Koda og NCB’s internationale medlemskaber

Koda er medlem af forskellige internationale organisationer og samarbejder, hvoraf de vigtigste kort beskrives her. 

CISAC

CISAC er den internationale sammenslutning af kollektive forvaltningsselskaber, som både Koda og NCB også er medlem af. CISAC står for Confédération Internationale des Sociétés d'Auteurs et Compositeurs eller International Confederation of Societies of Authors and Composers. 232 selskaber er medlem af CISAC, fordelt på 121 lande.

CISAC hoster en lang række initiativer, der skal sikre et korrekt dataflow mellem de forskellige selskaber. Der er i CISAC-regi etableret forskellige “working groups”, der arbejder med diverse underområder, såsom CWR værkregistreringsformatet, CRD afregningsformatet, CAF forlagsaftaleformatet, m.m. Det er også i CISAC regi at diverse internationale “Best practice” aftaler vedtages.

Se mere under afsnittet Internationale Databaser.

GESAC

GESAC er forkortelsen for Groupement Européen des Sociétés d’Auteurs et Compositeurs, eller på engelsk European Grouping of Societies of Authors and Composers.

GESAC, som Koda er medlem af, er de europæiske forvaltningsselskabers interesseorganisation i Bruxelles. Det er GESAC, der hjælper Koda og de øvrige selskaber med at holde øje med udviklingen i Europa-parlamentet og i EU-kommissionen, blandt andet med et meget aktivt lobby-arbejde i Bruxelles. Pr. 2020 er 33 selskaber medlem af GESAC.

BIEM

NCB er medlem af BIEM, som står for Bureau International des sociétés gérant les droits d'Enregistrement et de reproduction Mécanique. BIEM er en international paraply-organisation for mekaniske selskaber. BIEM forhandler bl.a. standardaftaler med IFPI.

 

Forrige side                                                                                                Næste side