Medlem
Forlag
Om Koda
Hovedmenu
Udbetaling
Registrering af din musik
Selvbetjening
Min karriere
Kontakt og spørgsmål
Medlem
Her får du udbetaling fra
Minutværdier
Om din udbetaling
Udbetaling
TV
Radio
Koncerter
Online
Udland
Øvrige områder
Her får du udbetaling fra
Udbetalingsområder i udlandet
Udbetaling
2024
2023
Medlem
Ofte stillede spørgsmål
Hovedmenu
Udbetaling
Selvbetjening
Værker
Udbetaling
TV
Radio
Koncerter
Online
Udland
Øvrige
Hovedmenu
Hvad er Koda
Organisation
Job
Generalforsamling og bestyrelsesmøder
Generalforsamling og bestyrelsesmøder
Generalforsamling og bestyrelsesmøder
Om Koda
Hovedmenu
Tal
Hovedmenu
Hovedmenu
Hovedmenu
Hovedmenu
Musik betaler sig

162 mio. kroner videre til musikkens skabere

Årets sidste udbetalinger fra Koda til danske og udenlandske musikskabere sendes ud i december. Det betyder, at mere end 8.000 komponister og sangskrivere, der er medlem af Koda i dag kan se frem til at få del i 66,4 mio. kroner for brug af deres musik. Beløbet dækker primært koncerter, brug af musik i radio og tv, penge fra dansk musik spillet i udlandet og online.

Året er ved at være slut, og i 2014 udbetaler Koda i alt 764 mio. kroner til musikskaberne. Og i december kan vi altså udbetale 162 mio. kroner, hvoraf de 66,4 mio. i dag lander hos danske komponister og sangskrivere. Langt størstedelen af de resterende næsten 100 mio. kroner sendes til udenlandske rettighedshavere for brugen af deres musik i Danmark.

Pengene kommer fra flere forskellige områder; blandt andet fra brug af musik på online-tjenester som Spotify og iTunes og fra tjenester, der gør det muligt at se og gense film og tv-programmer online. Når danskerne i stigende grad flytter deres medieforbrug over til de digitale medier, betyder det samtidig, at komponister og sangskrivere modtager betaling, når deres musik fx bruges i et tv-program, som også er tilgængeligt online.

Dansk musik størst i Tyskland

Dansk musik har stadig godt fat i det udenlandske publikum, og i år har Koda sendt 50 mio. kroner videre til danske musikskabere, som er blevet spillet i udlandet. Det er et rekordhøjt beløb, og stigningen skyldes dels, at det går godt for dansk musik i udlandet, og dels at Koda har stort fokus på at få indtægterne hjem for brugen af dansk musik i udlandet. Top tre over de lande, der spiller dansk musik er Tyskland, Sverige og Finland.

Om Koda

Koda sørger for, at musikkens skabere får penge, når deres musik bliver brugt. Det gør Koda ved at lave aftaler om betaling for brug af musik, når musikken bliver spillet offentligt (fx i radio, ved koncerter, på streaming-tjenester, restauranter mv.). På baggrund af aftalerne betaler Kodas kunder for at anvende musikken. Koda sender pengene videre til de komponister, sangskrivere og musikforlag, der står bag skabelsen af musikken.

Koda er en non-profit medlemsforening og har derfor ingen egenkapital. Alle pengene går videre til dem, der har skabt musikken. Hvor meget den enkelte komponist eller forfatter skal have udbetalt, bliver udregnet efter Kodas fordelingsregler. Beløbet er bl.a. afhængigt af, hvor musikken er blevet spillet og i hvor lang tid. Koda er ejet af sine ca. 40.000 medlemmer.

Læs mere på www.koda.dk

Kontakt

Kommunikationschef, Nicolaj Hyltén-Cavallius: [email protected], mobil: 22 27 79 21