Medlem
Forlag
Om Koda
Hovedmenu
Udbetaling
Registrering af din musik
Selvbetjening
Min karriere
Kontakt og spørgsmål
Medlem
Her får du udbetaling fra
Minutværdier
Om din udbetaling
Udbetaling
TV
Radio
Koncerter
Online
Udland
Øvrige områder
Her får du udbetaling fra
Udbetalingsområder i udlandet
Udbetaling
2024
2023
2022
Medlem
Ofte stillede spørgsmål
Hovedmenu
Udbetaling
Selvbetjening
Værker
Udbetaling
TV
Radio
Koncerter
Online
Udland
Øvrige
Hovedmenu
Hvad er Koda
Organisation
Job
Generalforsamling og bestyrelsesmøder
Generalforsamling og bestyrelsesmøder
Generalforsamling og bestyrelsesmøder
Om Koda
Hovedmenu
Tal
Hovedmenu
Hovedmenu
Hovedmenu
Hovedmenu
Musik betaler sig

NCB udbetalingsområder

Phone Standard License/Standard kontrakt

Udbetaling for nordiske producenter, der har en standard kontrakt med NCB. Producenten rapporterer for det faktiske antal solgte eksemplarer pr. halvår bagud. Det betyder, at opgjort salg fx 1.halvår faktureres og udbetales 2.halvår.

Foreign/Udland

Udbetaling NCB modtaget pva. nordiske rettighedshavere fra vore søsterselskaber i udlandet (udenfor NCBs territorie).

CLA International releases / Central Licensing Agreement (internationalt repertoire)

Udbetaling for de større internationale/ europæiske producenter, der har ønsket at have en fælles Europæisk aftale for at kunne rapportere til ét mekaniske selskab for alt salg i hele Europa (CLA aftale). NCB modtager salgsrapportering via det søsterselskab, der har CLA aftaler for de pågældende producenter/label herunder Warner, Sony og Universal. 

CLA National releases (nationalt repertoire)

Udbetaling for de større nationale europæiske producenter, der har ønsket at have en fælles Europæisk aftale for at kunne rapportere til ét mekaniske selskab for alt salg i hele Europa (CLA aftale). NCB modtager salgsrapportering via det søsterselskab, der har CLA aftaler for de pågældende producenter/label herunder Warner, Sony og Universal.

  • Warner og Sony rapporterer salg til GEMA (Tyskland) som fakturerer og afregner videre til selskaberne pva deres medlemmer.
  • Universal rapporterer til SDRM (SACEM, Frankrig) som fakturerer og afregner videre til selskaberne pva deres medlemmer.
Phono Single License

Producenter, der ikke har en standardkontrakt - herunder enkeltpersoner, der udgiver i NCB's område. Producenten skal forud for hver udgivelse have NCB's tillladelse og registrere dets udgivelse via NCBs Webportal. Producenten faktureres efterfølgende for det producerede antal/oplag.

AV Mechanisation

(Audio Visual Mechanisation)

Udbetaling for de mekaniske rettigheder/kopi-vederlag for en AV udgivelse/produktion (DVD) i Norden. De mekaniske rettigheder/kopi-vederlag for en AV udgivelse/produktion (DVD) i Norden.

AV Synchonisation

(Audio Visual Synchonisation)

Udbetaling for AV synkronisering i forbindelse med sammenstilling af billede og lyd /Audio Visual udgivelse i Norden.


Beskrivelsen for AV (Audio Visual) udgivelser, er sammenstilling af lyd og billede (film, video, DVD, tv-produktion og lignende).

Lumpsum

Udbetaling af ufordelbare vederlag som udbetales som klumpsum. Eksempelvis kan det være ufordelbare beløb, som er forældet efter tre år. Klumpsummer modtaget fra søsterselskaber, blankbånd el. lignende.