Medlem
Forlag
Om Koda
Hovedmenu
Udbetaling
Registrering af din musik
Selvbetjening
Min karriere
Kontakt og spørgsmål
Medlem
Her får du udbetaling fra
Minutværdier
Om din udbetaling
Udbetaling
TV
Radio
Koncerter
Online
Udland
Øvrige områder
Her får du udbetaling fra
Udbetalingsområder i udlandet
Udbetaling
2024
2023
2022
Tidligere udbetalinger
Medlem
Fordeling af andele
Bearbejdelse og ændringer af værker
Selvforvaltning
Aftaler
Medlem
Ofte stillede spørgsmål
Hovedmenu
Udbetaling
Selvbetjening
Værker
Søg støtte
Udbetaling
TV
Radio
Koncerter
Online
Udland
Øvrige
Hovedmenu
Hvad er Koda
Organisation
Job
Generalforsamling og bestyrelsesmøder
Om Koda
Hovedmenu
Tal
Hovedmenu
Hovedmenu
Hovedmenu
Hovedmenu
Musik betaler sig

Rógvi á Rógvu – trommeslager og nu indehaver af spillestedet Blábar

Koda-medlemmet, trommeslageren, Rógvi á Rógvu, fra Tórshavn, er måske allerbedst kendt på Færøerne er bedst kendt på Færøerne for at være en af ​​landets bedste trommeslagere. Og for nylig har Rógvi á Rógvu sammen med sin tvillingebror, saxofonisten Mortan Zachariassen åbnet jazz/blues-spillestedet, Blábar.

 

Indtil for nylig var der ikke nogen deciderede jazz-spillesteder i Tórshavn, men det har Rógvi á Rógvu nu ændret på:

”I slutningen af juli måned i år åbnede vi for første gang dørene op for vores nye jazz-spillested, Blábar, som også er det første i Tórshavn af sin slags. Vi er stort set lige startet – lige før Olai, og det er gået rigtig godt, og vi allerede har haft flere koncerter. Hver torsdag har vi livekoncert - også med kunstnere fra de øvrige nordiske lande. Jeg har startet Blábar, fordi jeg elsker den genre, og fordi muligheden var der. Der er ikke andre jazz/blues-spillesteder, så vi er indtil videre det eneste,” fortæller Rógvi á Rógvu og fortsætter: ”min bror og jeg spiller også på Blábar, og har allerede haft to livekoncerter på stedet - det er, som musikere gør det i New York - hvis man gerne vil have mulighed for at spille meget, må man selv åbne et spillested.”

På trommer siden barndommen

Rógvi á Rógvu har spillet trommer siden han var barn, og skriver også musik:

”Jeg er trommeslager og har spillet med rigtig mange grupper, siden jeg var helt ung og har spillet med på mere end hundrede udgivelser – mest rock og pop, men også jazz og eksperimenterende musik. Jeg skriver også musik til min egen gruppe, Rógvi Kvintet, som består af klaver, guitar, sax og bas. Herudover har jeg også en gruppe, som jeg startede i 2013, som er et brass-band med syv blæsere og trommer, som jeg også skriver til. Og ja, så arrangerer og producerer jeg musik og spiller med i mange andre jazz, rock og blues-grupper.På Færøerne er det også sådan, at hvis man spiller et instrument, så indgår man ofte i mange forskellige musikalske sammenhænge - og det gør jeg også,” fortæller Rógvi á Rógvu og uddyber:

”Jeg har spillet trommer, siden jeg var 8 år gammel. I Tórshavn, hvor jeg boede, var der ikke så mange muligheder for undervisning, og det, der var, var mest inden for det klassiske. Men vi mødtes og spillede sammen – os unge, der hvor jeg boede. Tidligt etablerede vi et band, der hedder Play Boys og efter det Plúmm, og vi spiller stadig sammen, og står for at skulle i gang med at arbejde på en ny udgivelse – også en fysisk udgivelse.

Jeg har undervist på den lokale musikskole i 15-16 år, og er stoppet nu, men underviser stadig på en anden skole, en friskole, som har musik og kunst som bærende fag, som min tvillingebror Mortan og jeg har været med til at starte”.

Fakta om Rógvi á Rógvu:

Født i 1968 i Torshavn. Bestyrelsesmedlem i Havnar Jazzfelag (Tórshavn Jazz Assisiation) og meget aktiv på den færøske musikscene, både i jazz og andre genrer. Indehaver af jazz-spillestedet Blábar. Rógvi er trommeslager på Terji & Førstufressars første album, udgivet i 1990, der blev kaldt ’The Album of the Millenium’. ’Tvey’ vandt Planet Award for Best Album 2010. I 2005 vandt han AME Award for "Best Drummer" med bluesbandet GoGo Blues, hvor han spillede trommer. GoGo Blues vandt også prisen for ’Best Band’ det år.