Medlem
Forlag
Om Koda
Hovedmenu
Udbetaling
Registrering af din musik
Selvbetjening
Min karriere
Kontakt og spørgsmål
Medlem
Her får du udbetaling fra
Minutværdier
Om din udbetaling
Udbetaling
TV
Radio
Koncerter
Online
Udland
Øvrige områder
Her får du udbetaling fra
Udbetalingsområder i udlandet
Udbetaling
2024
2023
2022
Tidligere udbetalinger
Medlem
Fordeling af andele
Bearbejdelse og ændringer af værker
Selvforvaltning
Aftaler
Medlem
Ofte stillede spørgsmål
Hovedmenu
Udbetaling
Selvbetjening
Værker
Udbetaling
TV
Radio
Koncerter
Online
Udland
Øvrige
Hovedmenu
Hvad er Koda
Organisation
Job
Generalforsamling og bestyrelsesmøder
Generalforsamling og bestyrelsesmøder
Generalforsamling og bestyrelsesmøder
Om Koda
Hovedmenu
Tal
Hovedmenu
Hovedmenu
Hovedmenu
Hovedmenu
Musik betaler sig

Rådgivningstelefon

Nyt tilbud skal bryde tavsheden om grænseoverskridende adfærd

I dag lancerer 13 musik- og kulturorganisationer i samarbejde med Sex & Samfund det anonyme rådgivningstilbud ’Trygt Rum’. Tilbuddet er en anonym rådgivning for personer, som har oplevet grænseoverskridende adfærd i musik- og kulturbranchen.

Kulturbranchen er drevet af kreativt samarbejde og udveksling, men arbejdsrammerne er sjældent skarpt defineret. Når arbejds- og privatliv flyder sammen, skaber det nemt situationer, hvor grænser overskrides, magt misbruges eller krænkende adfærd finder sted.

 

Det må ikke være den enkeltes individuelle problem, og derfor er det vigtigt, at vi som branche står sammen om 'Trygt Rum' - Camilla Thiele

 

Derfor er 13 organisationer i musik- og kulturbranchen gået sammen om at finansiere rådgivningslinjen ’Trygt Rum’, som er et anonymt tilbud, der varetages af Sex & Samfund. Første skridt er, at den enkelte ikke skal stå alene med en grænseoverskridende oplevelse, men kan ringe anonymt og få vejledning. Det mener organisationerne bag rådgivningstilbuddet, som åbner i morgen.

”I undersøgelsen 'Hvorfor er der så få kvinder i musikken?' fra sidste år angav hele 80 procent af de skabende eller udøvende kvindelige musikere under 30 år, at de havde oplevet grænseoverskridende adfærd i musikbranchen. Et chokerende højt tal, der vidner om et massivt problem. Det må ikke være den enkeltes individuelle problem, og derfor er det vigtigt, at vi som branche står sammen om et initiativ, som ’Trygt Rum’, og kan tilbyde neutral hjælp til personer, der oplever uacceptabel og grænseoverskridende adfærd,” siger Camilla Thiele, Head of Sustainability i Koda.

Hvad kan Trygt Rum rådgive om?

Rådgivningstelefonen er en uafhængig instans, der varetager anonyme opkald fra alle,
som arbejder i musik- og kulturbranchen og har været udsat for eller er vidne til grænse-overskridende adfærd, seksuel chikane, seksuelle krænkelser eller er i tvivl om det. Rådgivningens funktion er at være aflastende, afklarende og henvisende.

Trygt Rum tilbyder en samtale, der kan skabe klarhed over, hvad der er sket, bearbejde reaktioner og ved hjælp af faglig viden henvise til de rette handlemuligheder, såsom politi, sundhedsvæsen og fagorganisationer.

Om 'Trygt Rum'

  • Rådgivningen er personlig, anonym og gratis
  • Lanceringsdato: Den 3. oktober 2023
  • Telefonnummer: 70 20 99 99
  • Åbningstider: Tirsdag til fredag klokken 15-17
  • Hjemmeside: trygtrum.dk
  • Partnerorganisationerne bag Trygt Rum: Dansk Komponistforening, DPA, Dansk Artist Forbund, Autor, ROSA, Koda, IFPI, Tempi, Dansk Musiker Forbund, Danske Agenters Sammenslutning, Musikforlæggerne, MXD og Kunst & Kultur i Balance