Medlem
Forlag
Om Koda
Hovedmenu
Udbetaling
Registrering af din musik
Selvbetjening
Min karriere
Kontakt og spørgsmål
Medlem
Her får du udbetaling fra
Minutværdier
Om din udbetaling
Udbetaling
TV
Radio
Koncerter
Online
Udland
Øvrige områder
Her får du udbetaling fra
Udbetalingsområder i udlandet
Udbetaling
2024
2023
2022
Medlem
Ofte stillede spørgsmål
Hovedmenu
Udbetaling
Selvbetjening
Værker
Udbetaling
TV
Radio
Koncerter
Online
Udland
Øvrige
Hovedmenu
Hvad er Koda
Organisation
Job
Generalforsamling og bestyrelsesmøder
Generalforsamling og bestyrelsesmøder
Generalforsamling og bestyrelsesmøder
Om Koda
Hovedmenu
Tal
Hovedmenu
Hovedmenu
Hovedmenu
Hovedmenu
Musik betaler sig

Koda på Færøerne 2014

Som en del af vores ønske om at komme i tættere dialog med vores nordatlantiske medlemmer har Koda i sommer været på Færøerne.

Vi lagde ud med et besøg på G! Festivalen – måske nok en af verdens mest spektakulære venues. Som Kodas udsendte, oplevede vi på nært hold, at meget på Færøerne vitterligt afhænger af vind og vejr. Således stod hovedscenen på festivalen last og brast i festivalens første to dage, men efter heftig påvirkning af høj ’flod’, måtte lørdagens hovednavn, amerikanske ’Sister Sledge’ fortrække til ’Legepladsen’ – en af de andre scener på festivalen.

Billedgalleri: Se billeder fra besøget på Færøerne på Kodas Facebook

 

Færøske ambassadører

Blandt årets andre navne var en af Kodas færøske ambassadører, Eivør, som tryllebandt sit publikum ved hele tre ’hoyma-koncerter’, som blev holdt i et skønt hjem med udsigt over fjorden, hvor publikum sad bænket på stole og på gulvet og nød Eivørs akustiske univers. Hos Koda har vi for nylig indgået aftale med fem færøske komponister og sangskrivere, som fremadrettet skal være ’ambassadører’ for Koda (og Gramex), og dermed være med til at videreformidle budskaberne om Kodas arbejde med rettigheder.

Ambassadørerne er udover Eivør, Greta Svabo Bech, Benjamin Petersen, Heri Joensen (Týr) samt Niels Arge Galan. Også Greta Svabo Bech var inviteret til at spille på festivalens allerførste dag. Viking-metalbandet Týr, var endnu et af de store navne på G!, som indtog den store scene på stranden. Forsanger Heri Joensen, levede ligesom resten af bandet op til bandets navn, da de gik på scenen fredag aften.

I starten af august satte vi igen kursen nordpå for at deltage i ’Summarfestivalurin’, hvor det i år var det navne som Eivør, Byrta og Dynamit, som var de helt store trækplastre, sammen med legendariske Twisted Sister.

 

Viden om færøske medlemmer

På de to festivaler havde vi fornøjelsen af at mødes med mange af vores færøske medlemmer og ikke-medlemmer, som lagde vejen forbi den stand, vi havde sammen med Gramex på festivalpladserne. Dialogen var god, og spørgsmålene var mange. Vi drog tilbage til Danmark med fornyet viden om, hvordan vi bedst kan bistå vores færøske medlemmer, når det gælder registrering af værker, rapportering, færøske kulturelle midler og spørgsmål om ophavsret, og glæder os til igen at møde vores færøske medlemmer og kontakter på G! Festivalen 2015.

 

Fakta

Koda forvalter udover Danmark også ophavsrettigheder på Færøerne (og Grønland). Det betyder i praksis, at vi på vegne af vores medlemmer indgår aftaler med blandt andet færøske festivaler, spillesteder, radiostationer, diskoteker mm.

Når du optræder på Færøerne eller bliver spillet i fx færøsk radio, vil du derfor, såfremt der foreligger en aftale modtage royalties fra os, hvad enten du er bosat på Færøerne eller i Danmark. Den Færøske ophavsretslov fra maj 2013 giver komponister, tekstforfattere og musikforlag ret til betaling, når deres musik bliver brugt offentligt.

Har du spørgsmål til dit medlemskab, omkring støtte eller noget helt tredje, så er du velkommen til at kontakte Cecilie Ifversen på [email protected].

For mere info om Kodas færøske ambassadører samt Koda for færøske medlemmer, se her.