104 mio. kroner til musikkens skabere i Kodas martsudbetaling

I dag udbetaler Koda 104 mio. kroner til musikskabere i ind- og udland. 46 af millionerne går til Kodas medlemmer, og de bliver udbetalt for brug af musik på blandt andet tv, radio, festivaler, streamingtjenester og i udlandet. Endelig er det første gang, at Koda udbetaler for musik på YouTube.

Dagens udbetaling fra Koda til medlemmerne er årets første, og den indeholder betaling for musik brugt på landsdækkende tv og radio, DR DAB kanaler, kommercielle radiostationer og dele af koncertområdet.

Koda udbetaler også for de store festivaler på Roskilde og SMUK, dansk musik brugt i udlandet og musik på streamingtjenesterne.

YouTube

Og så er det første gang Koda udbetaler for YouTube. Udbetalingen er baseret på den omsætning, som Google har haft på annoncer tilknyttet de enkelte videoer, fra vi indgik aftalen i november 2013, til og med de første to kvartaler af 2014. Det er ikke en stor udbetaling, og Koda er ikke tilfredse med det udbytte, rettighedshaverne får.

Læs: Millioner af YouTube-streams udløser få penge

I alt sender Koda 104 mio. kr. af sted til rettighedshaverne i ind- og udland. Heraf går 46 mio. til egne medlemmer.

Læs: mere om detaljerne i martsudbetalingen

Seneste nyt

18. januar 2018
Fokus på fundraising og støtte – nyt år og nye muligheder
Et nyt år og dermed nye støttemuligheder. Sådan indledtes årets første medlemsarrangement med fokus på støtteordninger og fundraising. Til arrangementet fik de fremmødte svar på spørgsmål om fundraising og støtte, og samtidig gav digital strateg og musiker Maiken Ingvordsen indblik i, hvordan man tilrettelægger sin fundraising-strategi. Kristina Holgersen fra Statens Kunstfond samt Martin Stauning og Tobias Stenkjær fra Kodas Legatudvalg 2017 gav gode råd til ansøgningerne.

17. januar 2018
Anne Linnet – følelser har ingen alder (del 2)
Anne Linnet kræver næppe nogen nærmere introduktion. Med en karriere, som spænder over fire årtier, har hun manifesteret sig på den danske musikscene og rodfæstet sig som en ufravigelig del af dansk musik- og kulturliv. Musikken har altid været der i Anne Linnets 64-årige liv – et liv med musikken, som hun ikke ville være foruden, men som kræver, at man rent faktisk elsker, det man gør – for talent alene gør det ikke, og man kommer ikke sovende til succesen og et mangeårigt karriereforløb.

16. januar 2018
Filmkomponisten Jonas Struck – musikken skal give plads til at filmen kan ånde
Filmkomponisten Jonas Struck har haft et travlt år sidste år. Som komponist på ikke mindre end fem film, bl.a. til den anmelderroste ’QEDA’ og til filmen om tennislegenderne Borg og McEnroe, levner det ikke mange ledige stunder. Filmmusikken er det, der fylder allermest hos den 45-årige komponist, der også har en baggrund fra det nu opløste Swan Lee. Jonas Struck fortæller her om overgangen fra jazzkomponist, til Swan Lee og til at etablere sig solidt som filmkomponist.