Medlem
Forlag
Om Koda
Hovedmenu
Udbetaling
Registrering af din musik
Selvbetjening
Min karriere
Kontakt og spørgsmål
Medlem
Her får du udbetaling fra
Minutværdier
Om din udbetaling
Udbetaling
TV
Radio
Koncerter
Online
Udland
Øvrige områder
Her får du udbetaling fra
Udbetalingsområder i udlandet
Udbetaling
2024
2023
2022
Tidligere udbetalinger
Medlem
Fordeling af andele
Bearbejdelse og ændringer af værker
Selvforvaltning
Aftaler
Medlem
Ofte stillede spørgsmål
Hovedmenu
Udbetaling
Selvbetjening
Værker
Søg støtte
Udbetaling
TV
Radio
Koncerter
Online
Udland
Øvrige
Hovedmenu
Hvad er Koda
Organisation
Job
Generalforsamling og bestyrelsesmøder
Om Koda
Hovedmenu
Tal
Hovedmenu
Hovedmenu
Hovedmenu
Hovedmenu
Musik betaler sig

Spændende grønlandsk deltagelse på den nye, nordiske festival, Frigg Festivalen i maj

Fotograf: Patrick Abrahamsen

Small Time Giants, Rasmus Lyberth og Nanook er de tre grønlandske bands/musikere, som er blevet inviteret til at optræde på Frigg Festivalen i Kongens Have, København, som finder sted i weekenden den 9-10. maj.

I foråret 2014 afholdes Frigg Festivalen for første gang. Frigg Festivalen er en ny og banebrydende musik- og kulturfestival i Kongens Have i København. Med populære, kendte og aktuelle danske, grønlandske, islandske og færøske musiknavne er der lagt op til en kæmpe folkefest, når festivalen for første gang løber af stablen den 9. og 10. maj. 

Idéen er at skabe en festival med masser af god musik fra de nordatlantiske lande krydret med spændende mad og nordisk kultur. Formålet er at samle tusindvis af mennesker fra hele Norden til et arrangement, hvor festivalgæsterne – ud over at samles om musikken – vil kunne samles i den fælles nordiske kultur og i de venskaber, som altid har været landene imellem.

Small Time Giants, som sidste år modtog Kodas Talentpris for deres evne til, at finde nye veje i måden, at præsentere musik på, deltager med deres post-rock inspirerede musik og med et live-show som har imponeret verden over. Small Time Giants består af forsanger Miki Jensen, keyboardspiller og guitarist Pilutannguaq Hammeken, bassist Jakob Skovaa og trommeslager Jonas Lundsgaard Nilsson. Det meste af bandet kommer fra Qaqortoq i Sydgrønland, men bandets nyeste medlem Jonas Lundsgaard Nilsson er fra Nordjylland.

Rasmus Lyberth, deltager også.  Den grønlandske sanger, sangskriver og skuespiller har siden 1970’erne været en af landets mest populære og folkekære kunstner. Med sin musik og kunst har han sat fokus på landet mod nord hos et internationalt publikum, og hans kunstneriske engagement har sikret Grønland en af de mest populære, kunstneriske repræsentanter nogensinde.

Sidst, men ikke mindst, deltager et af de for tiden mest populære grønlandske bands, Nanook. Nanook udgøres af brødrene Christian og Fredrik K Elsner, som for første gang gjorde stort indtryk i 2005, hvor  de lavede musik til kortfilmen Inuup Tarra.

Efterfølgende kom der gang i deres virke inden for musikken, og i 2009 udgav de deres debutalbum “Seqinitta Qinngorpaatit” som betyder, vores sol skinner på dig. Albummet blev omgående et hit i radioen både i Grønland og i udlandet, og med opfølgeren “Ai Ai”, som betyder lyden af glæde, fra 2011, er bandet blandt de mest populære grønlandske band i øjeblikket. De spiller melodisk indie-rock og pop med traditionelle rytmer. Deres tekster er stærke, og de formår at bruge naturen som billedsprog.

Bandet består af Christian og Frederik Elsner (vokal & guitar), Mads Røn (keyboards), Andreas Otte (bas) og Hans Rosenberg (trommer).

Vi glæder os til at opleve de 3 grønlandske bands live til maj og ser frem til en fantastisk festival fyldt med nordiske toner.

Læs mere om Frigg Festivalen og de deltagende artister.