Medlem
Forlag
Om Koda
Hovedmenu
Udbetaling
Registrering af din musik
Selvbetjening
Min karriere
Kontakt og spørgsmål
Medlem
Her får du udbetaling fra
Minutværdier
Om din udbetaling
Udbetaling
TV
Radio
Koncerter
Online
Udland
Øvrige områder
Her får du udbetaling fra
Udbetalingsområder i udlandet
Udbetaling
2024
2023
2022
Medlem
Ofte stillede spørgsmål
Hovedmenu
Udbetaling
Selvbetjening
Værker
Udbetaling
TV
Radio
Koncerter
Online
Udland
Øvrige
Hovedmenu
Hvad er Koda
Organisation
Job
Generalforsamling og bestyrelsesmøder
Generalforsamling og bestyrelsesmøder
Generalforsamling og bestyrelsesmøder
Om Koda
Hovedmenu
Tal
Hovedmenu
Hovedmenu
Hovedmenu
Hovedmenu
Musik betaler sig

Kodas årsberetning 2023

Flere nye aftaler med til at sikre Koda en omsætning på 1,2 milliard

De fleste af Kodas indtægtsområder oplevede fremgang i 2023, men det var i høj grad nye aftaler på onlineområdet samt en fortsat vækst på koncert- og udlandsområdet, som sikrede en stigning i indtægterne for komponister, sangskrivere og musikforlag. Det er et tilfredsstillende og flot resultat, som ovenikøbet sker i en tid, hvor mange udfordringer truer markedet, lyder det fra Kodas direktør.

2023 har været et af de gode år for musikken. De store arenaer var fyldt som aldrig før. Samtidig blev hitlisterne domineret af de danske artister, ligesom danske ”evergreens” fik nyt liv på den internationale musikscene. Det afspejler sig alt sammen i Kodas omsætning, som endte på 1,2 milliard kroner, hvilket betyder, at 1,1 milliard vil blive fordelt blandt de rettighedshaverne i Danmark og udlandet, hvis musik danner grundlaget for indtægterne. Det fremgår af Kodas årsberetning, som udkommer i dag.

Resultatet for 2023 svarer til en vækst på ni procent sammenlignet med året før. Det skyldes, at alle områder undtagen tv-området gik frem, hvor især nye aftaler på onlineområdet samt en fortsat vækst på koncert- og udlandsområdet, bidrog til at sikre den markante stigning i indtægterne for komponister, sangskrivere og musikforlag.

Vi kan godt tillade os at stoppe op for en stund og på vores medlemmers vegne være stolte over vores resultater i 2023

Gorm Arildsen


”Årets resultat vidner om, at vores strategi om at sikre vækst gennem blandt andet en styrkelse af vores internationale musiklicensering på onlineområdet samt at indgå bæredygtige aftaler med tjenester, der udbyder musik, har båret frugt. I Koda kan vi nemlig ikke styre hvilke musiknumre, der bliver spillet og får succes, men vi kan arbejde hårdt for at opfylde vores ambition om at blive verdensmestre i at sikre vores medlemmer en korrekt og rimelig betaling, når deres musik bliver brugt på alverdens platforme,” udtaler Kodas direktør, Gorm Arildsen.

Årets økonomiske resultat i hovedtal

 • Samlede omsætning: 1.218 millioner kroner
  (1.118 millioner kroner i 2022)
 • Beløb til fordeling: 1.127 millioner kroner
  (967 millioner kroner i 2022)
 • Udbetalingsbeløb i 2023: 920 millioner kroner
  (1.086 millioner kroner i 2022)
 • Omsætning koncerter: 106 millioner kroner
  (97 millioner kroner i 2022)
 • Omsætning baggrundsmusik: 126 millioner kroner
  (112 millioner kroner i 2022)
 • Omsætning streaming af tv, film og serier: 191 millioner kroner
  (138 millioner kroner i 2022)
 • Omsætning streaming og download af musik: 99 millioner kroner
  (99 millioner kroner i 2022)
 • Omsætning tv: 275 millioner kroner
  (304 millioner kroner i 2022)
 • Omsætning udland: 107 millioner kroner
  (92 millioner kroner i 2022)
Udfordringer truer

Selvom 2023 var et godt år for musikken, så banker flere udfordringer på døren – både nu og i fremtiden. Udfordringer, som både truer det danske og globale musikmarked, de ophavsretslige principper samt den menneskeskabte kunst og kultur. Det kræver derfor en vedholdende indsats og samarbejde på tværs af musik- og rettighedsbranchen, hvis Koda skal stå imod det nedadgående prispres fra aktører i markedet og bidrage til at sikre en stærk og bæredygtig fremtid for musiklivet.

”Vi kan godt tillade os at stoppe op for en stund og på vores medlemmers vegne være stolte over vores resultater i 2023. Men vi må ikke dvæle ved dem. 2024 er allerede i fuld gang, og mange udfordringer truer markedet. Vi står overfor tech-giganter men desværre også lokale aktører, som har helt andre forventninger til værdisætningen af musik og kulturelt indhold end os. Samtidig udfordrer kunstig intelligens’ indtog på musikmarkedet de fundamentale principper i ophavsretten, og hvis ikke vi gennem velovervejet regulering tager kontrollen over den nye teknologi, risikerer vi, at kunsterne og kulturen tjener teknologien og ikke omvendt. Det vil gøre musikskaberne fattigere økonomisk, og samtidig os alle sammen fattigere kulturelt,” udtaler Kodas direktør, Gorm Arildsen.

I Kodas årsberetning kan man se flere highlights og tal fra 2023 og læse beretningerne fra Kodas direktør og forperson om året, der er gået. Samtidig fremgår det af årsberetningen, hvilke musiknumre som har indtjent mest i Danmark i 2023.


Find årsberetning og hitlisten her

Læs mere om årets aktiviteter i Kodas gennemsigtighedsrapport

Årsrapport om Kodas kulturelle midler

I forbindelse med årsberetningen udgiver Koda også sin årsrapport om anvendelsen af Kodas kulturelle midler, som skal bidrage til at stimulere og understøtte skabelsen af ny musik. Rapporten giver blandt andet indsigt i, hvordan Kodas kulturelle midler er anvendt i 2023, og hvordan ansøgere og støttemodtagere fordeler sig i forhold til køn, alder og geografi.


Læs rapporten her