Medlem
Forlag
Om Koda
Hovedmenu
Udbetaling
Registrering af din musik
Selvbetjening
Min karriere
Kontakt og spørgsmål
Medlem
Her får du udbetaling fra
Minutværdier
Om din udbetaling
Udbetaling
TV
Radio
Koncerter
Online
Udland
Øvrige områder
Her får du udbetaling fra
Udbetalingsområder i udlandet
Udbetaling
2024
2023
Medlem
Ofte stillede spørgsmål
Hovedmenu
Udbetaling
Selvbetjening
Værker
Udbetaling
TV
Radio
Koncerter
Online
Udland
Øvrige
Hovedmenu
Hvad er Koda
Organisation
Job
Generalforsamling og bestyrelsesmøder
Generalforsamling og bestyrelsesmøder
Generalforsamling og bestyrelsesmøder
Om Koda
Hovedmenu
Tal
Hovedmenu
Hovedmenu
Hovedmenu
Hovedmenu
Musik betaler sig
Forsanger Jonas Schmidt (nummer to fra højre) sammen med sit band Blaue Blume. Foto: Kristian Holm

2,9 mio. kroner der skal få danske musikprojekter til at blomstre

159 medlemmer har netop fået del i Kodas kulturelle midler heriblandt Jonas Schmidt fra bandet Blaue Blume. Midlerne, der er med til at udvikle dansk originalmusik og hjælpe medlemmerne med at finansiere bl.a. koncerter og udgivelser, udgør 2,9 mio. kroner i 2015.

Med de kulturelle midler bidrager Koda hvert år med midler til at udvikle medlemmernes musikalske virke, når medlemmer får hjælp til at finansiere alt fra indspilning og udgivelse til studierejser og koncerter.

I denne omgang ansøgte 520 medlemmer i efteråret om at få andel i Kodas største pulje af støttemidler på 2.950.800 kroner. 159 af dem har netop nu fået tilsagn om, at deres musikalske projekt er udvalgt, heraf 26 arbejdslegater, 9 koncerter, 113 produktion og 11 rejselegater. Medlemmerne har modtaget beløb på mellem 6.000 og 30.000 kroner.

  • Se listen over dem, der har fået tildelt kulturelle midler her

Midlerne kan søges af alle Koda-medlemmer, som ikke samtidig er medlem af en af komponistforeningerne, og uddelingen foretages af Kodas Båndudvalg, som består af repræsentanter fra Kodas medlemsforeninger.

Koda ønsker med de kulturelle midler at støtte dansk originalmusik og give medlemmerne mulighed for at udvikle deres musik. Blandt tidligere modtagere af de kulturelle midler er medlemmer som Oh Land, Lukas Graham og Julias Moon, som modtog midler i begyndelsen af deres karrierer.

  • Læs mere om, hvordan du søger de kulturelle midler her
  • Læs mere om, hvordan alle Kodas Kulturelle midler blev fordelt i 2014 i Kodas årsberetning 
Blaue Blume får tid og rum til at skabe musik

En af dem, der i år har fået tilsagn om kulturelle midler, er Jonas Schmidt fra Blaue Blume, som i efteråret udgav deres debutalbum. Midlerne giver Jonas Schmidt mulighed for at afsætte den nødvendige tid, som er så afgørende for at skabe musikken.  

”Der er et underligt mismatch mellem den åndelige og kreative proces, det er at skabe musik, og bekymringerne om, hvorvidt man kan betale sin husleje. Derfor er det fantastisk, at Koda værdsætter og anerkender den musik, som, jeg synes, er så vigtigt, så der bliver skabt tid og rum til at skabe musikken,” fortæller Jonas Schmidt, der er forsanger i bandet.  

Næste støttemulighed er Kodas kollektive båndmidler

Næste gang, der kan søges om støtte fra Koda, er 3. februar 2016 kl. 16, hvor der er ansøgningsfrist til Kodas Kollektive Båndmidler. De kollektive båndmidler kan søges af alle – uanset om man er medlem af Koda eller ej – og har til formål at støtte enkelte ophavsmænd og kunstnere, der yder væsentlige og nyskabende bidrag til dansk musik og film.

  • Læs mere her