Medlem
Forlag
Om Koda
Hovedmenu
Udbetaling
Registrering af din musik
Selvbetjening
Min karriere
Kontakt og spørgsmål
Medlem
Her får du udbetaling fra
Minutværdier
Om din udbetaling
Udbetaling
TV
Radio
Koncerter
Online
Udland
Øvrige områder
Her får du udbetaling fra
Udbetalingsområder i udlandet
Udbetaling
2024
2023
Medlem
Ofte stillede spørgsmål
Hovedmenu
Udbetaling
Selvbetjening
Værker
Udbetaling
TV
Radio
Koncerter
Online
Udland
Øvrige
Hovedmenu
Hvad er Koda
Organisation
Job
Generalforsamling og bestyrelsesmøder
Generalforsamling og bestyrelsesmøder
Generalforsamling og bestyrelsesmøder
Om Koda
Hovedmenu
Tal
Hovedmenu
Hovedmenu
Hovedmenu
Hovedmenu
Musik betaler sig

Koda på den hurtige måde

 

Læs om, hvad det er vi gør, hvad du selv skal gøre, og hvor du kan finde svar på dine spørgsmål, gennem et overblik over de væsentligste områder af et medlemskab.

 1. Rettigheder

Vi forvalter dine rettigheder som komponist, tekstforfatter og musikforlag, når din musik bliver fremført offentligt. Det betyder, at når dine værker bliver spillet ved koncerter, i radio og tv eller brugt online, indgår vi aftaler på dine vegne med musikbrugerne. 

Dine rettigheder bliver forvaltet af forskellige selskaber afhængig af, hvilke rettigheder der er i spil.

  • Koda varetager de skabende kunstneres og musikforlagenes fremførelsesrettigheder, når deres musikværker bliver spillet offentligt. De skabende kunstnere er komponister og tekstforfattere.
  • NCB varetager de skabende kunstneres og musikforlagenes mekaniske rettigheder. Det vil sige retten til at indspille og distribuere i forbindelse med fysiske såvel som onlineudgivelser. Som medlem af Koda er du automatisk medlem af NCB.
  • Gramex varetager de udøvende kunstneres - samt musikselskabernes fremførelsesrettigheder, når indspillet musik bliver spillet offentligt. De udøvende kunstnere er: Sangere, musikere og pladeselskaber.
2. Vi er online

Vi er online, hvor du har brug for os, hvad enten det drejer sig om indmeldelse, værkregistrering, koncertrapportering eller ansøgning til Kodas grønlandske kulturelle midler og Kodas kollektive båndmidler.

  • Mit Koda er din personlige indgang til Koda. Her kan du registrere dine værker, fortælle os om dine koncerter, samt se din udbetaling fra Koda og NCB.
  • Koda.dk
    På koda.dk kan du læse om udbetalingstidspunkter, udbetalingsområder og regler for fordeling af rettigheder på værker. Det er også på koda.dk, du finder medlemserklæringen, viden om medlemsarrangementer samt information om ansøgning om Kodas kollektive båndmidler.
  • Nyhedsbrevet holder dig orienteret om medlemsarrangementer, udbetalingstidspunkter, ansøgningsfrister og relevant information om Koda. Tilmeld dig nyhedsbrevet
3. Registrer dine værker hos os

Dine værker er nøglen til, hvordan de penge, vi modtager fra musikbrugerne, skal fordeles. Derfor er det væsentligt, at du registrerer dine værker hos os. Du kan registrere dine værker via Mit Koda. Du kan læse mere om retningslinjerne for registrering af værker her.

4. Rapporter dine koncerter til os

Vi modtager rapportering om musikbrug fra en lang række aktører på radio, tv og online området. Det er i kraft af den rapportering, vi modtager, at vi ved hvilken musik, der er blevet spillet.

Når du spiller en livekoncerter skal du selv fortælle Koda, hvad der blevet spillet ved koncerten. Du rapporterer din koncert via Mit Koda.

5. Udbetaling

Hold dig opdateret med din udbetaling på Mit Koda og på koda.dk.
Lige så snart vi udbetaler, kan du se, hvor meget du har fået i udbetaling, og hvad du har modtaget udbetaling for på Mit Koda. Vi har desværre ikke mulighed for at oplyse om beløb inden udbetalingsdagen.

6. Har du penge til gode?

Det kan være, du har penge til gode hos os! Hvis du ved, at din musik er blevet spillet meget, men ikke har modtaget udbetaling fra os, kan det skyldes, at du ikke har fået opdateret dine informationer. Sørg derfor for at opdatere din adresse, e-mail og bankinformationer løbende hos os.

Øvrige spørgsmål?

Du er altid velkommen til at kontakte Kodas konsulent i Grønland, Inunnguaq Petrussen på tlf. +299 56 42 24 (mellem kl. 16.00-17.00) eller på mail: [email protected]

Har du øvrige spørgsmål, er du velkommen til at skrive til [email protected]