Koda Awards september 2018

Fra en tidligere afholdt Koda Awards, hvor Uyarakq (Aqqalu Engell) modtager Talentprisen 2013-2014 -for udgivelsen Raatiu Nukik. Foto: Inuuteq Kriegel.

Nuuk bliver rammen om et brag af en fest for den grønlandske musik, når årets Koda Awards uddeles på Hotel Hans Egede i Grønland den 29. september. 

Koda er med til at støtte op om den grønlandske musikkultur, når årets Koda Awards uddeles i næste uge. Prisuddelingen afholdes i konferencesalen på Hotel Hans Egede i Nuuk lørdag d. 29. september kl. 20:00, og der er fri entré.

"Det var en udfordring at finde frem til de tre nominerede til årets pris fordi der var så mange fantastiske udgivelser i 2017," siger medlem af priskomitéen Andreas Poulsen, og fortsætter: "Koda Awards handler om at hylde grønlandske komponister og sangskrivere, og det vigtigste vi bedømmer efter er kvalitet og originalitet. I år er vi utrolig glade for at vi endelig kan vise Koda Awards på live TV i samarbejde med KNR. Det er også vigtigt for os at hele landet kan følge med i den store begivenhed hvor vi hylder grønlandsk musik. Koda Awards har jo siden 90’erne været den vigtigste musikpris uddeling i Grønland, som også har stor betydning for landets musikere og for resten af befolkningen. Vi stræber efter at kunne lave et flot show hvert år, og vi ser på mulighederne for også at kunne afholde det i andre byer fremadrettet."

Priskomitéen består af fem repræsentanter fra nationale medier og organisationer:  Andreas Poulsen fra KNR, Noah Mølgaard fra AG, Dorthe Olsen fra Sermitsiaq, Nukannguaq Geisler fra Nunatsinni Nipilersortartut Kattuffiat samt Kimmernaq Kjeldsen som repræsentant fra Koda.

Priserne i 2018

I alt to priser bliver uddelt til Koda Awards 2018. De to priser er Årets Pris 2018 samt Æresprisen 2018.  

De nominerede til årets Koda Awards er:

Årets Pris 2018

Derudover bliver den særlige Ærespris delt ud til en musiker eller gruppe, der har haft særlig indflydelse i grønlandsk musik.