Medlem
Forlag
Om Koda
Hovedmenu
Udbetaling
Registrering af din musik
Selvbetjening
Min karriere
Kontakt og spørgsmål
Medlem
Her får du udbetaling fra
Minutværdier
Om din udbetaling
Udbetaling
TV
Radio
Koncerter
Online
Udland
Øvrige områder
Her får du udbetaling fra
Udbetalingsområder i udlandet
Udbetaling
2024
2023
Medlem
Ofte stillede spørgsmål
Hovedmenu
Udbetaling
Selvbetjening
Værker
Udbetaling
TV
Radio
Koncerter
Online
Udland
Øvrige
Hovedmenu
Hvad er Koda
Organisation
Job
Generalforsamling og bestyrelsesmøder
Generalforsamling og bestyrelsesmøder
Generalforsamling og bestyrelsesmøder
Om Koda
Hovedmenu
Tal
Hovedmenu
Hovedmenu
Hovedmenu
Hovedmenu
Musik betaler sig

Mød Inunnguaq Petrussen – Kodas konsulent i Grønland

Har du spørgsmål til dit Koda-medlemskab, eller til hvordan du bliver medlem? Eller spørgsmål til, hvordan du rapporterer en koncert eller anmelder et værk? Så kan du kontakte Kodas konsulent, Inunnguaq Petrussen, med alle dine Koda-relaterede spørgsmål.

 

Kodas konsulent i Grønland, Inunnguaq Petrussen er selv sangskriver og komponist, og har dermed en god indsigt i, hvad det er for spørgsmål, der trænger sig på hos medlemmerne: ”Jeg har nu været konsulent for Koda i Grønland gennem de seneste to år, og rigtig mange er efterhånden blevet gode til at kontakte mig. Mange har spørgsmål til medlemskab, støttemuligheder, Mit Koda, og ikke mindst udbetaling”, fortæller Inunnguaq Petrussen.

Kodas grønlandske kulturelle midler

I marts kan man ansøge om Gramex' Grønlandsmidler, og i juni kan man ansøge om Kodas grønlandske kulturelle midler, og her kan Inunnguaq bistå med rådgivning:

”De fleste henvendelser handler om støttemuligheder, hvor jeg kan give information om støttemulighederne, og om de krav man stiller fra Kodas side for at søge støtte. Blandt andet om, hvordan man udfylder ansøgningsskemaet online, og hvordan diverse nødvendig information kan anskaffes. Medlemmerne er altid velkomne til at kontakte mig på telefon, e-mail eller via Facebook. Antallet af ansøgere er stigende, og langt de fleste udgivelser i Grønland er blevet realiseret blandt andet ved hjælp af Koda-støtte. Det er vi meget glade for, da vi har et meget lille marked med stor talentmasse, men med få muligheder for at få udgivet musik”, fortsætter Inunnguaq.

Brug af Mit Koda

På Mit Koda kan man som medlem give Koda alle de nødvendige informationer, der sikrer, at man får udbetaling, når éns musik bliver spillet, og her kan Inunnguaq bistå:

”Jeg gør et ihærdigt forsøg på at opfordre medlemmerne til at bruge Mit Koda, og fortæller om, hvilke muligheder der er, når man bruger Mit Koda. Og de er altid velkomne til at kontakte mig, når de vil have hjælp til Mit Koda”, siger Inunnguaq.

En udvikling i antallet af henvendelser

På det sidste er der kommet langt flere henvendelser, hvilket er en god udvikling. Koda Awards blev vist på KNR TV landsdækkende, og det har medført at antallet af henvendelser er steget: ”Det er nemt at kontakte mig, og for de grønlandske medlemmer kan det være en stor fordel, at de kan kontakte Koda på deres eget sprog, uden 4 timers forskel og uden en stor telefonregning”, slutter Inunnguaq Petrussen.

3 hurtige til Inunnguaq:

Hvad lytter du selv til af musik?

Jeg lytter selv meget til Vinyl/LP af alle slags. Selve oplevelsen af noget mekanisk, der roterer, giver mig større lyst til at leve mig mere ind i musikken, og giver mig mere lyst til at høre på al slags musik, som jeg normalt ikke ville lytte til. Derfor giver jeg mig selv mulighed for at opleve ny musik hele tiden. Før i tiden var jeg meget bundet til de "gode gamle", som jeg har lyttet til siden barndommen. For mig er Bob Marley nr. 1, og jeg lytter stadigvæk meget til Aalut, John Mayer og System of a Down. Mit nye musik univers består af Radiohead og Tom Waits, og jeg er i gang med at samle en hel kollektion af samtlige af deres album på vinyl.

Hvad arbejder du selv med af musikalske projekter for tiden?

Vores album med bandet INUK udkom i slutningen af 2015, og vi turnerer og spiller stadigvæk næsten hver weekend med det. Vi indspiller vores 3. album til sommer, som vi glæder os meget til.

Hvad har din største musikalske oplevelse været?

For det første - hele den succes, der har været omkring vores sidste plade og alle de mange byer, vi fik lov at spille i, er helt uforglemmeligt. Men helt specielt var det, da vi i sommers spillede på Plænen i Tivoli. Generelt er det for mig, når man spiller så tight og fyrer den vildeste solo af, at alle sanser lukker af, og man opfører sig skørt og vildt og lever sig ind i et fantastisk øjeblik. Den følelse stræber jeg altid efter, når vi spiller, men den kommer sjældent.

Kontakt Inunnguaq

Hver dag sidder Inunnguaq klar til at hjælpe dig med alle dine spørgsmål. Herudover kan du selvfølgelig altid kontakte ham på mail. Ud over at svare på alle tænkelige spørgsmål omkring brug af Mit Koda, medlemskab eller ophavsretlige spørgsmål, er Inunnguaq også den, der håndterer Kodas grønlandske kulturelle midler. Se kontaktinfo i boksen til højre her på siden.

Kontakt Inunnquaq

Inunnguaq Petrussen:

Telefon: +299 56 42 24

Kan træffes mellem kl. 16.00-17.00

Mail: [email protected]