Medlem
Forlag
Om Koda
Hovedmenu
Udbetaling
Registrering af din musik
Selvbetjening
Min karriere
Kontakt og spørgsmål
Medlem
Her får du udbetaling fra
Minutværdier
Om din udbetaling
Udbetaling
TV
Radio
Koncerter
Online
Udland
Øvrige områder
Her får du udbetaling fra
Udbetalingsområder i udlandet
Udbetaling
2024
2023
Medlem
Ofte stillede spørgsmål
Hovedmenu
Udbetaling
Selvbetjening
Værker
Udbetaling
TV
Radio
Koncerter
Online
Udland
Øvrige
Hovedmenu
Hvad er Koda
Organisation
Job
Generalforsamling og bestyrelsesmøder
Generalforsamling og bestyrelsesmøder
Generalforsamling og bestyrelsesmøder
Om Koda
Hovedmenu
Tal
Hovedmenu
Hovedmenu
Hovedmenu
Hovedmenu
Musik betaler sig

26 vitale mio. til danske komponister

Koda udbetaler penge til sine medlemmer for brugen af deres musik fire gange om året. Og nu er tiden kommet til Kodas December-udbetaling. I dag udbetaler vi 81 mio. kr. til både danske og udenlandske musikskabere. 26 mio. kr. af disse sender vi i dag videre til danske medlemmer.

December-udbetalingen er den sidste af Kodas fire årlige udbetalinger til sine medlemmer for brugen af deres musik. Samlet set har Koda udbetalt 618 mio. til danske og udenlandske musikskabere i 2013. Sidste år udbetalte vi 573 mio. kr. Og den samlede udbetalingsbeløb i 2013 markerer således en rekord høj udbetaling.

Øgede indtægter til danske medlemmer

Koda udbetaler i dag 26 mio. kr. til danske medlemmer for brugen af deres musik, og den samlede udbetaling til danske medlemmer er stigende. Dagens udbetaling er den sidste af Kodas fire årlige udbetalinger. I 2013 har Koda udbetalt 208 mio. kr. til danske medlemmer for brugen af deres musik. I 2012 var Kodas samlede udbetaling til sine danske medlemmer 200 mio. kr.

Nye muligheder på film- og tv-området giver flere indtægter

I 2013 har Koda fordelt vederlag for nogle aftaler, der blandt andet vedrører on-line brug af musik i tv – herunder nye muligheder for brug af film i undervisning og nye funktionaliteter i eksisterende tv-tjenester. Nogle praktiske afklaringer har imidlertid været et stykke tid undervejs. Og derfor dækker udbetalingen for brugen af musik en række år tilbage. Det betyder, at vi nu har en ekstraordinær engangsudbetaling af nogle nye rettighedspenge.


Over 4.000 danske medlemmer kan i dag se frem til penge på bankkontoen for deres arbejde med at skabe den musik danskerne og resten af verden lytter til.

For medlemmer:
Er du medlem, kan du se om du har fået udbetaling i Mit Koda
Læs, hvilke områder der udbetales for i denne udbetaling her

Om Koda

Koda sørger for, at musikkens skabere får penge, når deres musik bliver brugt. Det gør Koda ved at lave aftaler om betaling for brug af medlemmernes værker, når disse bliver spillet offentligt (fx i radio, ved koncerter, på streaming-tjenester, restauranter mv.). På baggrund af aftalerne betaler Kodas kunder for at anvende musikken. Koda sender så pengene til videre til de komponister, sangskriver og musikforlag, der står bag skabelsen af musikken. Det gør Koda fire gange om året.

Koda har ikke selv penge

Koda er en non-profit medlemsforening. Koda har derfor ingen egenkapital. Alle pengene går videre til dem, der har skabt musikken. Hvor meget den enkelte komponist eller forfatter skal have udbetalt, bliver udregnet efter Kodas fordelingsregler. Beløbet er bl.a. afhængigt af, hvor musikken er blevet spillet og i hvor lang tid. Koda er ejet af sine ca. 40.000 medlemmer.