken skabes og spilles, og vi samarbejder med en lang række partnere inden for branche, industri og medier. Vi er til stede på en række af årets festivaler, vi er til stede, når der uddeles musikpriser til alt fra DMA til MGP, og gennem vores skolekontakt er vi til stede, når fremtidens musiktalenter udvikles. Kort sagt: Koda arbejder for musikken.

Fokus på sangskriverne

I år sætter Koda fokus på det kreative arbejde, der ligger i at skrive og komponere Grand Prix-numrene, og giver 100.000 kr. til skaberne af årets danske vindersang. De 100.000 kr. bliver overrakt ved vinderpressemødet umiddelbart efter, at vinderen er fundet.