1.995.500 kr. til medlemmernes projekter

122 kunstnere fik torsdag tildelt 1.995.500 kr. i støtte, da Koda uddelte de kulturelle midler for 2014. De kulturelle midler hjælper medlemmerne med at finansiere indspilning og udgivelse, rejser, studier og koncerter.

'Kommenter' eller 'Synes godt om' på Kodas Facebook

I år fik 122 ud af de 395 ansøgere en økonomisk hjælpende hånd på mellem 4.500 og 35.000 kr. til at kunne gennemføre deres projekter.

Hvert år sender Koda 10 % af nettoindtægten videre som støtte til medlemmernes musikalske virke. Midlerne kan søges af alle Koda-medlemmer, der ikke samtidig er medlem af en af komponistforeningerne. 

Se listen over dem, der har fået de kulturelle midler her.

En af dem, der har modtaget støtte er Tue Schmidt Rasmussen og hans band LISERSTILLE. For dem betyder støtten, at de kan koncentrere sig 100 procent om musikken:

"For LISERSTILLE betyder støtten fra Kodas kulturelle midler, at vi har mulighed for at udleve vores tårnhøje ambition om, at der aldrig må være kompromiser mellem vores musikalske vision og dét, der i sidste ende når folks ører. Vi er netop nu i studiet og kan fokusere på at diskutere vores MUSIK – og ikke den finansielle ruin, der altid truer alternative bands", forklarer Tue, der er guitarist i bandet.

Læs mere om de kulturelle midler.

Næste gang der kan søges om støtte hos Koda er d. 4. februar 2015, hvor der er ansøgningsfrist til Kodas kollektive båndmidler.