Medlem
Forlag
Om Koda
Hovedmenu
Udbetaling
Registrering af din musik
Selvbetjening
Min karriere
Kontakt og spørgsmål
Medlem
Her får du udbetaling fra
Minutværdier
Om din udbetaling
Udbetaling
TV
Radio
Koncerter
Online
Udland
Øvrige områder
Her får du udbetaling fra
Udbetalingsområder i udlandet
Udbetaling
2024
2023
Medlem
Ofte stillede spørgsmål
Hovedmenu
Udbetaling
Selvbetjening
Værker
Udbetaling
TV
Radio
Koncerter
Online
Udland
Øvrige
Hovedmenu
Hvad er Koda
Organisation
Job
Generalforsamling og bestyrelsesmøder
Generalforsamling og bestyrelsesmøder
Generalforsamling og bestyrelsesmøder
Om Koda
Hovedmenu
Tal
Hovedmenu
Hovedmenu
Hovedmenu
Hovedmenu
Musik betaler sig

Nordatlantisk musik i historiske rammer i hjertet af København

I de historiske rammer på Christianshavns havnefront har en gruppe dedikerede mennesker sat fokus på at bringe danskerne endnu tættere på musikken fra Nordatlanten. Kulturhuset på Nordatlantens Brygge viser såvel etablerede og velkendte kunstnere som nye og endnu ukendte - hele året rundt.

’Kulturhuset Nordatlantens Brygge, er støttet af de fire lande Færøerne, Grønland, Danmark og Island’, fortæller musikansvarlig Mikael Lavdal Kærsgaard. ’Vi arbejder med at promovere kunst og herunder musik fra de tre lande, og gøre danskerne opmærksom på den mangfoldighed af kunst og kultur, der udspringer af Nordatlanten. Vi vil samtidig rigtig gerne koble Nordatlanten med danskerne, og det gør vi ved at skabe en række arrangementer, hvor vi har optrædende fra både Danmark og et af de Nordatlantiske lande. For nylig havde vi et arrangement med færøske Teitur under Golden Days-festivalen, som trak meget publikum til. Her dukkede Eivør også op og medevirkede på et nummer. Og den legendariske suppemand Birgir kom og lavede suppe. Og så har vi for nylig også haft besøg af den grønlandske skuespiller og sanger, Nive Nielsen’, fortsætter Mikael Lavdal Kærsgaard.

’Her den 16. oktober holder vi ex. en G! Festival Night, hvor Fallulah repræsenterer Danmark og Marius Ziska repræsenterer Færøerne - Jan Sneum præsenterer og faciliterer en artist talk. På den måde får vi koblet de to lande’, fortæller Mikael Lavdal Kærsgaard.

’Vi har selvfølgelig også faste installationer, men de rejsende installationer, samarbejder/projekter, som rejser rundt mellem de nordiske lande, giver mulighed for at bringe kunsten og musikken rundt til en større målgruppe’, siger Mikael Lavdal Kærsgaard, og slutter af med at sige, at han tror der er en værdi i at præsentere den nordiske musik i koncepter som lægger vægt på historierne omkring kulturen den udspringer af, så man kommer et lag dybere.”

Læs mere om Nordatlantens Brygge og de musikalske arrangementer her.

 

Med en duft af Nordatlanten

Kulturhuset Nordatlantens Brygge ligger på Den Grønlandske Handels Plads, der i 200 år var det travle centrum for samhandlen med Færøerne, Finmarken, Island og især Grønland, og fremstår som bevis på havnens driftige fortid.

I mere end 200 år blev tørfisk, saltede sild, hvaltran og skind losset, lastet og lagret på området, inden varerne blev solgt videre til det europæiske marked.

Mange grønlændere, islændinge, færinger og danskere er gennem tiden kommet sejlende til og fra Den Grønlandske Handels Plads, som var det første faste land, de betrådte efter den lange rejse. Det var også herfra og til, at man sejlede, når man skulle fra Danmark videre til Nordatlanten.

Husets historie understøtter de kulturelle oplevelser, som huset byder på, på bedste vis.