Medlem
Forlag
Om Koda
Hovedmenu
Udbetaling
Registrering af din musik
Selvbetjening
Min karriere
Kontakt og spørgsmål
Medlem
Her får du udbetaling fra
Minutværdier
Om din udbetaling
Udbetaling
TV
Radio
Koncerter
Online
Udland
Øvrige områder
Her får du udbetaling fra
Udbetalingsområder i udlandet
Udbetaling
2024
2023
2022
Tidligere udbetalinger
Medlem
Fordeling af andele
Bearbejdelse og ændringer af værker
Selvforvaltning
Aftaler
Medlem
Ofte stillede spørgsmål
Hovedmenu
Udbetaling
Selvbetjening
Værker
Søg støtte
Udbetaling
TV
Radio
Koncerter
Online
Udland
Øvrige
Hovedmenu
Hvad er Koda
Organisation
Job
Generalforsamling og bestyrelsesmøder
Om Koda
Hovedmenu
Tal
Hovedmenu
Hovedmenu
Hovedmenu
Hovedmenu
Musik betaler sig

Arctic Sounds – nordisk musik med fokus på sangskrivning

 

Siden 2014 har Sisimiut årligt dannet rammen om en helt særlig musikfestival, Arctic Sounds, som hvert år tiltrækker op imod 500 deltagere og performere fra de nordiske lande.

Igen i år åbner Arctic Sounds dørene for fire dages nordisk musikfestival med sangskrivning i fokus - i år med tilføjelsen NORDIC PLAYGROUNDS forud for festivalen, fortæller festivalleder, Jacob Froberg:

”Vores hovedprofil er ny nordisk musik med sangskrivningen i fokus. Sangskrivning skal her forstås i bredest mulige forstand, og vi præsenterer musik fra en bred vifte af genrer. Forud for festivalen har vi et omfattende netværks- co-creation- og workshopprogram, som både involverer festivalens kunstnere, lokale musikere, sangskrivere og øvrige musiktalenter. I år er vores program samlet under overskriften NORDIC PLAYGROUNDS og hovedvægten er lagt på en legende tilgang til netværksarbejde og co-creation.

Sangskriverekspedition på hundeslæde

Sangskrivning er et væsentligt omdrejningspunkt for festivalen og i år har man valgt at sætte fokus på sangskrivningen på en utraditionel måde:

”Vi har i år sendt fire nordiske sangskrivere på en sangskrivningsekspedition. De kører på hundeslæde fra Kangerlussuaq til Sisimiut i fire dage og undervejs skriver de sange og musik sammen. Torsdag den 6. april ankommer de så efter planen på søen uden for kulturhuset, og så går de bogstaveligt talt direkte fra hundeslæderne ind og spiller festivalens åbningskoncert,” siger Jacob Froberg.

Mange spændende navne

Blandt de optrædende kunstnere finder man navne fra både Danmark, Island, Færøerne, Sverige, Estland, Litauen, Norge og selvfølgelig Grønland.

”Vores hovednavn i år er Malik. Han har gennem mange år været kendt som frontfiguren i bandet Chilly Friday og har siden udgivet to soloalbum, som viser hans store spændvidde både som sangskriver og sanger,” nævner Jacob Froberg og fortsætter:

”Af andre bands, som vi er særligt glade for at have på plakaten, kan for eksempel nævnes:

  • Isuma: Ungt upcoming band fra Nuuk (Hard Rock)
  • Secure Escape: Spillede i sin tid deres allerførste koncert på Arctic Sounds, og har netop udgivet deres debutalbum (Støjrock)
  • Atsinnermiut: Ungt, lokalt indie rock band med den talentfulde frontmand og sangskriver Apunnguaq Schmidt, som også er med på sangskriverekspeditionen. Har bl.a. spillet i Tivoli i København, og også tidligere på Arctic Sounds, men spiller i år for første gang på vores store scene i hallen.

Derudover er der jo masser af andet spændende nordisk musik, som bestemt er værd at lytte til og opleve”.

Paneldebat med fokus på musik i medier

Torsdag eftermiddag afholdes der en paneldebat i kulturhuset Taseralik under titlen ’Musik i medier’. Her kan du bl.a. møde Qillannguaq Q Berthelsen, Jakob Schmid, Jacob Lee Horney, Maria Kreutzmann, Aqqalu Engell og Malik Kleist. Herudover kan du møde Kodas medlemskonsulent, Cecilie Ifversen, som har svar på spørgsmål omkring rettigheder og ophavsret. 

”Målet er at skabe opmærksomhed omkring musik i medier og at angive nogle veje ind i arbejdet med for eksempel musik til computerspil, musik til film og musik til reklamer. Det er nogle mulige karriereveje indenfor musikfaget, som ikke nødvendigvis kræver, at man fysisk befinder sig i samme land og dermed er det et oplagt interesseområde for grønlandske musikere... Men hvem snakker man med? Hvor sender man sine ting hen? Hvordan får man ’foden indenfor’? Og kan den grønlandske nationale identitet i musikken i sig selv i nogle tilfælde være med til at åbne døre?. Det er nogle af de mange spørgsmål, som man som deltager kan forvente at få svar på ved paneldebatten,” fortæller Jacob Froberg.

Koda på Arctic Sounds

Medlemskonsulent Cecilie Ifversen vil være tilstede under festivalen fra den 5. – 7. april. Ønsker du at booke et møde med Cecilie, kan du kontakte hende på [email protected]. Kodas medlemskonsulent i Grønland, Inunnguaq Petrussen, vil være tilstede under festivalen fra den 8. – 9. april. Ønsker du at booke et møde med Inunngauq, kan du kontakte ham på [email protected].